Medimagazin logo

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesine yeni dekan ataması

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığını 6 yıldır sürdüren Prof. Dr. Canan Çelik İçen’in Ankara Şehir Hastanesine atanması üzerine Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde Prof. Dr. Ağar Tıp Fakültesi Dekanlığına atandı.
Kaynak: İHA - Rıdvan Öztürk
Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesine yeni dekan ataması
Prof. Dr. Erdal Ağar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Giresun Üniversitesinde 6 yılı dekanlık olmak üzere 7 yıldır görev yapan Prof. Dr. Canan Çelik İçen, Ankara Şehir Hastanesine atandı. Tıp Fakültesi Dekanlığına ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde Nörofizyoloji Uzmanı Prof. Dr. Erdal Ağar atandı.

Prof. Dr. Erdal Ağar kimdir?

1964 yılında Erzurum’da doğan Prof. Dr. Erdal Ağar, 1985 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesinden mezun oldu. 1988 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisansını tamamlayan Ağar, 1993 yılında Newcastle Upon Tyne Üniversitesinde doktora derecesini aldı. Ağar, sırasıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesinde 1993 yılında yardımcı doçentlik, 1994 yılında doçentlik ve 2000 yılında ise profesörlük unvanını aldı. Prof. Dr. Erdal Ağar, evli ve iki çocuk babasıdır.

Giresun Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr. Canan Çelik İçen’in göreve geldiği 2014 yılında öğrenci sayısı 216 iken 2021 yılında 538’e, akademik personel sayısının ise 2014 yılında 58 iken 2021 yılında 186’ya yükseldiği bildirildi.

Tıp Fakültesi bünyesinde şu anda 22 profesör, 20 doçent, 72 doktor öğretim üyesi, 71 araştırma görevlisi ve 1 öğretim görevlisinin bulunduğu bildirildi. Ayrıca Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalında 2 ve Üroloji Ana Bilim Dalında 1 olmak üzere 3 araştırma görevlisinin Tıpta Uzmanlık Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak Uzman Doktor Unvanı aldığı ve Uzman Doktor olarak atandığı ifade edildi.

giresun üniversitesi
dekan
ondokuz mayıs üniversitesi
atama
Yorum (7)
hekim
vay hekım değil.bunu da gördük.işsizlik başladı şimdi de fen mezunu dekan
10
Cevapla
A.G.
TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA FEN FAKÜLTESİ MEZUNU BİR PROF. ATANIYOR! PES DOĞRUSU! BU GÜNLERİDEMİ GÖRECEKTİK,ÇOK YAZIK!
21
Cevapla
orto
üniversite sınavında %20 lik dilime gir 4 yıl fen fak oku, torpille tıp bile değil sağlık bilimleri enstitüsünde yüksek lisans yap bu arada ingilizce geliştir yurtdışı takıl doktora al ,,,,,, gel %0.1 lik adamların başına dekan ol ne ala memleket
14
Cevapla
baytar
burada rektörlüğe bağlı sağlık bilimleri ensitüsü yapısını sorgulamak gerek. ales aşamsını geçtiten sonra rektörlüğe bağlı bu enstitüde biyokimya mikrobiyoji histoloji anatomi tıbbibiyoloji farmakoloji dallarında master ve doktora yapılır. bizim fakültede bu kadroların hepsi "torpill" kişilerce doldurulur,torpiiler a) üniversite hocaların yakınları non medikal b) üniversite hocalarının yakınları medical-tus kazanamamış c) kentin ileri gelenlerin yakınları belki arada 1-2 tane torpilsiz vardır --------------aynı şey sosyal bilimler enstitüsünde var. belediyede ne kadar eleman var burada master yapar ------------------- sonuçla doğramacının 40 yıl önce fen ve tıpta temel bilimlerde öğretim üyesi yetişmesi için iyi niyetle kurduğu bu oluşumlar bugün arpalık. histolojide 10 profesör var. 1 tanesi tıp mezunu değil. kişi başına 3-5 ders düşer o kadar.
5
Cevapla
ŞAHATAYİ ŞAHİN
Hiç şaşırmıyorum ben. yıllar önce illerde kamu hastaneleri genel sekreterliği vardı. Sağlığın başına doktorlar atanır idi. ancak Kastamınu iline beden eğitimi öğretmenini atamışlardı da sonradan gelen tepkiler üzerine bir zahmet değişmişti. Görüyorum ki artık tepkilerde önemsenmiyor.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir