Medimagazin logo

Her gün yenisi kuruluyor: Üç tıp fakültesi daha kuruldu

Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kuruluna Kararına göre, Ağrı İbrahim Çeçen, İzmir Bakırçay ve Kırklareli Üniversitelerinde tıp fakültesi olmak üzere 11 yeni fakülte kuruldu
Her gün yenisi kuruluyor: Üç tıp fakültesi daha kuruldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Karar Sayısı : 2018/11593

Bazı yükseköğretim kuramlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulması; Milli Eğitim Bakanlığının teklif yazıları üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 26/3/2018 tarihinde kararlaştırılmıştır.

26/3/2018 TARİHLİ VE 2018/11593 SAYILI KARARNAMENİN EKİ

KARAR

MADDE 1- (1) Ekli (I) sayılı listede belirtilen yükseköğretim kuramlarına bağlı olarak karşılarında belirtilen enstitü, fakülte ve yüksekokullar kurulmuş, ekli (II) sayılı listede belirtilen yükseköğretim kurumlan bünyesinde yer alan yüksekokullar kapatılmıştır.

MADDE 2- (1) Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin adı İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi olarak değiştirilmiştir.

(2) KTO-Karatay Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesinin adı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

(I) SAYILI LİSTE

S. No

Üniversite Adı

Kurulan Enstitü, Fakülte veya Yüksekokulun Adı

1.

Atılım Üniversitesi

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

2.

Gaziantep Üniversitesi

Göç Enstitüsü

3.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli

Üniversitesi

Turizm Araştırmaları Enstitüsü

4.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi

Tıp Fakültesi

5.

Erciyes Üniversitesi

Uygulamalı Bilimler Fakültesi

6.

İstanbul Aydın Üniversitesi

Spor Bilimleri Fakültesi

7.

İzmir Bakırçay Üniversitesi

Tıp Fakültesi

8.

Kırklareli Üniversitesi

Tıp Fakültesi

9.

Munzur Üniversitesi

Spor Bilimleri Fakültesi

10.

Okan Üniversitesi

Uygulamalı Bilimler Fakültesi

11.

Çağ Üniversitesi

Yabancı Diller Yüksekokulu


"Tıp Fakültesi Ağrı'nın çehresini değiştirecek"

-AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut: - "İlimizin ve üniversitemizin çehresini değiştirecek ve sağlıkalanındaki ihtiyaçların mahallinde giderilmesine vesile olacak Tıp Fakültemizin en kısa sürede eğitim öğretim faaliyetlerine başlaması için daha çok çalışacağız"

AĞRI (AA) - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, "İlimizin ve üniversitemizin çehresini değiştirecek ve sağlık alanındaki ihtiyaçların mahallinde giderilmesine vesile olacak Tıp Fakültemizin en kısa sürede eğitim öğretim faaliyetlerine başlaması için daha çok çalışacağız." açıklamasında bulundu.

Rektör Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği AİÇÜ Tıp Fakültesi müjdesinin, Bakanlar Kurulu kararının ardından bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi. 

Ağrı ilinin en önemli sorunlarından biri olan sağlık sorunlarının giderilmesine yönelik atılan bu adımın çok anlamlı olduğunu aktaran Karabulut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İlimizin ve üniversitemizin çehresini değiştirecek ve sağlık alanındaki ihtiyaçların mahallinde giderilmesine vesile olacak Tıp Fakültemizin en kısa sürede eğitim öğretim faaliyetlerine başlaması için daha çok çalışacağız. Tıp Fakültesinin kurulmasındaki desteklerinden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu üyelerine, Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç ve YÖK üyelerine teşekkür ederim. Tıp Fakültesinin Ağrı'ya, vatandaşlarımıza ve üniversiteye hayırlı olmasını dilerim."

AİÇÜ olarak Ağrı'nın ve bölgenin ihtiyaçlarına ve dinamiklerine göre yeni fakülte, enstitü, yüksekokul ve araştırma merkezleri kurduklarını ifade eden Karabulut, üniversitenin vizyonu doğrultusunda aynı azim ve kararlıkla yoluna devam edeceklerini kaydetti. 

tıp fakültesi
yeni tıp fakültesi
Yorum (12)
Reinhard Stumpf
Tıp Fakültesi Sayısı , İmam Hatip Lisesi Sayısını Geçti...!
46
Cevapla
Rizoryus
Hekimler ucuz iş gücü olarak görülüyor yakında işletme mezunuyla tıp mezunu aynı yere gelecek bu kadar hekimliğin itibarının ve puanın düşürüldüğü başka bir dönem görülmedi şu anda olan tıp fakülteleri acilen kapatılmalı ve kontenjanları düşürülmelidir
42
Cevapla
Doc
) Op (Dr) 24.05.2018 20:02:53 Afili ye hastanelerde çalışan üniversite kadrosuna alınmayan doçentler kitleler halinde ozellere geçiyor .devlet bu yetişmiş eğitici kadroları kaybediyor .Afili ye hastanelerde bu hocaların çoğu üniversite kadrosuna alınsın gitmez. Bu yanlisi gorun sayin cumhurbaskanim recep tayip erdogan .Devlet kadrolarını güçlendirin. bu unuversitelerde kadroları bünyesinde çalışan doçentler acmak .yüzlerce doçent in ozellere kacissini önler . Okadar tip Fak açılıyor sonra hoca yok deniyor .halbuki Afili ye eğitim araştırmalarda üniversite kadrosuna alınmayan yüzlerce doçent bir umut bekliyor . Umut tukenince özel geciliyor
35
Cevapla
uz dr
Doktoru fasülye sanıyorlar bunlar . Ek bir yere biraz su biraz güneş biter hemen .
20
Cevapla
Yemrey
Allah akıl fikir versin. Meslek lisesi açar gibi Tıp fakültesi açıyorlar. Alt yapı yok, hoca yok tıp fakültesi aç, her şeyin kalitesini düşürdünüz helal olsun.
21
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir