Medimagazin logo

İstanbul Tıp Dekanı: Yatay geçişler YÖK nedenli oldu, Ekonomi bölümünden tıbba geçen biri yok

İlk 800 bine giren öğrencilerin yurt dışında tıp fakültesine kayıt yaptırıp Türkiye'ye yatay geçiş yapmaları gündeme bomba gibi düşerken, bu durumun YÖK Başkanı tarafından kabullenilmesi eleştiri konusu oldu. Finans okuyan öğrencinin yatay geçişiyle ilgili ise İstanbul Tıp Dekanı "Ekonomi bölümünden tıbba geçen biri yok" dedi
İstanbul Tıp Dekanı: Yatay geçişler YÖK nedenli oldu, Ekonomi bölümünden tıbba geçen biri yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversite sınavlarında ilk 1000'e girenlerden yurt dışındaki üniversitelere kayıt yaptıranlara, pandemi koşulları nedeniyle "Türkiye'deki üniversitelere yatay geçiş olanağı" tanınmasına ilişkin uygulamaya dayanılarak bazı yerlerde usulsüz yatay geçiş yapıldığını doğrulamıştı. Üniversite sınavında 800 bininci olup tıp fakültesine kayıt yaptıranlar olduğuna dair şikayetler gündeme gelmişti.

Haberin yayılmasıyla birlikte sosyal medyada dolaşıma giren listede finans okuyan öğrencilerin de İstanbul Tıp Fakültesne yatay geçiş yaptığı gündeme geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Tufan Tükek, yatay geçişleri doğrularken, bu durumun YÖK tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda yapıldığını belirtti. Finans okuyan öğrencinin yatay geçişiyle ilgili ise  "Ekonomi bölümünden tıbba geçen biri yok" diyerek, sözkonusu fakültenin tıp fakültesi olduğunu söyledi.

 

 

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Tufan Tükek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Fakültelerimizde yapılmış olan Yatay Geçiş İşlemleri; Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, ve Covid-19 nedeniyle bu yıla özgü YÖK Başkanlığınca Üniversitelerimize gönderilmiş olan Genelge doğrultusunda yapılmıştır.

Ekonomi bölümünden tıbba geçen biri yok. Sumy State ukrayna üniversitesi dünya sıralamasında ilk 1000 içerisinde. Bu fakültenin tıp fakültesi var. Dersleri bire bir kontrol edilerek alınmıştır.

Sevgili Tibbiyeliler Yurt disinda Tip fakultesi okumamis birinin fakultemize kayit yaptirabilmesi mumkun degil. Elektronik ortamda yapilan basvurularla yuklenen belgeler degerlendirilerek asil ve yedek listeler olusturuluyor.

Ve bu listedeki ogrenci kayit icin belgelerin ASILlarini elden getirmek zorundadir. Tum bunlarla beraber tum yurt disi basvurulari ile belgelerini elden teslim edip kayit olmaya hak kazanan ogrencilerin isim listesi ve belgleri disisleri bakanligi ve ilgili ulkede konsolosluk yetkililerimizin araciligi ile tek tek ve ilgili universite belgelerinden kontrol edilmektedir. Universitemizin ilk 1000 universiteden yatay gecis kontenjani Universite Senatosu tarafindan Turkce Tip icin tum siniflar toplam 20, Ingilizce Tip icin toplam 11 olarak belirlenmistir. Yatay gecis komisyonumuzun ve ogrenci buromuzun calismalari sonucu Turkce Tip bolumumuze 6 ogrenci Ingilizce Tip bolumumuze ise 3 ogrenci (4 kayit yapilmasina ragmen bir ogrenci kayit sildirmistir) kayit yaptirmis durumdadir.

skandal
yatay geçiş
tıbbiye
Yorum (10)
DR.İBNİ SİNA
BU ÜÇKAĞIDI YAPANLARA YAZIKLAR OLSUN ...! BU İŞE GÖZ YUMAN YÖK' DE,ÜNİVERSİTE REKTÖRLERİNİZEDE,TIP DEKANLARINIZINDA İDARE MAHKEMELERİNİZİNDE HEPİNİZİ ALLAHA HAVALE EDİYORUM.ŞUNU TEKRAR ANLADIM,BU ÜLKE ASLA VE ASLA ADAM OLMAZ. HİÇ Mİ VİCDANLARINIZ SIZLAMIYOR!!! YAZIKLAR OLSUN HEPİNİZE ...
30
Cevapla
Yelda Ersoy
Bu kadar geçişleri eleştireceğinize şu bağrı yanmış anneleri dinleyin lütfen. Madem 2.sınıf muamelesi görecekti bu çocuklar biz veliler varımızı yoğumuzu verdik .Diğer çocuklarımızın rızkını onlara gönderdik.Neden devletimiz destekliyor vize verdi,burs verdidedik ama öyle olmadı Birçok aileyi hiçe saydılar artı birde yurt dışında okudular diye aşağılamadılar .Şimdi soruyorum sizlere neden yurt dışında okumalarına izin verdiniz artı birde destekleyip burs verdiniz .yazık bütün annelerin ve evlatların hayellerini kırdınız. Savunulacak hiç bir yanınız kalmadı malesef
9
Cevapla
lucifer
Zamanında ösym de ilk beşyüze girerek başladığım yerli bir tıp fakültesinden 1 yıl sonra sonra tek başvurum olan çapa ya transfer başvurum kabul edilmemişti.Rezilliğe bak.Herşey mafya.
23
Cevapla
Ali
Yok öyle. Topu dava açacağız. Biz eşşek gibi çalışalım, millete çanak tutup torpille alın. Sonra yazık oldu vs. Tüm hekimler dava açmalı sorumlular ve sorumsuzlar hakkında
6
Cevapla
Serdar sarac
Viyana Budapest ve İtalya dan bir çok genç başvuru yaptı neden hep Ukranya Kazakistan? bunun için kimler devreye girdi ne kriterleriniz vardır acaba ? ah memleketim ah ne diyelim size asırlık tek Üniversite nin adını lekelemeseydiniz keşke
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir