Medimagazin logo

İstanbul Tıp Fakültesi öğrencilerinden deprem protestosu

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi öğrencileri, 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından tedbir alınması için tiyatral gösteri yaptı. Öğrenciler, seslerinin duyulmasını istedi. İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Öğrenci Meydanı'nda gerçekleştirilen tiyatral eylem için beyaz önlük giyerek sarı baret takan öğrenciler, deprem anını canlandırdı.
Kaynak: AA
İstanbul Tıp Fakültesi öğrencilerinden deprem protestosu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gösteri kapsamında göçük altında kalan arkadaşlarına, "Arkadaşlar sesimi duyuyor musunuz?", "Enkaz altında mısınız?", "Can güvenliğiniz sağlanmadı mı?" şeklinde seslenen öğrenciye arkadaşları düdük çalarak yanıt verdi.

Tiyatral eylem, öğrencilerin can güvenliklerinin sağlanmasını istediklerini ifade etmeleriyle sona erdi.

İstanbul Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Atacan Kılıçoğlu, gösterilerinde, göçük altında kaldıklarında düdük çalarak seslerini duyurmaya çalıştıkları anı canlandırdıklarını söyledi.

"Şu anda yetkililerin bizim sesimizi duymasını istiyoruz. Bu yüzden 'Sesimi duyan var mı?' cümlesini kalıp olarak kullandık" diyen Kılıçoğlu, şunları kaydetti:

"Olası büyük İstanbul depremi olursa şu anki mevcut fakültemizin binalarının dayanıklı olmadığını tahmin ediyoruz. 2013'te yapılmış bir raporlama çalışması var. En düşük riskli binamızın orta riskli olduğu yazıyor bu raporda. Fakat yönetimin bize sunduğu çözümler kısa sürede bir çözüme ulaşmıyor. Biz akut süreçte can güvenliğimizi sağlayan bir çözüm bekliyoruz. Fakat en kısa süreli çözümler bize 6-8 ay deniliyor. Bu 6-8 ay içinde yaşama hakkımızın sağlanmasını istiyoruz. Bu konuda biz çözüme varılmasını istiyoruz."

i̇stanbul tıp fakültesi
i̇stanbul üniversitesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir