Medimagazin logo

Medipol Üniversitesi'nden 'Ankara Garı' açıklaması

Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil: (Ankara Tren Garı binasının üniversiteye hibe edildiği yönündeki haberler) Üniversitemiz, bahse konu ek bina ve misafirhaneyi Milli Emlak'tan reel rayiç bedelle 29 yıllığına kiralamış bulunmaktadır. Yani hibe, verilme gibi bir durum söz konusu değildir
Medipol Üniversitesi'nden 'Ankara Garı' açıklaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, Ankara Tren Garı binasının üniversiteye hibe edildiği yönündeki iddialara ilişkin, "Üniversitemiz, bahse konu ek bina ve misafirhaneyi Milli Emlak'tan reel rayiç bedelle 29 yıllığına kiralamış bulunmaktadır. Yani hibe, verilme gibi bir durum söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, yaptığı yazılı açıklamada, dün bazı basın-yayın organlarında ve haber sitelerinde tarihi Ankara Tren Garı binasının üniversitelerine verildiğine dair bazı yanıltıcı haberlerin yer aldığının görüldüğünü, bu haberlerin kasten ya da bilgisizlikten kaynaklı yanlışların tashih edilmesi zarureti doğurduğunu belirtti.

Haberlerin bazılarında bahse konu binanın, tarihi Ankara Tren Garı ana binasıymış gibi algılanmasına neden olacak fotoğrafların kullanıldığını aktaran Şengil, "Oysa konunun bina ile ilgisi yoktur. Tarihi Ankara Tren Garı ana binası TCDD'nin mülkiyetindedir ve TCDD tarafından kullanılmaya devam edilmektedir." ifadelerini kullandı.

Eğitime uygun bina ve arsaların eğitime destek amacıyla üniversitelere tahsisinin yasal bir uygulama olduğunu belirten Şengil, şunları kaydetti:

"Bu gibi uygulamaların yakışıksız tanımlamalarla itham edilmesi sadece üniversitemize yönelik bir karalama faaliyeti olmakla kalmaz, aynı zamanda Türkiye'deki birçok üniversiteyi haksız yere töhmet altında bırakır. Nitekim bugüne kadar birçok üniversiteye birçok arsa ve bina tahsis edilmiştir. Bu gibi yapıların, tarihi kimlikleriyle korunması ve yaşatılması amacı, hatta şartıyla kamu hizmeti veren kurumlara tahsisi üniversitemize has ve ayrıcalıklı bir durum değildir. Söz konusu bina da tarihi kimliğiyle yaşamaya devam edecektir.

Üniversitemize hibe edilmeyen, sadece tahsis edilen binaların 'verildi' yüklemiyle haberleştirilmesi, en iyimser yaklaşımla hukuki bir gerçeğin tahrif edilmesi anlamına gelmektedir. Üniversitemiz, bahse konu ek bina ve misafirhaneyi Milli Emlak'tan reel rayiç bedelle 29 yıllığına kiralamış bulunmaktadır. Yani hibe, verilme gibi bir durum söz konusu değildir."

- "2 yıl önceki bir işlem"

Rektör Şengil, bundan yaklaşık 2 yıl önce gerçekleştirilmiş bir işlemin bugün olmuş gibi gösterilmesinin hem bazı siyasi amaçlara hizmet etme hem de kayıt dönemi öncesi üniversiteyi itibarsızlaştırmaya çalışma teşebbüsü olarak şüphe uyandırdığını belirterek, "Bu gibi kirli hesapların amacına ulaşma ihtimali yoktur. Söz konusu yanıltıcı haberlerle ilgili yasal işlemler başlatılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

medipol universitesi
prof. dr. ahmet zeki sengil
ankara tren gari
Yorum (8)
Hasan Akdemir
Bilgi kirliliğine karşı en etkili yöntem kullanılarak en yetkili makamdan bir açıklama gelse de yeni bir merak konusu da akıllara düşürülmüş ; 29 yıllığına kaç TL ye kiralandığı ?
33
Cevapla
Ali Rıza Aktaş
Sevgili ve saygı değer arkadaşlar Haber sonrası bazı sorular aklıma geldi, müsadenizle sizinle paylaşmak isterim. 29 yıllığına raiç bedel olarak ifade ettikleri miktar nedir? Ödeme takvimi nasıldır? Milli Emlak tan yapılan bu tarz eylemlerde kamu oyunun hissiyatı, hassasiyeti nedir, bilinmiyor mu? Sayın yöneticiler son seçimler deki değişik yerel sonuçların oluşmasında bu şekilde vuku bulan durumların katkısı yok mu? Bu durumun genel seçimlere sizin tarafınız olan siyasi birime katkısı ne olur? Sağlık Bakanın söz konusu Vakıf Üniversitesi ile ilgili geçmişi belli iken buradaki görevde iken Sağlık Bakanlığına atanması vuku bulmuş iken böyle bir uygulamanın kendilerine maliyetinin ne olacağını hesaplamış mıdırlar? Kamu vicdanın da ki etiklik sorunu ne olacak? Düşünülmesi dileğiyle Saygı ve sevgilerimle
14
Cevapla
Özgür
Sayın rektör eğitim yuvası falan demiş güldürmeyin öncelikle ticarethane oralar para kazanmak için açılır özel üniversiteler.
8
Cevapla
Ayşe Tümer
İlim ve bilim için yapılan çalışmaları eleştirirken dikkatli olunmalı,özveriyle çalışanları kırmamalıyız! Zira Ülkemize Medipol Üniversitesi (kendini sadece eğitime adamış )okullara ihtiyacımız var. Koç ünv 1992 yılında 1600 dönüm sarıyer ormanını 49 yıllığına kiralamıştı
2
Cevapla
Mehmet Keşkek
Keşke önceden haberim olsaydı ben de kiralamayı düşünüyordum, kıymetli bir gayrimenkul kaçırdığım için çok üzgünüm, 29 yıl sonraki kira ihalesini dört gözle bekliyorum, gelecek sefer yakından takip edeceğim, ben de kiralayıp anıt bina olarak kullanmayı düşünüyorum.
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir