Medimagazin logo

Nişantaşı Tıp Fakültesi geliyor!

 Yükseköğretim hayatına 2010 – 2011 akademik yılı ile başlayan Nişantaşı Üniversitesi, Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerini kurduğunu duyurdu.
Nişantaşı Tıp Fakültesi geliyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL-Robotik teknolojiler, büyük veri analizi ve genetik araştırmalar vasıtasıyla erken teşhis ve sürdürülebilir sağlıklı yaşam gibi eğitimlerin verileceği fakültelerin kuruluş kararı 21 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yer aldı.
Yeni fakültelere ilişkin açıklama yapan Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal, pandemiyle küresel sağlık alanındaki değişim ihtiyacının arttığına vurgu yaparak, tıp eğitiminde teknolojinin, biyomedikal yapıların ve genetik verileri etkin kullanmanın arttığını dile getirdi.

Bütünsel tıp eğitiminin önemine değinen Dr. Uysal, “Artık sağlıklı yaşama ve hastalıklardan korunma olanaklarına ulaşabiliriz. Genetik olarak hangi hastalıklara sahip olunabileceğini ya da vücudun erken uyarılarını dijital tıp yaklaşımlarıyla takip edebiliriz. Tüm bu verilere dayanarak kişiye özel tedavi ve ilaç önerileri getirebiliriz. Bu da uzun vadede insanlık için daha sağlıklı ve daha uzun bir ömür anlamına gelecektir. Biz gelişmiş teknolojik imkanlar ve uluslararası deneyime sahip branş hekimlerimizle, Küresel Sağlık Sektörünün gelecek vizyonunu hayata geçirmek; hatta bu vizyonu yönlendiren tıp fakültelerinden biri olmayı hedefliyoruz” dedi.
 

AMAÇ: GELECEĞİN DİŞ HEKİMLERİNİ YETİŞTİRMEK

Diş Hekimliği Fakültesi’ne yönelik açıklama yapan Uysal, “Üniversitemiz 2013 yılından bu yana ağız ve diş sağlığı ile diş protez teknoloji programlarında uygulamalı eğitimler veriyor. Bu alandaki akademik ve klinik tecrübemiz, Diş Hekimliği Fakültemizin kuruluş sürecinde büyük katkı sağladı. Şimdiden, 100 öğrenci kapasiteli preklinik ve 75 öğrenci kapasiteli klinik laboratuvarlarımız fiili olarak aktif durumda. Genç bir nüfusa sahip olan ülkemizde Diş Hekimliği alanında en yenilikçi ve nitelikli eğitimi vermeyi hedeflemekteyiz. Edu 5.0 anlayışımız çerçevesinde 3D printing ve yeni nesil lazer teknolojiler gibi olanaklara sahip dijital diş hekimliği eğitimi vereceğiz. Özellikle estetik diş hekimliği alanı, 3 boyutlu yazıcı teknolojisi ile artık kişiye özel uygulama yaklaşımı sunabiliyor. Amacımız günün teknolojisini kendi iş süreçlerine yansıtabilen kişiye özel tedavi sunabilecek başarılı diş hekimleri yetiştirmektir” diye konuştu.


 

Sağlık eğitimi ve sağlık sektörünün iki önemli unsuru olan yabancı öğrenci ve uluslararası hasta noktalarında sürdürülebilir başarı sağlamak adına yabancı dil ağırlıklı eğitimin uygulanacağını söyleyen Dr. Uysal, bu fakültelerde küresel akreditasyonlara dayalı bir müfredatın geliştirildiğini dile getirdi.

nişantaşı tıp
nişantaşı diş hekimliği
Yorum (1)
Vatandaş
Artık yalnızca bir yılda sadece Türkiye'de neredeyse 20 bin civarı tıp mezunu doktor sisteme dahil olacak hale geldi Eskiden senede 4-5 bin olan bu rakam bu gün bu seviyelerde yani 4 katına çıktı tıp kontenjanı.Ustelik bu kontenjanın üzerine son bir yılda 10 dan fazla yeni tıp daha açıldı.140 a yakın tıp fakultesi var artik.6 sene sonra yeni 120 binden fazla tıp mezunu doktor olacak.Suandaki mevcut doktor sayısının neredeyse 2 katına çıkacağız yani.Ama birçoğu EKG okumayı bile bilemeyebilen en basit hastalıkları tedavi edemeyebilecek doktorlar olacak zira bu aşırı tıp kontenjanıyla eğitim hikaye pratik eğitim zaten hikaye.Avrupa da en fazla tıp fakültesi ve tıp öğrencisi Türkiyede.Peki en zengin Avrupa ülkeleri bile tıp gibi pahalı bir eğitimi böylesine veremiyorken biz nasıl verebiliriz ki zaten vermiyoruz da ne pratik eğitim var ne uygulama çıkmış sorularla sınıf geçiliyor devam zorunluluğu olamıyor çünkü zaten aşırı kalabalık sınıflar artık tıpta hocalar en basit şeyleri bile bilmeyenleri geciriyor.Kalabalik azalsın diye.Tıpta sınıf geçmek icin uygulama sınavı zaten yok.Sonuç artık tıp doktorluğu garanti meslek değil ve vatandaş olarak hasta olduğumuzda işimiz zor zira doğru tanı koyacak doktor bulamayacagiz bu doktor bollugunda.TTB sizde sanki size kalmış gibi İstanbul sözleşmesi için dava açıyorsunuz.Tıp doktorluğu halı böyleyken ne doktorların ne meslek odalarının TTB'nin bu durumlar umrunda bile değil.Tıp gibi insan sağlığını en ufak kararıyla bile etkileyebilecek doktor olacak insanlar böyle yetiştirilmemeli.En doğru karar tüm tıp fakültelerinin sağlık bakanlığına bağlanması gerektiği kanaatindeyim.İhtiyaci kadar kontenjan belirler tıp mezunlarınada 10-15 yıl zorunlu hizmet koyar.Tıpki polis-asker okulları gibi.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir