Medimagazin logo

Öğretim üyelerinin emeklilik yaşı 75 oldu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken toplantının gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Öğretim üyelerinin emeklilik yaşı 75 oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

YÖK'ün talebi çerçevesinde 2006 sonrasında kurulan 41 üniversitedeki öğretim üyelerinin emeklilik yaşının 67'den 72'ye çıkartıldığını hatırlatan Kurtulmuş, şimdi bu üniversitelerdeki emeklilik yaşının 75'e çıkartıldığını bildirdi.

Kurtulmuş, "Böylece yeni kurulan üniversitelerimizin, özellikle üniversitelerden ayrılan ya da uzaklaştırılan öğretim üyeleri açığı göz önünde bulundurulursa, üniversitelerimizin öğretim elemanı bulma konusundaki zorluklarının giderilmesi için de burada böyle bir düzenleme yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

"Devlet memuriyetinden ihraç edilecekler"

670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile FETÖ'cü terör örgütüyle irtibatlı, iltisaklı olduğu için kapatılan kurum ve kuruluşların hakları, alacakları, yükümlülükleri ve taşınmazlıklarının ne olacağının Maliye Bakanlığının uhdesine bırakıldığını ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti: 

"Maliye Bakanlığı, bu anlamda el konulan bu tür kurum ve kuruluşların alacakları, yükümlülükleri, taşınmazlıklarıyla ilgili kararları kendileri belirleyecek, bunların bir kısmının da diğer kamu kurumlarına, dilerse eğer, ihtiyaç ortaya çıkarsa bedelsiz olarak tahsisini yapacaktır. Mülkiyetini değil tahsisini yapacaktır. Ayrıca kapatılan vakıfların mal varlıkları, taşınmazlıkları, hak ve alacaklarıyla ilgili sorumluluklar ise Vakıflar Genel Müdürlüğüne tevdi edilmiştir. 

Yine 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yaptığımız bir diğer düzenleme ise 2010 KPSS ile ilgilidir. 2010 KPSS'de soruları çaldıkları ve bu şekilde devlet memuriyetine girdikleri tespit edilenler, devlet memuriyetinden ihraç edileceklerdir. Ancak 2010 KPSS ile girmiş olup yapılan soruşturmalar sonucunda gerçekten hakkıyla devlet memuriyetine girdiği tespit edilenlere ise hiçbir şey olmayacak, onlar devlet memuriyeti sıfatlarını, bulundukları sıfatları kullanmaya devam edeceklerdir."

emeklilik yaşı
yök
öğretim üyesi
Yorum (2)
Nurcan Acar
Öğretim üyeliğinde emeklilik ; aklı başında, projeler üretebilen, yabancı dil, bilgisi çok iyi hocalarımız için bütün üniversitelerde 75 olmalı Neden kısıtlama yapılıyor? Nüfus 1960 larda değil ki 1980 lerdeki öğretim üyesi sayısında sınırlı kalsın Adı üzerinde: Büyük araştırma üniversitelerinde de tecrübeli hocaya ihtiyaç var sadece 41 üniversitede değil bu ihtiyaç Ama performans gösteremeyenler hariç doçent öğrencilerine destek olan ya da ünvanı olduğu halde tecrübeli hocaya ihtiyaç duyan bir sürü öğretim üyesi var. Kısaca tecrübe büyük üniversitelerde de çok gereklidir Bunun düşünülmesi gerekir Sanatçı gibidir öğretim üyesi severek çalışır sağlığı elverdiği ölçüde. genç araştırmacılara da yine aynı şekilde ihtiyacımız var. Sadece buiş orijinal çalışmalar gerektirdiği için uygun insanların yetişmesi gerekir Öğretim üyesi yetiştirmek yıllar alır memuriyet değildir. Tam olgun tecrübenin zirvesindeyken haydi emekli olmamalı.
2
Cevapla
ali veli
Yüz olsun tam olsun
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir