Medimagazin logo

Özelde çalışan kamuda, üniversitede çalışan şehir hastanesinde ameliyat yapabilecek

Sağlık Bakanlığı, yapılacak protokolle doktorların hem kamu hem de üniversite hastanelerinde çalışabileceği, ayrıca özel hastanede görev yapan bir hekimin gereklilik halinde kamu hastanesinde ameliyat yapabilmesine imkan verecek kanun taslağı üzerinde çalışıyor.
Özelde çalışan kamuda, üniversitede çalışan şehir hastanesinde ameliyat yapabilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık hizmeti sunumunda kaliteyi artırmak için teşvik edici sistemleri hayata geçireceklerini söyledi.

Hekimlerin çalışma koşullarına ilişkin mevcut düzenlemelerin yeni dönemde de geçerli olacağını vurgulayan Gümüş, "Ancak sağlık turizmi kapsamında kamu hastaneleri ile üniversite hastanelerindeki hekimlerin birbirleri arasında bir protokolle çalışabilmelerinin önünü açacağız." dedi.

Gümüş, "Örneğin bir üniversite hastanesindeki hekimimiz, ilaveten bir şehir hastanesinde çalışabilecek. Bunun parasını da ekstra alacak. Yani bugün hekimin döner sermaye olarak aldığının dışında sağlık turizmi gelirlerinin yarısının da personele dağıtılacağı bir kanun tasarını hazırladık." bilgisini verdi.

- Özelde çalışan hekim, kamuda ameliyat yapabilecek

Gümüş, yeni dönemde hekimlerin haklarını daha fazla alabilecekleri bir çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Hekimlerin çeşitli haklara sahip olacaklarının altını çizen Gümüş, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, esnek çalışma kamuda olacak. Gerektiğinde bir hastanemiz, özelden de bir hekimi çağırarak, hastanın ameliyatını yaptırarak, parasını ödeyecek. Bunun da önünü açıyoruz. Örneğin, beyin tümörü ameliyatı yapan bir hekimimiz var ve bir özel hastanede çalışıyor. Gerekli görülmesi halinde, hastanemizden kendisi çağrılacak ve ameliyatın maddi karşılığı ödenecek. Bu elbette ki kıtlık olan branşlarla alakalı olacak. Hekim havuzunu kamu lehine kullanacağız.

esnek çalışma
tam gün
Yorum (18)
aydın şanlı
Sayın Recep Akdağ' ın sağlık sisteminin çöküşünün başlangıcıdır. Zira mevcut sistem gündelik problemler için nisbeten vatandaşın lehine olsa da, ciddi sorunları yönetebilecek dr lar özeldedir. Tekrar söylüyorum "sağlıkta dönüşüm" yerini "geri dönüşüm" e bırakmıştır. Er geç muayenehaneler serbest bırakılacaktır.
63
Cevapla
dr.t.k.
kamuyu özele peşkeş çekmektir. özeldeki gelip kamuda girişim yapacak, para alacak. kamudaki özele gidebilecek mi?
15
Cevapla
serty
şehir hastanesi ameliyathane de çok ciddi cihaz eksikliği var. malzeme eksikliği var. zor yaparlar o ameliyatı.
9
Cevapla
ömer hayyam
saç kesim parası = onun ekmek parası kasap et kesim parası = onun ekmek parası ayakkabı üreticisinin saya kesimi = onun ekmek parası elektrikçinin bize fatura kesmesi = onun ekmek parası ev sahibinin kira kesmesi = onun ekmek parası taksicinin taksimetresi = onun ekmek parası mantarcının mantar kesmesi = onun ekmek parası çiftçinin ürün kesmesi = onun ekmek parası tamircinin motor yağını 200 tl ye 10 dakikada değiştirmesi = onun ekmek parası esnafın 1 e 5 kazanması = onun ekmek parası memleketin a101 ve bim istilası = onun ekmek parası .... cerrahınki ise bıçak parası....vay zındık...bıçak parası aldı bizden, kafir kefere bıçak parası alıyor, devletin verdiği yetmedi pıççak parası aldı. PIÇÇAK PARASI = BENİM EKMEK PARAM !
45
Cevapla
Cengiz
Sağlık sistemine yaptıktan sonra şimdi sıvama dönemindeyiz sanırsam.Herşeyi içinden çıkılmaz hale getirdiler en sonunda.Sağlıkda doktorlar önemli beyler.Öğrenin bunu artık.
37
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir