Medimagazin logo

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu: Gelecek yıl tıp fakültesi açıyoruz

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, üniversiteleri bünyesinde tıp fakültesi kuracaklarını ve gelecek yıl ilk öğrencilerini kabul edeceklerini bildirdi.
Kaynak: AA - Fırat Özdemir
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu: Gelecek yıl tıp fakültesi açıyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hatipoğlu, kampüsteki Öğrenci Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 2019'da sıfırdan kurdukları GİBTÜ'nün akademik kadrosu ve personeliyle eğitim yolunda hızla devam ettiğini söyledi.

Üniversitenin hem dini hem de teknoloji boyutuyla Türkiye ve bölgeye önemli hizmet sunacağını ifade eden Hatipoğlu, "Bir yıldır her alanda öne çıkan Gaziantep'e 'yeni bir tıp fakültesi hediye edebilir miyiz' diye ciddi bir gayret içindeydik. Görüşmeler sürdü ve sonuçta 15 gün önce Sağlık Bakanlığının yetkilileriyle oturarak, afiliasyonu imzaladık. Yeni bir tıp fakültesi kurulmasını kararını almış bulunduk." dedi.

Kentte şu an 2 tıp fakültesinin bulunduğunu anımsatan Hatipoğlu, GİBTÜ'de açılacak 3'üncü tıp fakültesinin hem kente hem de bölgeye önemli sağlık hizmeti ve katkısı olacağını ifade etti.

Hatipoğlu, kısa zamanda akademik kadroyu oluşturacaklarını aktararak, şöyle devam etti:

"Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle ile birlikte çalışacağız. Üniversite olarak her türlü kadro imkanımızı açacağız. Hocalarımızın orda çalışmasına imkan vereceğiz. 'Fakültelimizi daha da nasıl geliştirebiliriz, Gazianteplilere daha iyi nasıl hizmet edebiliriz' diye çalışıyoruz. Sadece kente değil bölgeye hizmet edeceğiz. İyi olan hastanemize önemli ivmeler kazandıracak. Vatandaşlarımız akademisyenlerimiz desteğiyle tedavi olacak. Bilimsel bir çalışmanın önünü açıyoruz, hayırlı bir iş yapıyoruz."

Hatipoğlu, fakülteyi kısa sürede tamamlayacaklarını ve gelecek yıl öğrenci kabul edeceklerini sözlerine ekledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ise hastanede böyle bir sürecin işlemesi gerektiğini düşündüğünü anlattı.

Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin eğitim ve araştırmaya yönelik çalışmaların az olduğuna dikkati çeken Tiryaki, "Hastane şu ana kadar bir üniversiteyle çalışması söz konusu değildi. Böyle olunca kadrolarımız yoktu ve elimizde kalifiye hocalarımız olmuyordu. Biz bu sürecin değişmesine inanmıştık, bununla ilgili girişimlerde bulunuldu. Rektörümüz de böyle bir durumu istemişlerdi. Biz hastanemizi GİBTÜ'nün kullanımına sunacağız. Bunu yaparken de üniversitenin kadrosunu kullanma şansına sahip olacağız. Hastanemizde bundan sonra daha fazla profesörümüz, doçentimiz olacak. Onlar hem insanlarımıza sağlık hizmeti verecek hem de öğrencilerimizi yetiştirecek."

Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Serdar Türkmen de çalışmanın hem sağlık hem de akademik olarak önemli katkıları olacağına inandığını kaydetti.

gaziantep i̇slam bilim ve teknoloji üniversitesi
tıp fakültesi
prof. dr. nihat hatipoğlu
Yorum (13)
bozeren
hacamat sülük vb. işleri için fakülte açacaksınız galiba?
31
Cevapla
yeterli değil
YETMEEEEEZ !!! daha fazla tıp fakültesi istiyoruz.... Halk doktora aç...
24
Cevapla
DR.CEVDETT
AÇAN AÇANA!!! KALİTELİ DOKTOR YETİŞTİRMEK GİBİ DERDİNİZ YOK. ALLAH SİZİ ISLAH ETSİN. ALTYAPISI YETERSİZ ONLARCA TIP FAKÜLTESİNDEN ''TABELA DOKTORU'' YETİŞİYOR. İNSANI MESLEĞİNDEN, ÜLKESİNDEN SOĞUTUYORSUNUZ İNANIN....
28
Cevapla
DR.CEVDETT
İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde TIP FAKÜLTESİNİN NE İŞİ VAR? SİZ ASLİ İŞİNİZİ YAPIP İSLAMIN GÜNCEL VE YAŞANABİLİR YORUMUNU YAPIN. SIRF BU YÜZDEN İNSANLAR DİNDEN ÇIKIYOR DERDİNİZ DE DEĞİL.
37
Cevapla
Barış
Sözde dindar ama cebini doldurmanın peşinde. Hiçbiri ülke menfaatlerini, bilimi, toplum sağlığını önemsemiyor. Dertleri PARA!!!!
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir