Medimagazin logo

Rektör Özlenen Özkan: 'Çin aşısı oldum, antikor tavan'

Çin’den getirilen Sinovac firmasının testlerine gönüllü olarak katılıp aşıyı Türkiye’de ilk yaptıranlar arasında yer alan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, iki doz sonunda yaşadıklarını ve sonuçları Hürriyet’e anlattı
Rektör Özlenen Özkan: 'Çin aşısı oldum, antikor tavan'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Pazartesi günü Çin aşılarının Türkiye’de olması beklenirken vatandaşın aklında da ‘aşının etkinliği, yan etkilerinin olup olmadığı gibi’ çok sayıda soru ve endişe var. Sinovac firmasının CoronaVac isimli aşısının gönüllü çalışmalarına katılan isimlerden olan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) rektörü Özlenen Özkan, Hürriyet'ten Ceren Deniz'in sorularının çoğuna iç rahatlatan cevaplar verdi.

SONUÇLAR GAYET İYİ

İki doz aşıdan sonra eşi Prof. Dr. Ömer Özkan ve kendisinin vücudunda ortaya çıkan etkileri Hürriyet’e anlatan Özlenen Özkan, şunları söyledi: “Antikorlarımız çok yüksek seviyede. Cihazın ölçtüğü değerlerin de üstünde antikor oluşmuş olması söz konusu. Bu sonuçların ne kadar efektif olduğu ve ne kadar uzun süreceği hakkında şu anda kimsenin bilgisi yok. Bunu zaman gösterecek. Ancak şu aşamada elde ettiğimiz sonuçlar gayet iyi.

CİDDİ BİR YAN ETKİSİ YOK
Bize yapılan aşının master plasebo (boş aşı, yani tuzlu su) olma ihtimali vardı. Ama plasebo olmadı, eşim de ben de aşıya denk geldik. Aşıyı iki doz halinde yaptırdıktan sonra belirgin bir sağlık sorunum olmadı. Biraz baş ağrım ve kas ağrım oldu. 2’nci dozu olduktan sonra halsizlik yaşadım.

ELİMİZDEKİ EN GÜÇLÜ SİLAH

Aşı çalışmalarının uygulandığı merkezlerde ve üniversite hastanemizde yapılan uygulamalarda da gördüğümüz kadarıyla aşının çok ciddi bir yan etkisi yok. Aşı olanlar arasında hastalığa yakalandığını düşünen insanların da bu süreçte hastalıkları çok ağır seyretmedi. Bu da bize ümit veren bir şey. Aşı sonuç olarak şu an elimizdeki en güçlü silah.

rektör
özlenen
özkan:
'çin
aşısı
oldum
antikor
tavan'
Yorum (5)
halil aydin
zakkum da tek seferde kanseri önlüyor demeye getirmiş ancak makale yok data şüpheli, türkiyede %91 ancak brezilya %60 larda acaba güvenmeliyiz çin aşısına
11
Cevapla
Ö.Faruk Atay
Sayın Rektör meslekdaşımız, eşi ile birlikte aşı olarak bizleri de motive etmişdir.Geçmiş olsun.Ben de ölü aşı tercih ederim.Elbette bazı lokal ve genel etkiler oluyor.Mesela tifo aşısı olunca bir gün süreli 38 C ateş hali yaşardık. Aşıdan korkmamak gerekir.
5
Cevapla
Jankat cankul
Bu antikor test ini tüm sağlık çalışanlarına yapıp bağışıklığı olmayan lari aşılamak daha mantıklı değil mi bu kadar güvenilir ise ?
15
Cevapla
Hakan
Şimdi bu rektörümüz, kendisi de bir bilim insanı çift kör bir çalışmanın parçası değil mi? Çalışmaya katılırken verileri açıklamayacağına dair evrak imzalamadı mı? Çalışmada kendisine aşı/plasebo yapıldığını nasıl biliyor. Sonuç olarak bu nasıl çalışma? Çalışma bile uluslararası standartlara göre değil yine TÜRK standartlarına göre yapılmış. Aşıyı dört gözle bekliyorduk ama aşı da çalışma sonuçları da yalan oldu.
14
Cevapla
Selim
Sinovac çalışmanın güvenliğine gölge düşüren açıklamalardan sonra Türkiye'ye aşı vermezse ne yapacaksınız. Firmanın açıklamadığı sonuçları bizim bilim insanları birer birer açıklıyor. Yarın birisi de bu aşı bir işe yaramıyor diye açıklamada bulunursa o zaman şenliğe bakalım.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir