Medimagazin logo

Sağlık Bilimleri Üniversitesi 3 ilde daha tıp fakültesi kuracak

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) bünyesinde İzmir, Trabzon ve Bursa'da yeni tıp fakülteleri kurulacak.
Kaynak: AA
Sağlık Bilimleri Üniversitesi 3 ilde daha tıp fakültesi kuracak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameyle kurulması kararlaştırılan SBÜ İzmir, Trabzon ve Bursa tıp fakültelerinin hayırlı olmasını diledi.

Erdöl, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere, bu hizmetin kurulmasında emeği olan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve YÖK Genel Kurulu üyelerine teşekkür etti.

SBÜ'nün, Türkiye'de ve "gönül coğrafyasında" sağlık profesyonelleri yetiştirmek amacıyla 1903'te 2. Abdülhamit Han tarafından kurulan Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin bugünkü imkanlarla daha ileriye taşınmasına yönelik bir uygulama olarak hayata geçirildiğini aktaran Erdöl, şunları kaydetti:

"Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir, Trabzon ve Bursa tıp fakültelerimiz göğsümüzü kabartan, ruhumuzu okşayan, geçmiş ile gelecek arasında kurduğumuz bağın müşahhas bir numunesi, genç dimağlara atılan imzası olacaktır. Bu fakültelerimizde eğitim görecek öğrencilerimiz 83 yıl sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve teveccühleriyle küllerinden doğan üniversitemizde, kuruluş misyonuna uygun olarak eğitim görmenin ömür boyu gururunu yaşayacaklardır.

Bu vesileyle sınırlarını kürre-i arz olarak belirlemiş, hizmet alanını insanlığın tamamıyla ifade etmiş, en zor zamanlarda dahi yardım elini ve ilme, insana yardım düsturunu asla mazlum ve ihtiyaç sahibi coğrafyalardan eksik etmemiş 2. Abdülhamit Han'ı açtığı bu kapı ve kapılar için rahmet ve minnet ile yad ederken, bunun bir başlangıç olduğunu ve ecdadımızın ardında attığımız ve dahi atacağımız adımların mütevazı ama elzem bir adımı olarak büyüyerek devam ettirme gayretinde olacağımızın bilinmesini isterim."

saglik bilimleri universitesi
sbu
izmir
trabzon ve bursa tip fakulteleri
mekteb-i tibbiyye-i sahane
Yorum (12)
Hasan Akdemir
Biraz da fabrika, üretim tesisi, AR-GE laboratuvarı kurulsa ne güzel olurdu .
45
Cevapla
Muammer Canik
Sağlık Bilimleri Üniversitesinin: 1. Gülhane Tıp Fakültesi 2- Hamidiye Tıp Fakültesi 3- Uluslar arası Hamidiye Tıp Fakültesi 4- Özbekistan İbni-Sina Tıp fakültesi 5- Adana Tıp Fakültesi 6- Erzurum Tıp Fakültesi 7- İzmir Tıp Fakültesi 8- Trabzon Tıp Fakültesi 9- Bursa Tıp Fakültesi olmak üzere dokuz (9) tıp fakültesi oldu. Hayırlı olsun.
33
Cevapla
dominik medico
SBÜ'ne bağlı isatnbul'dan erzurum'a ,van'a kadar 85 küsür EAH var .onu da unutmayın. bazıları gerçekten değerli hastanaler ama bazıları da var kı akademik unvanlı hocalar yok öğrenci yok asistan alıyorlar. ya da uygun aday bulunursa profesör yapıyorlar. öğrenci eğitimi yok
26
Cevapla
Port
Ne yapmaya çalışıyorsunuz.
22
Cevapla
ömer hayyam
tütkiyenin en büyük ve kanayan sorunu sağlıkmış...20 yıldır kurulmayan üniversite ve açılmayan hastane kalmadı... kur kur yetmiyor, aç aç çare olmuyor...ne hastalıklı ne marazlı bir milletmişiz sayın seyirciler
29
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir