Medimagazin logo

Soru: Aşağıdakilerden hangisi adrese teslim kadro ilanıdır?

Üniversitelerin verdiği kadro ilanları tartışma konusu olmaya devam ediyor.
Soru: Aşağıdakilerden hangisi adrese teslim kadro ilanıdır?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Karabük Üniversitesi Rektörlüğünden:

Aşağıda Anabilim Dalı itibariyle ünvan ve şartları belirtilen Üniversitemiz birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır. Müracaat süresi ilanın yayını tarihinden itibaren 15 gündür. Yardımcı Doçent kadroları için ilgili Fakülte Dekanlıklarına Profesör ve Doçent kadroları için Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına bir adet dilekçe ekinde diploma veya öğrenim durumunu gösterir belge, nüfus cüzdan fotokopisi, üç adet fotoğraf ile özgeçmişi, varsa yayınlarıyla (Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına müracaat edenlerin bilimsel çalışma ve yayınlarını, özgeçmişlerini yayın listelerini ve Üniversitemiz Atama ve Yükseltme kriterlerini kapsayan bir dosyayı dört nüsha halinde, Profesör kadrolarına başvuracaklar ise yayınlarını altı nüsha halinde hazırlayıp müracaat etmeleri ilan olunur.

NOT:

* Profesör ve Doçent kadrolarına daimi statüye göre atama yapılacaktır.

* Başvuranların müracaat dilekçelerinde yabancı dillerini belirtmeleri gerekmektedir.

* Başvuracak adaylar dilekçelerine bilimsel özgeçmişlerini, yayınlarını, yabancı dil başarı belgelerini ve haklarında bilimsel referans alınabilecek üç Öğretim Üyesinin isim ve adreslerini eklemelidirler.

* Postadaki gecikmeler kabul edilmeyeceği gibi yukarıdaki belgelerden bir tanesinin eksik olması halinde de müracaatlar geçersiz sayılacaktır

* Başvuracak adayların "Başvuru Formunu Doldurmaları" gerekmektedir.

 

kadro ilanı
karabuk universitesi
profesor
docent
kadro
Yorum (3)
aydin sinal
Türkiyede akademik kariyerlik yolunda yürüyenlere acirim:180 boyunda,77 kg, mavi gözlü sol amuzunda ameliyat narbesi v.s.....gibi sartlarida yazabilirlerdi. yedek subay okulundayiz,yazili imtihanlardan en yüksek not alan ilk on kisi kura cekmeyip istedikleri yerde yedeksubaylik yapabilecek dediler.her zaman oldugu gibi hacettepeliler gruplar halinde calisip inekliyorlar,ben tek kelime bile okumadan imtihana giriyordum,bana"agbi-33 yasindaydim-sen nicin calismasin?" diye sorduklarinda ben ilk on kisinin ismini söylüyordum(general yegeni,rektör oglu,yüzbasinin cocugunun ev doktoru ,komutanin hemserisi v-s.) sözlü komutanlik notunda bu saydigim 10 kisiden sekizi ilk ona girdiler.Hacettepelilerde kurada Yüksekovayi kazandilardi. Türkiyede profosörlük docentlik alinmaz VERILIR.Bunu herkes bilir ama milli piyango bileti gibi ya bana cikarsa diye ümitlenir. size agbi tavsiyesi Ilminize,caliskanliginiza güvenip ortaya cikmayin,canbaz gibi ipte oynama kabiliyetiniz varsa,arkanizda dayiniz,cemaatiniz,siyasetciniz varsa ortaya cikin derim.Yoksa Gidin ayvalik devlet hastahanesine uzman olarak alin maaasinizi keyfinize bakin .selamlar
38
Cevapla
Fikret Erbilen
Utanmazlar. Yıllardır devam eden bir durum bu, bir Allahın yetkilisi de, kendileri de o yollardan geçtiği için bu ne rezalettir demiyor. Anayasanın en temel ilkesi fırsat eşitliğidir, bu tür ilanlar Anayasa Mahkemesine götürülmelidir.
3
Cevapla
hakan eren
Arkadaşlar bir şey soracağım? Bir kurumda çalışıyorsunuz, kurumda yükselme sınavına girdiniz ve kazandınız. Sizin için kadro açıldı, bu ilan tüm Türkiye' ye ilan edilir mi? Örnek: maliye şef yardımcılığı veya uzman memurluk sınavına girdiniz ve kazandınız, atamanız yapılmasını beklerken size açılan kadroya geldi başkası atandı neler hissedersiniz. O daha çok hakediyor mu dersiniz Allah aşkına? Hiç mi kızmazsınız? Üniversitelerde doçent ve profesörler bu durumda işte hakettikleri kadrolar için Tüm Türkiye'ye ilan veriliyor. Bu yanlış. Ama Yardımcı doçentlik için aynı şey geçerli değil dışarıdan alınacak olan kadrolara herkes eşit şartlarda savaşarak hakederek alınmalı... mevcut kurumda çalışan doç ve prof'lar için açılan kadrolara niçin başkaları başvursun???
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir