Medimagazin logo

TBMM açılıyor, ilk yasa teklifinde tıp fakülteleri de var!

Hastaneleri asgari 200 yatak kapasitesine sahip olmayan vakıf üniversiteleri, tıp fakültesi açamayacak
TBMM açılıyor, ilk yasa teklifinde tıp fakülteleri de var!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, merkezi yönetim bütçesinin, program bazlı yapılmasıyla ilgili çalışmayı da içeren kanun teklifi ile teknoparklarla ilgili düzenlemelerin yer aldığı iki ayrı kanun teklifini Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi. Muş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi ile Teknoloji Geliştirme Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'ni, TBMM Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

Düzenlemeyle hastaneleri asgari 200 yatak kapasitesine sahip olmayan vakıf üniversitelerinin, tıp fakültesi açamayacağını bildiren Muş, teklifle ayrıca pandemi sürecinden dolayı teknoparklardaki esnek çalışma süresinin, bir yıl daha uzatılmasıyla ilgili bakanlığa yetki verilmesinin öngörüldüğünü söyledi.

vakıf üniversitesi
tıp fakültesi
yasa teklifi
Yorum (8)
Dr.Cevdett
YAZ BOZ TAHTASI GİBİYİZ. İlkelerimiz yok. 2010 yılında nüfusu 750 bin altındaki illerde tıp fakültesi açılmayacaktı. 2013 yılında nüfus sayısı 500 nin altı olarak değişti. (Örneğin Yozgat'ın nüfusu 425.000 civarında. Burada hem şehir hastanesi, hem Tıp fakültesi ve hastanesi var). Daha sonra bu da ortadan kaldırılarak her yere Tıp Fakültesi açılabilir hale geldi. Kurumsallaşamamış bir devlet bürokrasisi ve BEN YAPTIM OLDU mantığı ile bu güzelim ülkeye yazık oluyor. Unutmayın, Ahiret var ve herkes orada iyi ve kötü yaptığının hesabını verecek. Bunu dikkate almayanlara sözüm yok...
30
Cevapla
Barış
Açabildikleri kadar açtılar zaten. İlçelere bile açıldı. Diş hekimliği de aynı durumda tepede tanıdığı olan herkes açtı fakülte, hekim arkadaş Yozgat'a tıp açıldı demiş bu sene diş de açtılar. Mesleklerimiz bazılarının rant aracı haline geldi. Tünelin sonu karanlık.
7
Cevapla
Birce Serttaş
Küçük illerdeki tıp fakülteleri kapatılmalı. Buradaki akademik kadro o ile yakın büyük illere kaydırılmalı. Aynı şekilde öğrencilerde. Yoksa ilerde kimseye kendimizi emanet edemeyiz.
13
Cevapla
bozeren
belki yetersiz ama, en azından bu standarda uymayan mevcut tıp fakülte(!)leri de kapatılmalıdır. açmış olanlara da, kamu kaynağını israf etmenin hesabı sorulmalıdır.
10
Cevapla
Memnune Apak
Dr. Cevdet bey bu ehliyetsiz tıp fakültelerini açanlara ahireti hatırlatıyor ama benim kanımca bunlar ahiret mahiret masal diye düşünüyor ve ülkenin geleceği ile oynuyorlar. Cezalarını bu dünyada çekmelerini umuyorum.
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir