Medimagazin logo

Tıp Fakültesi mezuniyet diplomasını 3 bin 937 metre yükseklikte aldı

RİZE Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan dağcı Ercan Sarak, diplomasını deniz seviyesinden 3 bin 937 metre yükseklikteki Kaçkar Dağı zirvesinde aldı.
Kaynak: DHA
Tıp Fakültesi mezuniyet diplomasını 3 bin 937 metre yükseklikte aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi’nde eğitimini tamamlayan dağcı Ercan Sarak, askerlik görevi nedeniyle diploma törenine katılamadı. Sarak, için deniz seviyesinden 3 bin 937 metre yükseklikteki Kaçkar Dağı zirvesinde mezuniyet töreni düzenlendi. Sarak ve hocalarından oluşan ekip, araçla Çamlıhemşin ilçesi Yukarı Kavron Yaylası'na oradan 12 saat süren yaya yolculuk ve tımanışla zirveye ulaştı. Sarak, burada diplomasını RTEÜ Mikrobiyoloji ve İmmunoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Zihni Acar Yazıcı'nın elinden aldı. 

 

 

 

Yıllardır hayalini kurduğu Kaçkar tırmanışında diplomasını almanın mutluluğunu yaşadığını belirten Ercan Sarak, “İki hayalimden biri doktor olmak ve diğeri de Kaçkar dağı zirvesine çıkmaktı. Kavrun Yaylası'ndan 5 saat 30 dakika kuzey rotasından yürüdük ve tırmandık. Toplamda 12 saatten fazla yol aldık ve sonunda bana Kaçkar zirvede sıra dışı bir mezuniyet töreni düzenlendi. Aynı zamanda zirvede bayrağımızı gururla dalgalandırdık. Bu özel anı burada yaşamak beni çok mutlu etti” dedi.

Tıp fakültesi süresince eğitimini dört duvara sıkıştırmayıp, duvarın ardında da hayatın olduğunu söyleyen Sarak, "O hayata bizi hazırlayan tanıdığım en sıradışı, değerli hocam ve spor ekibimizin koçu olan aynı üniversitenin Mikrobiyoloji ve İmmunoloji Anabilim Dalı’nda Prof. Dr. Zihni Acar Yazıcı'nın ellerinden aldım. 3 bin 937 metrede mezuniyet belgemi almak tarifi mümkün olmayan bir duygu idi. Amacım, sporu yaşamımızın bir parçası haline getirerek sağlıklı yaşama teşvik ederek farkındalık yaratmak ve aynı zamanda kararlılıkla istedikten sonra hayallerinin önündeki tüm engellerin kalktığını göstermek" diye konuştu. 

tıp fakültesi
mezuniyet
recep tayyip erdoğan üniversitesi
ercan sarak
Yorum (3)
şerpa
dağdaki belgede "başarı belgesi" yazıyor. Toplu tören dışı bireysel Tıp Diplomasını dekan makamında "hipokrat yemini" okuttuktan sonra verir. günümüzde mecburi hizmeti yapmayana da "mezuniyet belgesi" veriliyor sanırım ama resimde ki ne diploma ne de mezuniyet belgesi. sadece başarı belgesi..neyin başarısı. kaçkar zirve çıkış başarısı ile Sağlık Bakanlığı o belgeyi tanımıyor.
15
Cevapla
Necdet Yeşilyurt Adana
Hastalarına da sabırlı davranış sergiler inşallah...
0
Cevapla
Kamil Taş
Bu ne şimdi? Öğrencinin mezun olmadan askere gidebilmesi mi daha absurd ? Tek kişi için mezuniyet töreni yapılması mi? Hocanın dağa çıkması mı? Askerlik yapan öğrencinin dağa çıkması mi?
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir