Medimagazin logo

Tıp Fakültesi mezuniyet törenine damga vuran konuşma: Bayrağı kirletmeyin

Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per’in konuşması, salondan büyük alkış aldı
Tıp Fakültesi mezuniyet törenine damga vuran konuşma: Bayrağı kirletmeyin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi tarafından 45. dönem mezuniyet töreni düzenlendi. Program kapsamında 269 öğrenci mezun oldu. Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine Tabip Odası Başkanı Hüseyin Per'in konuşması damgasını vurdu. Per, mezun olan öğrencilere seslenerek, "Bir büyüğümüzün dediği gibi, hepiniz birer Türk bayrağısınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin. Üzerinize giydiğiniz önlüğü lekeletmeyin, kirletmeyin" dedi. 

Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, konuşmasında kendisinin de bir Erciyes Üniversitesi mezunu olduğunu belirleterek, "1994 yılında 20. dönem mezunu olarak, Erciyes Üniversitesi mezunu olmaktan her zaman gurur duydum. Sizlerin de her zaman bundan gurur duyacağına eminim. Hepiniz birer Türk Bayrağısınız. Bayrağı kirletmeyin, lekelemeyin. Giyeceğiniz beyaz önlükleri de kirletmeyeceğinizi biliyorum. Sizi yetiştiren hocalarımıza, ailelerinize teşekkür ediyorum. Ne güzel bir gün. Bugün bayram. Hepinizi tebrik ediyorum." dedi. Per'in konuşması salondan büyük alkış aldı.  

Yeni mezunlar adına dönem birincisi Emre Ünal yaptığı konuşmada, bayrağı kirletmeyeceklerini belirterek, Erciyes Üniversitesinde okumaktan ve mezun olmaktan gurur duyduklarını ifade etti.    

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, mezuniyet törenin açılış konuşmasında, mezun öğrencilerden ülkenin önde gelen tıp fakültelerinin birinden mezun olmanın bilincini ve gururunu yaşamalarını istedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında, Tıp Fakültesinin sadece Erciyes Üniversitesi’nin ve şehrimizin değil, Türkiye’nin yüz akı tıp fakültelerinden biri olduğunu kaydetti. Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe ise konuşmasında üniversite eğitiminin önemine dikkat çekti. Bakan Yardımcısı Meşe, “Üniversite eğitimi hayat düzlüğüne varmadan önce aşılacak olan son tepe gibidir. Eğitimin zirve noktasını oluşturur. Bu sıralarda elde ettiğimiz kazanımlar hayat boyunca davranışlarımızı şekillendiren, başarı potansiyelimizi belgeleyen imzalar gibidir” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da mezun öğrencileri tebrik ederek, çalışma hayatlarında başarılar diledi.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine; Vali Şehmus Günaydın, önceki dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri 2’nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 12. Hava Ulaştırma An Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selçuk Aygün, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 25. Dönem AK Parti Kayseri Milletvekili Doç. Dr. Havva Talay Çalış, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ramazan Benli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Borlu ve Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per ile çok sayıda öğretim üyesi, öğrenci ve aileleri katıldı.
 

erciyes üniversitesi
tıp fakültesi
mezuniyet töreni
kayseri tabip odası
hüseyin per
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir