Medimagazin logo

Tümör Beyin Bankası oluşturuldu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Nezih Oktar'ın yönlendiriciliğinde TÜBİTAK destekli olarak başlatılan "Kötü huylu beyin tümörlerinin tanı ve seyrinde tümör baskılayıcı genlerin ve onkogenlerin önemi" konulu proje ile kötü huylu beyin tümörlü hastaların uzun yaşam sürmeleri ve gen ilişkisi ortaya konacak
Tümör Beyin Bankası oluşturuldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR (İHA) - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Nezih Oktar'ın yönlendiriciliğinde TÜBİTAK destekli olarak başlatılan "Kötü huylu beyin tümörlerinin tanı ve seyrinde tümör baskılayıcı genlerin ve onkogenlerin önemi" konulu proje ile kötü huylu beyin tümörlü hastaların uzun yaşam sürmeleri ve gen ilişkisi ortaya konacak.

Proje kapsamında "Tümör Beyin Bankası" oluşturulduğunu belirten Prof.Dr.Nezih Oktar, bu tümörlerin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Laboratuarlarında uygun koşullarda saklandığını belirtti.Son yıllarda beyin tümörlerinde genetik çalışmaların ön plana çıktığını açıklayan Prof.Dr.Oktar, "Beyin tümörlü hastalardan uygun olanlarının izin almak koşuluyla kanserli parçalarını bu bankada biriktiriyoruz. Şu anda 100 kadar hastamızın tümörü burada saklanıyor. Bunlar tıpta en kötü olarak seyreden tümörler" dedi. Bazı kötü huylu beyin tümörlü hastaların ortalama yaşam sürelerinin uzun olduğunu kaydeden Prof.Dr.Nezih Oktar, "Bu hastalarımızın bazıları şu anda hiçbir tedavi görmedikleri halde 5-6 yıldır yaşamlarını sürdürüyor. Aralarında işlerinin başına dönenler bile var. Biz bu proje ile kötü huylu beyin tümörlü hastaların uzun yaşama sırrını genetik çalışmalar ile aydınlatmaya çalışacağız" diye konuştu. Prof.Dr.Oktar, sözkonusu projenin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji, Patoloji ve Tıbbi Genetik Bilim Dalları işbirliği ile yürütüldüğnü kaydetti. Çalışma Prof.Dr.Nezih Oktar, Doç.Dr.Cumhur Gündüz, Doç.Dr.Özgür Çoğulu, Doç.Dr.Taner Akalın ve Doç.Dr.Tayfun Dalbastı tarafından yürütülüyor.

tümör
beyin
bankası
oluşturuldu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir