Medimagazin logo

Yerli aşının Faz 2 çalışmalarında ilk doz, 13 günde 52 gönüllüye uygulandı

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) koronavirüse karşı geliştirilen yerli aşının Faz 2 çalışmalarında ilk doz 13 günde 52 gönüllüye uygulandı. Üniversite bünyesinde faz çalışmalarının yürütüldüğü İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (İKUM) Müdür Yardımcısı Ahmet İnal sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Bugün itibarıyla 52 gönüllümüzün Faz 2’de ilk doz aşılanması tamamlandı. Şu ana kadar kontrolleri titizlikle yapılmakta. Aşıya bağlı ciddi bir yan etki görülmedi" dedi
Kaynak: DHA
Yerli aşının Faz 2 çalışmalarında ilk doz, 13 günde 52 gönüllüye uygulandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ERÜ bünyesindeki Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) ile İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKUM) tarafından koronavirüse karşı geliştirilen ve Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenen COVID-19 yerli aşısının Faz 1 çalışması, 44 gönüllü üzerinde yapıldı ve 14 Aralık itibarıyla tamamlandı.

Faz 1 çalışmalarında aşı uygulanan 44 gönüllüde herhangi bir yan etkiye rastlanmadığı bildirildi. İnaktif aşısının Faz 2 çalışmaları ise 10 Şubat’ta başladı. Faz 2 kapsamında 13 günde 52 gönüllüye yerli aşı uygulandı.

Son durumla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan İKUM Müdür Yardımcısı Ahmet İnal, şu değerlendirmeyi yaptı: 

 "Bugün itibarıyla 52 gönüllümüzün Faz 2'de ilk doz aşılanması tamamlandı. Şu ana kadar kontrolleri titizlikle yapılmakta. Aşıya bağlı ciddi bir yan etki görülmedi. Yerli aşı Faz 2'de bir yandan gönüllü kayıtları devam ederken bir yandan gönüllü olan vatandaşlarımızın işlemleri yapılmakta. İşlemleri tamamlanan gönüllülerimize aşı yapılmak için randevu verilmektedir" 

eragem
ikum
koronavirus
yerli asi
covid-19
yan etki
Yorum (1)
bir vatandaş
Ay'a gitmeden yerli aşı çıksa iyi olur. Yoksa fena ironik bir durum olacak.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir