Medimagazin logo

YÖK Başkanı Saraç, tıp fakültesi dekanları ile bir araya geldi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerin tıp fakülteleri dekanları ile tıp eğitimine yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Kaynak: İHA - Utku Şimşek
YÖK Başkanı Saraç, tıp fakültesi dekanları ile bir araya geldi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

YÖK Başkanı Yekta Saraç, sosyal medya hesabından toplantı hakkında yaptığı açıklamada:

“Üniversitelerimizin tıp fakültelerinin dekanları ile YÖK’te bir toplantı gerçekleştirdik. Yükseköğretim kurumlarımızdaki tıp eğitimine yönelik karşılıklı değerlendirmelerde bulunduğumuz faydalı bir görüşme oldu.

"Bilhassa pandemi sürecinde küresel çapta önemi bir kez daha anlaşılan tıp eğitiminin niteliğine ehemmiyet göstererek, süreç odaklı bazı düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılacağını ifade etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

yök
yekta saraç
tıp fakültesi
dekan
toplantı
Yorum (1)
hekim
Keşke bu toplantıda aşırı artmış Tıp kontenjanları sorunu da gündeme gelseydi.Ama gelmemiştir.Zira TTB ve Tabip Odaları bu konuda ve diğer hekim sorunlarıyla ne yazık ki ilgilenmiyor.Dolayısıyla sahadaki durumu yetkililer tam bilemiyor.Bizlerin Tabip Odalarına ve TTB'ye mesleğimize sahip çıkın demesi gerekiyor artık. 4 binlerden neredeyse 20 bine dayandı senelik tıp kontenjanları.YÖK sitesinde istatistiklere bakın.Ayrıca son bir yılda 10 civarı yeni Tıp Fakültesi daha açıldı.Artık en çok kontenjan Tıp'ta diğer üniveriste bölümleri arasında.Bu durum doktorlar için büyük bir işsizlik sorununu da beraberinde getiriyor ayrıca. Görece oturmuş Tıp'lardaki hocalar yeni açılan Tıplara dağılıyor.Böylelikle köklü Tıplarda bile eğitim çok düşüyor.Ayrıca sınıflar öyle kalabalık ki amfilerde merdivenlerde oturuluyor.Yoklama bile alınamıyor.Klinik stajlarda uygulama pratik eğitim neredeyse yok.Aşırı kalabalık olduğumuzdan hasta odalarına 4'e bölünmemize rağmen sığmıyorduk. Artık yeni Tıp açılmamalı.Mevcut Tıpları birleştirilmeli ve kontenjanları azaltılmalı.Ayrıca Tıp'a kabul başarı sırası ilk 50 binden en azından ilk 20 bine çekilmeli.Eskiden ilk 10 bine girenler anca Tıp'a girebiliyordu.Onlar bile zor kalkıyordu Tıp eğitiminin altından. TUS sadece teorik bilgiyi kısmen ölçüyor ona rağmen 240 sorudan 55-65 netle baraj aşılıyor ama sınava girenlerin önemli bir kısmı barajı bile aşamıyor ki ayrıca sınava girmeyen o kadar çok hekim var ki.Bu durum hekimlerin kabahati değildir.İyi eğitim olsa böyle olmazdı.O sebeple Tıp kontenjanları azaltılmalı eğitimin kalitesi arttırılmalıdır.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir