Medimagazin logo

Kırşehir’de uzman doktor açığı giderek artıyor

AHİ Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Üniversitesi Hastanesi’nde emekli olan, çeşitli nedenlerle başka illere atanan, raporlu olan uzman doktorların görev yapmamaları sonucu bazı önemli branşlarda doktor açığının bulunduğu bildirildi.
Kaynak: HÜRRİYET
Kırşehir’de uzman doktor açığı giderek artıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

2016 yılında Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan Kadın Doğum ve Hastalıkları bölümünde 4 doktorun emekli olması, bir doktorun raporlu olması sonucu ciddi oranda doktor ihtiyacı bulunuyor. Bu bölümde bir ara 3'e düşen uzman doktor sayısı yapılan iki atamayla birlikte 5'e çıktı. Ancak hala en az 3 Kadın Doğum ve Hastalıkları uzmanı doktoruna ihtiyaç olduğu öğrenildi.

Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tek doktor olarak görev yapan Gastroenteloji uzmanı Doktor Bilal Ergül’ün Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne atanmasıyla bu bölümün hastalarına, dahiliye uzmanları bakarken, tedavi edilemeyen bazı hastaların da çevre illerdeki hastanelere sevk edildikleri öğrenildi.

Çocuk cerrahisinde görevli Dr. Şeref Selçuk Kılıç’ın da başka bir ildeki hastaneye atanmasıyla bu bölümde hiç doktor bulunmuyor.

Sekiz doktora ihtiyaç bulunan Radyoloji bölümünde halen 5 doktorun görev yaptığı ve en az 3 doktora ihtiyaç duyulduğu öğrenildi.

Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Üniversitesi Hastanesi’nde bazı bölümlerde doktor sayısının ise fazla olduğu öğrenilirken, Genel Cerrahide 11, göz hastalıklarında 8 doktorun görev yaptığı bildirildi.

Kırşehir’de uzman doktor sayısının düşmesinin nedenleri olarak bazı uzman doktorların doktora yapmak istedikleri, ancak Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’nün bu taleplere olumsuz cevap vermesi nedeniyle bu doktorların diğer illere atanma talebinde bulundukları, kabul edilenlerin de bu nedenle Kırşehir’den ayrıldıkları öğrenildi.

Ayrıca Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Üniversitesi’ne gelen akademisyen sayısının sürekli artmasından dolayı Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Üniversitesi Hastanesi’ndeki döner sermaye payının sürekli düştüğü, ücret adaletsizliğine neden olduğu, bu nedenle hastanede görev yapan doktorların başka illerdeki hastanelere ya da özel hastanelere gitmeyi tercih ettikleri ileri sürüldü.

kirsehir
ahi evran universitesi
doktor açığı
Yorum (8)
Abdullah
Eğitim ve Araştırma Üniversitesi Hastanesi’ndeki döner sermaye payının sürekli düştüğü, ücret adaletsizliğine neden olduğu, bu nedenle hastanede görev yapan doktorların başka illerdeki hastanelere ya da özel hastanelere gitmeyi tercih ettikleri ileri sürüldü. (Diğer afiliasyon olan hastanelerde aynı sıkıntılı durumda)
19
Cevapla
yandal
hangi afiliye hastanede durum farklı ki; iş yükünün altında ezilen, para kazanamayan bakanlık doktorları ve yattığı yerden para kazanan üniversite doktorları, fırsatını bulan kaçar tabi..
11
Cevapla
Murat celikten
Bende başka bir ilde eğitim hastanesinde çalışan uzman hekimim ve eğitim hastanesine atandığıma lanet ediyorum. Döner sermayem 500 metre ötemdeki devletteki uzmandan aynı puana rağmen yarısına tekabül ediyor. Üstelik ameliyata hasta alabilmek için 40 takla atmam gerekiyor. Devlet hastanesinde her şey tıkır tıkır işliyor. buralar somali saglik bakanligina bagli demekki.
19
Cevapla
Kamil sönmez
Kardeşim şükredin halinize. Bizim eğitim hastanesinde de döner yerlerde. Doçent olmama rağmen aynı ilde diğer iki 2. Basamak hastanedeki uzman doktor aynı puana rağmen benden 2 misli fazla alıyor. Haydi bunu geçelim başhekimlik katına çıkınca tüm koltuklarda pratisyenler oturuyor yıllardır. Bizler pratisyen başhekim (vekalet) başhekim yardımcılarının kapısında onlarca profesör - doçent toplantı için randevu sırası bekliyoruz. Liyakat sıfır. Atama için herhalde aynı menzilde giden birileri bekleniyor!!! Rezillik diz boyu. Bakanlıktan veya cumhurbaşkanlığından birileri bunu okusaydı eminim farklı olurdu ama demekki kimse de okumuyor, olanları bilende olmuyor böyle olunca.
12
Cevapla
muharrem parlak
afiliyasyon bir an önce kaldırılmalı,
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir