Medimagazin logo

''15. Uluslararası Estetik Diş Hekimliği Kongresi'' başladı

Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği (EDAD) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Selim Pamuk, eskiden insanların genellikle dişlerin fonksiyonuna önem verdiğini belirterek, ''Günümüzde televizyonun insan hayatında daha fazla yer almasına bağlı olarak fonksiyonun yanında güzel dişlere sahip olmak da istenir oldu'' dedi.
''15. Uluslararası Estetik Diş Hekimliği Kongresi'' başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL- EDAD tarafından düzenlenen ''15. Uluslararası Estetik Diş Hekimliği Kongresi'' Grand Cevahir Otel'de başladı.


     Kongreye ilişkin AA muhabirine bilgi veren Pamuk, bu yıl kongrenin 15'incisi düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.


     Pamuk, 15 yıl önce hem üniversite öğretim üyelerinin, hem de muayenehanesi olan diş hekimlerinin bir araya gelerek diş estetiğine yoğunlaşan EDAD'ı kurduklarını anlatarak, süreç içerisinde derneğin büyüyerek bugün uluslararası kongreler yapabilecek hale geldiğini söyledi.


     Derneğin 400'den fazla üyesi bulunduğunu belirten Pamuk, İstanbul'un dışında Ankara, İzmir, Mersin, Diyarbakır, Trabzon, Bursa ve Konya gibi şehirlerde temsilcilikleri olduğunu, Azerbaycan'ın ardından Arnavutluk'ta da bir temsilciliğin oluşturulması için görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.


     Pamuk, kongrenin bu yılki konusunun ''sinerji'' olduğunu aktararak, kongreye dünyada estetik diş hekimliği konusunda öne çıkan isimlerin konuşmacı olarak katıldığını ifade etti.


     Kongredeki konuşmacıların çoğunun yabancı olduğunu belirten Pamuk, kongrede Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Amerika, Lübnan, Almanya, Avusturya, İtalya gibi ülkelerden yaklaşık 650 katılımcının yer aldığını söyledi.


     Pamuk, kongreye katılan diş hekimlerinin buradan öğrendiklerini sonraki süreçte tatbik edebileceklerini dile getirerek, şöyle devam etti:


     ''Kongrede pratiğe yönelik şeyler anlatılıyor. Artık bilimsel şeylerden bahsedip insanların kafalarını karıştırmanın, 'ben bunu yapamam, edemem, uygulayamam'ın yerine uygulanabilecek pratik, günlük yaşantıyı kolaylaştıracak, daha güzel şeyleri üretmeye yönelik bilgiler verilir burada.''


     Diş estetiğinin diş etleri (pembe estetik), dişler (beyaz estetik) ve dişlerin olmadığı durumda implantları kapsadığını anlatan Pamuk, ''Eskiden insanlar genellikle dişlerin fonksiyonuna önem verirdi. Ancak günümüzde televizyonun insan hayatında daha fazla yer almasına bağlı olarak, fonksiyonun yanında güzel dişlere sahip olmak da istenir oldu'' şeklinde konuştu.


     Pamuk, kongrenin bilimsel tarafının yanı sıra sosyal aktiviteleriyle de ön plana çıktığını ifade ederek, bu kapsamda yarın ''gala gecesi''nin düzenleneceğini kaydetti.
     Selim Pamuk, kongrenin 18 Eylül'de sona ereceğini sözlerine ekledi.

''15.
uluslararası
estetik
diş
hekimliği
kongresi''
başladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir