Medimagazin logo

Almanya’da 1 yılda 22 bin doktor hatası! İşte en çok hata yapan branş!

Alman Tabipler Birliği geçen yıla ait tedavi hatalarını açıkladı. Geçen yıl Almanya’da 22 bin 13 hatalı tedavi kaydedildi. Bir önceki yıla oranla 32 daha az hatalı tedavi vakası meydana geldi.
Almanya’da 1 yılda 22 bin doktor hatası! İşte en çok hata yapan branş!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

EN ÇOK tedavi hatası ise ortopedi alanında yaşandı. En çok diz ve kalça eklem kemiği kireçlenmesi ve kırıklarla ilgili tedavilerde yanlış tedaviler yapılıyor. Tabipler Birliği yanında sağlık sigortalarının tıbbi hizmetler bölümü de hatalı tedavilerin üzerine gidiyor. 2016 yılında hatalı tedaviler üzerine 15 bin bilirkişi raporu hazırlandı ve her dört vakadan birinde hatalı tedavi tespit edildi.

ÖLÜME GÖTÜRÜYOR
Hasta Güvenliği Birliği Müdürü Hardy Müller, istatistiğin hastanın güvenliği konusundaki gerçek durumu yansıtmadığını söyledi. Müller, bu istatistiklerin hastaların şikayeti üzerine incelenen vakalar olduğunu kaydetti ve tahminlere göre hatalı tedavilerin yüzde 0.1’inin ölümle sonuçlandığını belirtti. Bu da yılda 20 bin civarında ölüm vakasına tekabül ediyor. Bu sayı mahkemelerin tespit ettiği hatalı tedavi sonucu meydana gelen resmi ölüm vakalarının üzerinde.

almanya
hekim hatası
malpraktis
Yorum (5)
Hasan Akdemir
Yılda 20.000 civarı hatalı tedaviye bağlı ölüm oranı, bana katliam senaryosu gibi geldi. Üstelik bizimkiler gibi günde 150 hasta bakan doktorları olmayan bir ülkede, bu durum sadece ilgisizlik-bilgisizlikle izah edilebilir ki bu da ayrı bir korkunç durum.
9
Cevapla
turgayozculer
Aydın sınal nerede
8
Cevapla
aydin sinal
"22013 hatali tedavi tespit edildi,hatali tedavilerin yüzde 0.1 ölümle sonuclandi,buda yilda 20 bin ölüm ediyor" haydi anladik ceviri hatasi varda matematik hatasi nasil oluyor? 22013 adet yanlis tedavinin binde biri ;220 hasta ölümü edecegini orta okul talebesi bile akildan hesaplar.15 bin bilirkisi raporu hazirlandi 1/4 hatali tedavi tespit edildi,buda 15000/4=3750 hatali tedavi eder.tüm aklim karist!? hangi rakama inanalim? ben size bu yazinin dogrusunu anlatayim: almanyada yilda 50 bine yakin yanlis tedavi hakkinda dava acilir,demekki bilirkisiler bu davalarda 22 bin adet suc tespit etmisler. Hardy müller in acikladigi 20 bin ölüm tahmini olan ortaya cikmayan kendisine göre doktor hatasi,ihmali dahilinde olan veya olmasi mümkün olan, tedavi edilmeyen veya fazla tedavi edilen ölümlerdir,yoksa bilirkisi raporu ile ortaya cikan yanlis tedavi ölümleri degildir.Lütfen daha ciddi tercüme yapilsin,saygilar,selamlar.
5
Cevapla
aydin sinal
bir düzeltme:yaziyi okuduktan sonra hardy müller in phoenix TV verdigi roportaji youtube vasitasiyla dinledim.benim söyledigim gibi Müller yilda tedavisi yapilan 20 milyon agir hastalik larda yüzde 0.1 oraninda komplikasyon olümleri olabilecegi söyledi,ve bu ölümlerin komplikasyon sebeplerinin bilinmedigini buda hesapla 20 bin eder .
9
Cevapla
drkimbu
Anestezi teknikeri arkadas SINALbu oranlar neeeeee......
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir