Medimagazin logo

Alternatif tıp uygulamaları kanser hastalarında ölüm riskini arttırıyor mu?

Bazen bir hastanın standart kanser tedavilerini reddedip alternatif tedavilere yöneldiği oluyor. Peki bu ne kadar doğru? Ölüm riski alternatif tedavi uygulayanlarda 2 buçuk kat daha fazla
Alternatif tıp uygulamaları kanser hastalarında ölüm riskini arttırıyor mu?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Amerika Yale Kanser Merkezi’nden araştırmacılar, gerçekleştirdikleri yeni bir çalışmada, konvansiyonel kanser tedavileri yerine sadece alternatif tedavileri tercih eden hastaların ölüm risklerini birbirleriyle karşılaştırdı. Araştırmada, uygulanagelen kanser tedavilerini reddederek sadece alternatif tedaviye yönelen hastaların ölme riskinin 2 buçuk kat daha fazla olduğu görüldü.

 

Medscape’te yer verilen habere göre, araştırma ekibi, 2004-2013 yılları arasındaki Ulusal Kanser Veritabanı kayıtlarını değerlendirerek, standart kanser tedavi yöntemlerini reddeden ve yararı kanıtlanmamış tedavilere yönelen toplamda 280 erken evre kanser hastasını inceledi.  Bu 280 hasta, aynı tür kanser hastalıklarına sahip ve radyoterapi, kemoterapi, ameliyat, hormon tedavisi gibi konvansiyonel tedavileri gören 560 hastayla karşılaştırıldı.  

 

Tek başına alternatif tedavi göğüs kanserinde ölüm riskini 6 kat arttırıyor

 

Araştırmacılar, sadece alternatif tıbba yönelen hastaların standart tedavileri alan hastalara göre; göğüs kanserinde 6 kat, kolorektal kanserde 4 buçuk kat ve akciğer kanserinde 2 kat daha fazla ölüm riskinin olduğunu gösterdi. Aynı zamanda, alternatif tıbbın 5 yıllık hayatta kalma oranlarının da göğüs, akciğer ve kolorektal kanser hastaları için dikkate değer ölçüde düşük olduğu tespit edildi.

 

Prostat kanseri ölüm riski pek fazla değişmiyor

 

Ekip, prostat kanserinde uygulanan standart tedavilerle, alternatif tıp tedavisinin arasında ölüm riski ve 5 yıl hayatta kalma açısından fazla bir fark bulamadı. Yale Üniversitesi Töropatik Radyoloji Bölümü’nden Dr. Skyler Johnson, liderlik ettiği çalışmayla ilgili şu sözlere yer verdi: "

 

"Kanserde, bitkiler, vitamin ve mineraller, homeopati ve naturopati, özel diyetler, dua, meditasyon, akupunktur, kayropraktik veya osteopatik manipülasyon; standart tedavilerin yanında ek tedavi olarak alınabilir. Ama bu, kanıtlanmamış tedavilerin standart tedavi yerine geçebilecekleri anlamına gelmez.”.

kanser
tedavi
alternatif tıp
Yorum (2)
Ali
Belli ki kapitalist dünya ,ilaç firmalarının cirosunun azalmasından korkuyor. Sürekli akupunktur kotulenmeye çalışılıyor. Varsa bilimsel çalışman koyarsınız habere ,millet de bilir aslında kanser ilaçlarının cogunun kanserden daha tehlikeli olduklarını. NCBİ den taratabilirsiniz
12
Cevapla
Deniz
İlaç firmaları kendine müşteri ,pardon hasta bulmak piyasalarını genişletmek için kanserojen maddeleri ,özellikle de ağrı kesici ve grip ilaçlarını yayginlastiriyor .doktorları da bedava işçisi yapıyor. Bu kara oyuna alet olmuyorum. Gereksiz antibiyotik.mide ilacı.ağrı kesici yazmıyor,vatandaşın işime burnunu sokmasına izin vermiyorum
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir