Medimagazin logo

Asansörde kalp krizi geçiren gastroenteroloji profesörü, başhekim müdahelesiyle hayata döndü

Şanlıurfa'da çalıştığı hastanenin asansöründe kalp krizi geçiren Prof. Dr. Necati Yenice, Kardiyoloji Uzmanı Başhekim Doç. Dr. Emre Erkuş'un müdahalesi ile hayata döndürüldü.
Asansörde kalp krizi geçiren gastroenteroloji profesörü, başhekim müdahelesiyle hayata döndü
Kardiyoloji Uzmanı Başhekim Doç. Dr. Emre Erkuş
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ŞANLIURFA-Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin asansöründe kalp krizi geçiren Prof. Dr. Necati Yenice, Kardiyoloji Uzmanı Başhekim Doç. Dr. Emre Erkuş'un müdahalesi ile hayata döndürüldü.
Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görev yapan Gastroenteroloji Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Necati Yenice, hastanede kalp krizi geçirdi. Kalp krizi geçiren Yenice’ye Kardiyoloji Uzmanı Başhekim Doç. Dr. M. Emre Erkuş anında müdahale ederek hayata döndürdü.

 


İstanbul'da bir hasta yakının silahlı saldırısında ağır yaralanarak felç kalan Prof. Dr. Necati Yenice, yaşadığı zorluklara rağmen hastalarına Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesin​de şifa dağıtmaya devam ediyordu.

 


Başhekim Doç. Dr. Erkuş, anında müdahale ile kurtarılan ve sağlık durumu iyiye giden Prof. Dr. Necati Yenice’nin son durumu hakkında bilgi vererek, "Hocamız çıkış esnasında asansöre bindiği sırada kalp krizi geçirdi. Mavi kod denen bir sistemle hemen harekete geçtik. 3 dakika yetişme süresi gereken yere ben ilk dakikada yetiştim. Hastaya direkt olarak kalp masajına başladık. Suni teneffüs ile beraber hastayı canlandırmaya başladık. İkinci dakikada kendine gelmeye başlamasıyla beraber hastamız hemen acil servise alındı ve süratle canlandırma işlemine devam edildi. Yaklaşık yarım saat gibi bir süre canlandırma işleminden sonra anjiyo işlemlerini hızlandırarak hocamızı anjiyoya aldık. Anjiyoda hocamızın bir damarının yüzde 100 tıkalı olduğunu tespit ettik. Yapılan müdahale sonrasında ana damarı açıldı” dedi.


Doç. Dr. Necati Yenice ameliyat edildi, kurşunlar çıkarıldı



“İhmal ve suistimal yok”
Hastanın şu an konuşabildiğini aktaran Erkuş, “Biz bunları yaparken bazı yerel basın kuruluşlarının özverili çalışmaları farklı bir şekilde aksettiğini gördük. Şunu söylemek istiyoruz. Üniversite hastanesi olarak biz her daim hastalarımızın ve çalışanlarımızın yanındayız. Burada herhangi bir ihmal veya suistimal yok” diye konuştu.
Kalp krizi geçiren Prof. Dr. Necati Yenice’yi hastane başhekimi ile ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Yenice’ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

sanliurfa
harran universitesi tip fakultesi hastanesi
doc. dr. emre erkus
prof. dr. necati yenice
Yorum (1)
uz dr
Sayın medimagazin yöneticileri 03.06.2018 de FETÖ den tutuklandığı için intihar eden dr. halil ibrahim özyavuzun haberlerini neden vermiyorsunuz. Siz haberi vermeyince böyle bir olay memleketimizde yaşanmıyor mu olacak. Bu olayın sizce bir haber değeri yok mudur. Allah hepinize vicdan versin.
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir