Medimagazin logo

Bakanlık hasta bekleyenlere ücretsiz konaklama sağlayacak

Sağlık Bakanlığı, hastanelerin acil servis koridorlarını rahatlatacak yeni bir çalışma için kolları sıvadı. Kalacak yeri olmayan ve acil servislerdeki banklarda gecelemek zorunda kalan ihtiyaç sahibi hasta yakınlarına bedava konaklama imkânı sağlanacak.
Kaynak: GAZETE HABERTÜRK - FATMANUR BOYLU
Bakanlık hasta bekleyenlere ücretsiz konaklama sağlayacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı, acil servislerde yaşanan sorunlara çözüm aramaya devam ediyor. Bakanlık yetkilileri, hastaların ve yakınlarının ilk müdahalenin ardından tedavi sürecinde yaşadıkları konaklama sorunlarına işaret etti. Hasta yakınlarının hastane banklarında yatmak zorunda kaldıklarını vurgulayan yetkililer, bu sorunu çözmek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün de desteğiyle ortak bir çalışma yapılacağını kaydetti. İhtiyaç sahibi, kalacak yeri olmayan hasta yakınlarına, acil servise en yakın otellerle anlaşılarak konaklama imkânı sunulacak.

Hastaneye başka illerden gelen hastalar da bu hizmetten yararlanacak. Uygulamanın hasta yoğunluğu olan belirli hastanelerin acil servislerinde söz konusu olacağı belirtildi. Bu hizmet için, ihtiyaç sahibi hasta yakınlarından ücret talep edilmeyecek. Yetkililer, bu sayede acil servislerde insan kalabalığının önüne geçilebileceğini ifade etti. Yetkililer, "Acil deniliyor ama hasta ve yakınının işleri uzun sürebiliyor. Acillerde, yoğun insan trafiği oluyor. Hasta yakınları hastanenin banklarında uyuyor. Kalacak yeri olmayan hasta yakınları için acile en yakın otelde konaklama imkânı sağlanacak" dedi.

ŞEHİR MERKEZİNDEN TAŞINACAK

Bazı devlet hastanesi acillerinin fiziki şartlarının yetersiz olduğunu kaydeden yetkililer, "Bazılarını ne kadar düzenlenirse düzenlensin çözemiyoruz. Bu yüzden bazı hastaneler ve aciller şehir hastanelerinin etrafına taşınacak" diye konuştu. Bunlar arasında Ankaraéda Dr. Sami Ulus ve Numune Hastanesi de bulunuyor. Yetkililer, şehir hastanelerine ulaşmada sıkıntı yaşayanlar için muhtelif semtlerde butik hastanelerin yapılacağını kaydetti.

hasta bekleme
ücretsiz konaklama
Yorum (3)
Hasan
Hala anlamıyorlar. Acildeki sorun bedava olması, bunlar oteli de bedava yaparak acilleri tam randevu evine çevirecekler. Bu kadar da popülist olunmaz arkadaş. Otel sahiplerine para aktarmak için bahane mi arıyorsunuz yoksa.
0
Cevapla
Murat celikten
Afferin size. Hem acil servislerde 8 saatten fazla hasta takip edilmeyecek ilgili kliniklere yatış yapılacak diye genelge çıkarın hem de acilde işleri uzun süren hasta yakınlarına konaklama imkanı çıkarın. Sizin derdiniz gerçekten acillerde ki yoğunluğu çözmekmidir yoksa acilleri tıka basa doldurmak ve normal poliklinik hizmetlerinin de acillerden verilmesini sağlamaktır tereddüt ediyorum ve anlayamıyorum. Son zamanlarda gerek "Acile gelen herkesi acil kabul edeceğiz" benzeri söylemler; Gerekse acillerin % 70 i yeşil alan muayenesi deyip yeşil alan-2 poliklinikleri açıp bu polikliniklerde belli branşlardan uzman hekimleri ortalama 6-7 saat tutup topu topu 3-5-10 hasta baktırarak bu yoğunluğu eritme!!! niyetiniz; Üstüne de acilde çok bekleyenlerin yakınlarına konaklama hizmeti vermeniz??? Hakikaten yapacak proje yokluğundanmıdır yoksa fikir kıtlığı mı çekiliyor nereye gidiyoruz? Son zamanlarda sağlık sistemimizde ne yapılıyor ise sanki "hepiniz hastanelerimize buyurun gelin kah çay içersiniz, kah kız bakarsınız, kah iç çamaşır-market alışverişi yaparsınız kah konaklarsınız" tarzına gidiş var. Hastanelerimize başvurular azaldı diye övüneceğimize haydi herkes hastanelerimize gelsin rekor muayene sayılarına ulaşalım deniliyor. Diyemeseler de yapılan şehir hastaneleri sistemi buna zorluyor... Sorunlara hatalı teşhisler koyulup yanlış tedaviler yapılarak kamu sağlık sistemimiz çökertiliyor yavaş yavaş. Bu çöküş kimlerin işine geliyor acaba?
2
Cevapla
dr
Devlet bu işi pazarlıkla çok ucuza mal edebilir. Herkes mutlu olur. Hastane yakınlarında yeni oteller türeyebilir ki iyi bir şeydir. Sosyal devlet ilkesi bunu gerektirir. Bravo.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir