Medimagazin logo

Balıkesir'de acil servis önünde doktora saldırı... Beyaz kod verildi hastane polisi olaya müdahale etti

Balıkesir'in Bandırma ilçe Devlet Hastanesi acil servis doktorunun, bir hasta yakını tarafından darp edildiği iddia edildi.
Kaynak: AA
Balıkesir'de acil servis önünde doktora saldırı... Beyaz kod verildi hastane polisi olaya müdahale etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Muzaffer Şenveli, acil servis önünde yaptığı açıklamada, 00.45 sularında acil servis muayene alanına gelen hasta yakını S.Ö'nün, muayene bölümünde yer olmadığı gerekçesiyle hemşire G.Ç. ile tartıştığını söyledi.

S.Ö'nün, bu sırada olaya müdahale etmeye çalışan Dr. Ahmet Sıtkı Çelebi'ye fiziki saldırıda bulunduğunu ifade eden Şanveli, "Görevli doktor, hasta yakını S.Ö'nün darbetmesi nedeniyle nöbetini tamamlayamamıştır. Bunun üzerine beyaz kod verilmiş ve hastane polisi olaya müdahale etmiştir." dedi.

Olayın savcılığa intikal ettirildiğini bildiren Şenveli, "Konu Sağlık Müdürlüğümüze bağlı hukuk bürosu tarafından takip edilmektedir. Bizim için halkımızın sağlığı önemlidir. Bu noktada hassasiyet gösterip, canla başla, gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanlarına karşı yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Ülkemizde son zamanlarda artan sağlık çalışanlarına karşı şiddet olaylarının bir an önce son bulmasını, saldırganların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyoruz." diye konuştu.

Dr. Ahmet Sıtkı Çelebi de yumruklu saldırıda bulunan S.Ö'den şikayetçi olduğunu söyledi.

sağlıkta şiddet
balıkesir bandırma
dr. ahmet sitki celebi
Yorum (2)
gamzetaş
bende bir sağlık çalısanı olarak sıddete maruz kalanlardanım bırgun 85 yasında hastanın amelıyatına gırdım ve hastayı kaybettık aılesıne vefat haberını vermemle saldırıya ugramam bır oldu 10 gun yogum bakımda yattım kolum burnum ve cenem kırılmıstı ama bana bırsey olmadı yıne hayattayım ve yıne kaldıgım yerden devam edıyorum ama artık bu sıddete bu saldırıya dur demelıyız
30
Cevapla
Ahmet Taha
Bence artık her serbset bırakma kararı sonrası kararı veren savcıları şikayet etmeliyiz. Bu kadar şiddet olduğu ve devletinin memuruna bu kadar çok sahip çıkmadığı, umursamadığı bir meslek grubu var mı bu ülkede? Neden umursanmıyoruz? Ya da esas kimler tarafından umursanmıyoruz? Neredeyse 10 yıl oldu her defasından önlem alacağız diyip geçiştiriliyor. Yapılan hiç bir hukuki uygulama veya düzenleme yok. Açıkça hekimler olarak kendimizi de eleştirmeliyiz. Meslek örgütlerimizle ne kadar çok beceriksiz ve basiretsisiz. Her hekimin yediği dayak yanına kar kalıyor. Yazık.
36
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir