Medimagazin logo

Bu yıl 4 şehir hastanesi daha açılacak

Sağlık Bakanlığınca, bu yıl Eskişehir, Elazığ, Ankara ve Manisa'da olmak üzere 4 şehir hastanesi daha açılacak
Bu yıl 4 şehir hastanesi daha açılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığınca bu yıl Eskişehir, Elazığ, Ankara ve Manisa'da olmak üzere 4 şehir hastanesi daha açılacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı Politikaları kapsamında açılması planlanan toplam 40 bin nitelikli yatak kapasiteli 34 şehir hastanesinin 4'ü geçen yıl, biri de bu yıl hizmete sunuldu.

Bu kapsamda 475 yataklı Yozgat Şehir Hastanesi, bin 300 yataklı Mersin Şehir Hastanesi, 780 yataklı Isparta Şehir Hastanesi, bin 550 yataklı Adana Şehir Hastanesi, bin 607 yataklı Kayseri Şehir Hastanesi olmak üzere 5 hastane hizmete girdi.

Bu yıl bin 81 yataklı Eskişehir Şehir Hastanesi, bin 38 yataklı Elazığ Şehir Hastanesi, 3 bin 704 yataklı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ve 558 Yataklı Manisa Şehir Hastanesi açılacak.

 "Ankara Bilkent'te 892 poliklinik odası olacak"

Eskişehir'de hizmet verecek hastanede 279 poliklinik, 152 yoğun bakım yatağı ve 35 ameliyathaneyle yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi bulunacak.

Elazığ Şehir Hastanesi'nde 227 poliklinik, 60 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezi, 50 tutuklu servisi yatağı, 160 yoğun bakım yatağı, 34 ameliyathane, 150 yüksek güvenlikli adli psikiyatri yatağı, kişiye özel doğum hizmetinin sunulacağı 14 sancı, doğum, lohusa odası yer alacak.

Türkiye'nin en büyük şehir hastanesi olacak Ankara Bilkent'te ise 892 poliklinik ve 150 destek odası, 696 yoğun bakım yatağı, 10 mahkum koğuşu, 131 ameliyathane, 300 fizik tedavi ve rehabilitasyon yatağı, 100 yüksek güvenlikli adli psikiyatri yatağı ve kişiye özel doğum hizmetinin sunulacağı 80 sancı, doğum, lohusa odası bulunacak.

Manisa Şehir Hastanesi ise 156 poliklinik, 122 yoğun bakım yatağı ve 19 ameliyathaneyle hizmet verecek.

sehir hastanesi
saglik bakanligi
eskisehir
elazig
ankara
Yorum (12)
tarık
Çok spekülasyon var bu hastaneler hakkında; arazı devletten, belirli kişilere devlet garantisi verilerek, amerikan doları üzerinden ve % 80 hasta garantisi verilerek (hasta gelmezse bütçeden karşılanmak üzere) borç karşılığında ve mülkü tamamen yapan şahısa verilmiş deniyor. Anlaşma açıklanmadığı için hangisi doğru bilemiyoruz.
64
Cevapla
Şehirde
Dün FOX ana haberde Mersin Şehir hastanesine ulaşmaya çalışan hastaların ulaşım çilesi haberi vardı. Hastalar memnun değil çalışanlar memnun değil Avrupada denenmiş ama vazgeçilmiş ülke ekonomisine ciddi yük getiren bu projelerde neden hala ısrar edilir?
61
Cevapla
FERİDUN BAYSAL
RÖNESANS HOLDİNG HASTANELERİ. DÖNER SERMAYEDE ÖNCE KİRA ÖDENİR ,SONRA PERSONELE KALAN DAĞITILIR. 49 YIL BÖYLE.
62
Cevapla
ufuk engin
oh oh super adım adım batışa doğru gidiş..
61
Cevapla
Şehir
FOX ana haberde Mersin Şehir Hastanesi ile ilgili haberi izledim.Şehrin oldukça uzağında yapılmış.Bir çok yerden 2 veya 3 araçla gidilebiliyor.Dolmuşlar yolcuları hastanenin uzağında bir yerde indiriyor.Kısacası hastaların toplu ulaşımla gitmesi çile. Şehrin merkezinde Toros Devlet Hastanesi var yoğunlukla Suriyeli göçmenler hizmet alıyormuş.Mersin Tabip Odası başkanın iddiasına göre bu hastaneye bazı branşlarda hekim ataması yapılmayıp hastalar Şehir Hastanesine yönlendiriliyor.(%80 hasta garantisi vb. şartlar) Hasta,çalışan memnun değil kim memnun hasta ve gelir garantisi alan holdingler...Bize de devlet gelir garantisi versin hekimliği bırakalım başak işler yapalım...
77
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir