Medimagazin logo

Çene eklem tedavisi kliniği kuruldu

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Dentaydın, Türkiye’de yalnızca kendi bünyesinde bulunan çene eklemi cihazlarıyla eklem hastalıkları kliniğini kurdu.
Çene eklem tedavisi kliniği kuruldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Esra Somtürk, Türkiye’de 3 kişiden 1’inde görülen çene eklemi rahatsızlığının kas yapısı ve diş sağlığını ciddi oranda tehdit eden bir hastalık olduğunu belirtirken, çoğu kişinin hastalığının farkına varamadığını da söyledi. Baş, boyun, diş ağrısı, yüz bölgesinde ağrı ve çene ekleminden ses gelmesi şeklinde belirtiler gösteren rahatsızlığın teşhisinin doğru konulmasının ise tedavi başarısı üzerinde büyük rol oynadığına değinen Yrd. Doç. Dr. Somtürk, İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Dentaydın’ın, eklem rahatsızlıklarına özel kurduğu klinikten de bahsetti.

“Türkiye’de yalnızca İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Dentaydın bünyesinde bulunan cihazlarla kurulan klinik, çene eklemi rahatsızlığının teşhisinin konulmasında büyük rol oynuyor” diyen Yrd. Doç. Dr. Esra Somtürk. cihazın ilk aşamada eklemle ilgili kas ve sinir dokusunun özelliklerini ölçtüğünü, diğer aşamada eklemin 3 boyutlu hareketlerini kaydettiğini, son aşamada ise hastanın ısırma ve diğer çiğneme kuvvetlerinin dağılımını ve zamanlamasını tespit ettiğini belirtti.

Bu süreçler ardından hastaya nasıl bir tedavi uygulanacağının en doğru şekilde planlandığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Somtürk, doğru ve zamanında yapılan tedavilerle ciddi bir rahatsızlığın önüne geçildiğinin de altını çizdi.

çene
eklem
tedavisi
kliniği
kuruldu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir