Medimagazin logo

Devlet memuriyetine 2 bin liranın üzerinde maaşa gelmiyorlar

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kamudaki ücret durumu ile ilgili bir itirafta bulunarak, “Devlet işine, devlet memuriyetine, ayda aşağı yukarı 2 bin liranın üzerinde bir gelire gelmiyorlar” dedi.
Devlet memuriyetine 2 bin liranın üzerinde maaşa gelmiyorlar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir itirafta bulundu. Türkiye'de genel anlamda bir sağlık personeli yetersizliği olduğunu belirten Akdağ, “Biz fizyoterapist kadrosu açıyoruz ama fizyoterapistler gelmiyor. Yani devlet işine, devlet memuriyetine, ayda aşağı yukarı 2 bin liranın üzerinde bir gelire gelmiyorlar” diye konuştu.

-“KAMUYA GETİRMEKTE ZORLANIYORUZ”-

Özlük haklarında hiçbir sıkıntı olmadığını dile getiren Sağlık Bakanı, “Sadece fizyoterapistler sayıca çok az oldukları için, piyasada 4 bin lira, 5 bin lira para kazanıyorlar. Öyle bir sıkıntı var. Onun için onları kamuya getirmekte zorlanıyoruz. Bunun çözümü nedir? Bunun çözümü fizyoterapiste kamuda 5 bin lira maaş ödemek değildir, bunun çözümü Türkiye'de fizyoterapist sayısını artırmaktır. Bunu da artırmaya çalışıyoruz. Yani bu gerçekleri Meclis kürsüsünden söyleyeceğiz, siz söyleyeceksiniz, biz söyleyeceğiz, üniversitelerimiz gereğini yerine getirecekler, fizyoterapist yetiştireceğiz” dedi.

-ÇATI KANUN HAZIRLANIYOR-

Sağlık Bakanlığı’nda bir çatı kanun, çerçeve kanun hazırladıklarına da dikkat çeken Sağlık Bakanı, “Bir, klasik devlet memuriyeti; iki, sözleşmeli pozisyon… Bu sözleşme pozisyondan vazgeçemeyiz. Sözleşmeli pozisyondan vazgeçersek, biz Türkiye'nin birçok bölgesine sağlık personeli gönderemeyiz ve vatandaşlarımıza bu hizmeti sunamayız” diye konuştu.

devlet
memuriyetine
2
bin
liranın
üzerinde
maaşa
gelmiyorlar
Yorum (36)
Murat Dalkılınç
Sayın Bakan, 50 yıldır yapılmayan meslek yasamızı yapın, Kura ile mecburi hizmet esası ile KPSS'yi beklemeden bizi istediğiniz yerde istihdam edin. Çözüm bu kadar basit. Lütfen konuyu farklı mecralara çekererek, kamuoyunu yanıltmayın.
0
Cevapla
İG.
Sağlık bakanınmızın hizmet anlayışı... Sayıyı artır dostlar alışverişte görsün... eee... kalite? Önemli değil... bir "tam gün" yasası çıkarırsın sıkışırlar... olmadı özeli yasaklarsın. Çalışmasın bir aç kalsınlar da görsünler. Bu anlayışı çağımızla veya hiç bir inanç sistemiyle bağdaştırmak mümkün değil. İddia ediyorum bu anlayışın tek çözüm kümesi vardır: KÖLElik kurumu; KÜBAizm belki alternatif olabilir. 4000-5000 tl yi bence de hak etmiyorlar; 600 tl ile geçinmeye çabalayan canlılar varken 2000 tl neylerine yetmiyor(vah vah memleketim!..). Bu fizyoterapitler bürokrat olsunlar Ankarada 2-3 hastaneden 4000-5000 döner döndürürler alimallah... selam ve saygı ile
0
Cevapla
İG.
Kanunlar çatılara kadar çık.. vay bee... inşallah çatı çökmez altında kalacaklar çatı ustaları olur şüpheniz olmasın...
0
Cevapla
Ü lke ilginç sağlık politikaları yanlış, aile hekimi 8 000 lira alıyo, uzman doktorların aldığı toplam maaş 5000 lira civarında, ha doktor riski göze alıp özeli seçerse biraz daha fazla, köle gibi çalışıp karnını zor doyuran asistanları düşünmek bile istemiyorum, boşuna çalışmızşız tıp fakültesini kazanmışız, boşuna çalışmışzı bitirip TUS gibi rezil bi sınavı kazanmışız, be boşuna ftr'ci olmuşuz, ne gerek var dı ki, 4 yıllık fakülte mezunlarıyla uğraşıyoruz, meslek yasası yalanı altında yıllardır huzursuz ediyolar tüm ftr'cileri, hem kendi sorumluluğumuz almak istiyoruz diyosunuz hem de diğer branşlarla da çalışmak istiyosunuz,bu ne ya kendinizle çelişiyosunuz, 2 sayfa anatomi okudunuz diye doktor mu olacaksıznız ya ben bunu anlamıyorum, o zaman bende tonsillektomi(anlatayım bademcik sizin dilinizde) ameliyatı mı yapayım, kbb aldım çünkü 1 ay, çooook pişmanım ftrci olduğum için yakında istifa etcem başka bi uzmanlık alanına yerleşeceğim umarım hayatımda karşıma çıkmazlar.
0
Cevapla
pınar
Yıllardır şu yanlış hesaplar bağdattan dönsün artık, birileri çığlığımızı duysun, hakkımız olan bizim olsun diye feveran ediyoruz. Sesimizin ilk yankı bulması gereken makam olan Sağlık Bakanlığından ses geliyor. Sesin sahibi de bizzat Sayın Bakanımız.Sükut-u hayal... Meslek yasamızı istiyoruz Sayın Bakanım.İşsiz değiliz biz,iş istemiyoruz,para da istemiyoruz sizden.Yasamızın olmadığı mecrada sömürülüyoruz.Bunu size anlatamamak ne büyük ayıpmış bizlere.Ya da tecahül-i arif mi yapılıyor nedir?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir