Medimagazin logo

Diş implantında yerli üretim sonuç verdi...CE belgesi bekleniyor!

Sivaslı iş adamı İsmail Yalçın, ithalatı için her yıl yaklaşık 1 milyon avro ödediği diş implantını kendisi üretmek amacıyla 2014'te Kilis'te 2 milyon avro yatırımla fabrika kurarak Ar-Ge çalışmalarına başladı
Kaynak: AA
Diş implantında yerli üretim sonuç verdi...CE belgesi bekleniyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sivaslı iş adamı İsmail Yalçın, ithalatı için her yıl yaklaşık 1 milyon avro ödediği diş implantını, Kilis'te kurduğu fabrikada üretmeyi başardı. 

İsmail Yalçın, 2014'te eşinin memleketi Kilis'te 2 milyon avro yatırımla fabrika kurarak implant üretmek için Ar-Ge çalışmalarına başladı.

Yaşadığı ekonomik sıkıntılara rağmen çalışmalarını sürdüren ve bu süreçte fabrikasında prototip makine üreterek ayakta kalmayı başaran Yalçın, yaklaşık 3 yıl süren Ar-Ge çalışmalarının ardından geliştirdiği implantı belgelendirme aşamasının ardından piyasaya sürecek.

Yalçın'ın yaklaşık 2 bin 600 metrekare alan üzerine kurduğu fabrikasında, yıllık 100 bin implant üretilecek.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geliştirdiklerin implantın belgelendirme sürecinin devam ettiğini söyledi.

Ürünlerine uluslararası geçerliliği bulunan "CE" belgesi alacaklarını dile getiren Yalçın, "Şu an belgemiz olmadığı için implantı piyasaya süremiyoruz. Bu nedenle stok yapıyoruz. Amacımız yurt dışında dövizle aldığımız ürünleri Türkiye'de üreterek, ihraç etmek." dedi.

Yalçın, hedefleri doğrultusunda gerekli tüm yatırımları yaptıklarını ancak talihsizliklerin bir türlü yakalarını bırakmadığını ifade ederek, "Gezi olaylarıyla başlayan ekonomideki daralma, Suriye olaylarıyla devam etti. Ancak o dönem yaşadığımız ekonomik sıkıntıları büyük ölçüde aşmayı başardık. Tam toparlanma aşamasındayken FETÖ'nün darbe girişimi gerçekleşti. Bu durumdan da ekonomik olarak olumsuz etkilendik." ifadelerini kullandı.

Fabrika dışındaki tüm birikimlerini elden çıkararak ve yeni geliştirilen makinelerin prototipini üreterek bugüne kadar ayakta kaldıklarını anlatan Yalçın, şöyle devam etti:

"Hedefimiz en kısa zamanda ihracata başlayıp ürünlerimizi bütün dünyaya göstermek. Bizim özelliğimiz ürünlerimizin hepsinin 'talaş kaldırma yöntemi' ile tek tek yapılıyor olmasıdır. Bu ürünleri işlerken kullandığımız makine ve ekipmanlar kalitemizi artırmaktadır. 3 yıldır kendi yaptığımız ürünleri yapıp bozup daha iyisini nasıl yapabiliriz diye çalışıyoruz. Ekibim bu konuda bana çok yardımcı oluyor. Her birinin mesleki tecrübeleri var. Hatalarımızdan da ders çıkararak şu anda ithal ettiğimiz ürünlerden daha iyilerini yapmaya çalışmaktayız."

Yalçın, belgelendirme sürecinin tamamlanmasının ardından zaman kaybetmeden ürünleri piyasaya süreceklerini kaydederek, bu sayede Türkiye'de de yüksek kaliteli medikal üretimi yapılabildiğini bir kere daha tüm dünyaya göstereceklerini vurguladı.

İmplant dışında medikal alet üretimine de ağırlık vereceklerini dile getiren Yalçın, yurt dışından yüksek bedellerle alınan ürünleri, Türkiye'de aynı kalitede fakat daha düşük maliyetlerle üretmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

diş implantı
ismail yalcin
Yorum (1)
aydın şanlı
Turkiye'de Şanlılar LTD tarafından Nucleoss markasıyla 2006 yılından itibaren uretilen dental implantlar Almanya dan CE ve ABD ye ihracat için gerekli Amerikan FDA onayına sahip olup 17 ülkeye ihracat yapmaktadır. Bu sektörde ülkemizin dünya lideri olması dileği ile sanayici arkadaşımıza başarılar diliyorum.
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir