Medimagazin logo

Doktorlar emeklilikle ilgili ne düşünüyor? Emekliliğe en hazır branş, meslek tatmini en çok olan branş hangisi?

CompHealth’in yakın tarihli bir araştırmasına göre, doktorlar emekli olma konusunda hevesli değiller. Araştırmaya 50 yaş ve üstü 400 hekim dahil edildi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Doktorlar emeklilikle ilgili ne düşünüyor? Emekliliğe en hazır branş,  meslek tatmini en çok olan branş hangisi?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- 65 yaş üstü çalışmayla ilgili doktorlarda en çok şu endişeler ortaya çıktı:
Rekabet edebilme kaygısı  (% 38),
Sağlıklarındaki olumsuzluklar (% 37) 
Hastalara kaliteli sağlık bakımı verme konusundaki endişeler (% 26), 
Yeni teknolojiye ayak uyduramamak (% 23)

CompHealth anketinden elde edilen sonuçlar ayrıca doktorlar arasında genel kariyer memnuniyetinin zamanla azaldığını gösteriyor. Ankete katılan doktorların % 59'u, tıp uygulamalarına başladıklarından beri kariyer memnuniyetlerinin azaldığını bildirdi.  

Kariyerlerinden en çok memnun olan hekimler çocuk doktorlarıydı (% 93)  bunu radyologlar / patologlar (% 92), psikiyatristler (% 85), cerrahlar (% 82), dahiliyeciler (% 77) ve kadın doğum uzmanları  takip etti  (% 71).

Emekliliğinde en çok neyi beklediklerini sorduğunda, doktorların% 76'sı daha fazla seyahat etmek istediklerini, ardından% 66'sının diğer ilgi alanlarını takip edebilmek istedikleri, % 65'inin hobilerine daha fazla zaman ayırmak istediği, % 65'i arkadaşları ve aileleriyle daha fazla zaman geçirmek istedikleri ve % 48'i yarı zamanlı veya gönüllü çalışabilmek istediğini belirtti

Emekliliğe karşı en büyük isteksizliğe sahip branş hangisi?

Emekli olmaya en hazırlıksız branşlar ise cerrahlar ve anestezistler olarak belirlendi.  Emekliliğe en hazır gurup ise radyologlar ve patologlar olarak tespit edildi.  Hekimlerin yarısından biraz fazlası (% 51) emekli olduktan sonra arada sırada ya da yarı zamanlı olarak çalışmayı planlıyordu.

Araştırma sonucunda, birçok doktorun emekli olmakta tereddüt ettiği, çünkü yaptıkları işi sevdikleri tespitine yer verildi.  Doktorlar arasında emeklilik,  sabırsızlıkla beklediği bir şey değildi. Hekimler hala tıp alanında katkı sağlayabileceklerinden eminler. Sonuçta, çoğu hekim sosyal, kendine güvenen ve emekli olmak için acelesi olmayan kişiler olarak görüldü.

emekli doktor
hekim
pratisyen
pediatrist
radyolog
Yorum (7)
A
Türkiye şartlarını yansıtmıyor
40
Cevapla
ömer hayyam
sahte propaganda...
9
Cevapla
Erkan
Bizimle ne alakası var?
9
Cevapla
KAAN
15 yıllık doktorum. emekli olabilsem bugün emekli olurdum. bu şartlarda ülkemizde hekimlik yapmak çok zor. tahammül edilebilecek gibi değil.
22
Cevapla
Diş
Çalışırken aldığım maaşla geçinemiyorum emekli olsam ne olacak kimbilir..
20
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir