Medimagazin logo

Görev başında öldürülen doktorun eşi: Hekim cephesinde öfke yükselmiş

Uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Psikiyatri Doktoru Fikret Hacıosman'ın doktor eşi Mutlu Hacıosman, Sağlık çalışanlarına karşı şiddet sempozyumuna katıldı. Sağlıkta şiddet konusunda doktorların çok öfkeli olduğunu söyleyen Mutlu Hacıosman, "Yapılan bir ankette 'Bunun cezası ne olmalı'. sorusuna 'Elektrikli sandalye' diyen iki doktor var" ifadelerini kullandı
Kaynak: İHA
Görev başında öldürülen doktorun eşi: Hekim cephesinde öfke yükselmiş
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bahçelievler Altınbaş Üniversitesi Tıp Fakültesi Medical Park Bahçelievler hastanesinde "Sağlık çalışanlarına karşı şiddete çözüm önerileri" sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma çok sayıda doktor, öğrenci ve avukat katıldı. Sempozyumun en dikkat çeken isim ise geçtiğimiz aylar da hastanede hastası tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Fikret Hacıosman'ın eşi Mutlu Hacıosman oldu. 


İstanbul'da doktora silahlı saldırı...Doktoru başından vuran şüpheli gözaltına alındı! 


Sempozyumda konuşan Mutlu Hacıosman eşinin nasıl bir baba olduğunu kızının ona yazdığı mektuplardan anlaşılabileceğini belirterek "Kızının ona yazdığı mektuplar var bu onu nasıl bir baba olduğunu zaten gösteriyor. Bana da sorarsanız bizim 30 yıllık bir beraberliğimiz var,evlilik o kadar zaman gidiyorsa demek ki bir kadın için o adam iyi adamdır" dedi. 


Hekimler Cuma günü iş bırakma eylemine gidiyor: 'Kınamak yetmez iş bırakıyoruz' 


Hekim cephesi çok öfkeli 

Mutlu Hacıosman hekim cephesinde de tepkinin çok yüksek olduğunu belirterek "Ben Kasım ayında bir sempozyuma katıldım. Orada öğrenci arkadaşlarla bir araya geldim orada bir form oluşturuldu. Bir linkte yayınlandı bu. Arzu edenler bu formu doldurdular. Onları ben gözden geçirdim. Hekim cephesi de çok dolu. Orada da öfke yükselmiş. Mesela deniyor ki 'Bunun cezası ne olmalı'? Elektrikli sandalye diyen iki kişi oldu. Ondan sonra 'sağlık hakları ellerinden alınmalı, onlar tedavi edilmemeliler' diyenler var. Bir de 'hastaneye kolluk kuvvetleri içinde gelmeli' diyenler var. 'Tedavi hakları ellerinden alınsın' lafı insan haklarına aykırı böyle bir şey yapamayız. Bir tanesi de 'Hasta muayene olurken yanında bir tane güvenlik olsun' diyor. Bu da hekimliğin etiğini bilmediğini gösteriyor. Çünkü hasta ile hekimin bir mahremiyeti vardır asla üçüncü bir kişi giremez. Ben biraz üzüldüm bu yazılanlara. Ben ne düşünüyorum peki. Bir kere sadece sağlıkta değil toplumda şiddet var. Kadına şiddet, hayvanlara uygulananları görüyoruz. Ben de diyorum ki sadece sağlıkta şiddet değil toplumda ve sağlıkta şiddet. Buna yaklaşımımız bu şekilde olmalı" diye konuştu. 


Sözün bittiği yer: Ben sadece eşimi değil onunla birlikte her şeyimi kaybettim 


 

fikret hacıosman
sağlıkta şiddet
mutlu hacıosman
Yorum (6)
Hasan Akdemir
"sağlıkta şiddet değil, toplumda ve sağlıkta şiddet." Nihayet aklı-selim ağırlığını gösterip genel olarak bir toplumsal cinnette olduğumuz dillendirilmeye başlandı. İki ay önce zaten bir nörolog burada şöyle yazmıştı : SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI İSTEMİYORUM. HER YERDE ŞİDDETE KARŞI OTURAKLI YASAL DÜZENLEMELER VE GÖZLE GÖRÜLÜR UYGULAMALAR İSTİYORUM.
40
Cevapla
dr
Merhum Fikret beyin değerli eşine tekrar başsağlığı diliyor ve acısını paylaşıyorum. Bu olay, münferit bir adli vakanın çok ötesinde sağlık dünyasına ve sağlıkçılara saplanmış bir hançerdir ve yara kapanacağına gittikçe derinleşiyor , kanama devam ediyor. Hergün yüzlerce sağlıkçıya sözel ve fiziksel olarak devam eden şiddet, yakınları ve çevresiyle milyonlarca yurttaşımızı direk, tüm halkımızı da indirek olarak etkiliyor. Sözün bittiği yerdeyiz . Birşeyler yapılması gerek.
26
Cevapla
drsm
bu yükselmişhaliyse inmişhalinde ne var düşünmekbile istemiyorym
10
Cevapla
Dr.Cevdett
Toplumdaki şiddetin ve gerilimin en büyük sebebi siyasilerin üsluplarıdır. Salı günü parti grup toplandılarını ve meclis tv'yi izlerseniz mecliste vekillerin birbirlerine nasıl daldıklarını görürsünüz, ne demek istediğimi anlarsınız. Bu meclisin şiddet yasası ne kadar etkili olabilir?
18
Cevapla
ALİ ARSLAN
acınızı anlıyorum fakat diyorum ki görev başında öldürülen bir milletvekili bakan ya da Hakim yok.böyle konuşmakla sorunlar devam eder eder eder...
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir