Medimagazin logo

Hastanelere göre muayene sayıları belli oldu! En çok muayene yapan hastane 3 büyük şehirden çıkmadı!

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan istatistiklere göre 2017 yılında en çok muayene sayısına ulaşan hastaneler belli oldu.
Hastanelere göre muayene sayıları belli oldu! En çok muayene yapan hastane 3 büyük şehirden çıkmadı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü İstatistik, Analiz, Raporlama ve Stratejik Yönetim Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Her Branşta İlk 100 Hastane – 2017 Yılı Ocak- Ekim Dönemi Poliklinik, Yatış, Yoğun Bakım ve Acil Servis İstatistikleri” başlıklı araştırma yayınlandı.

En çok muayene ‘Kayseri’ de

Rapora göre, 2017 yılı Ocak-Ekim dönemine ait toplam muayene sayısı  295 milyon 808 bin 57 oldu. Muayene sayılarına göre 100 hastanenin değerlendirildiği araştırmanın ilk sırasında  Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi(EAH) geliyor. İkinci sırada İstanbul Kanuni Sultan Süleyman EAH yer alırken, üçüncü sırada ise Malatya EAH yer alıyor. 

 İl  sıralamasında İstanbul birinci

En çok muayene sayısına sahip ilk 30 il sıralamasında 47 milyon ile İstanbul birinci, 21 milyon ile Ankara ikinci 16 milyon muayene sayısı ile İzmir yer alıyor. Bursa ve Şanlıurfa ise bu üç ili takip ediyor.

 

kamu hastaneleri
her bransta ilk 100 hastane
acil servis istatistikleri
Yorum (9)
bozeren
Allahu ekber!!
68
Cevapla
yg
Kayseri il nüfusu 1.358.980. Kayseri'deki sadece bir hastanenin bir yıldaki toplam muayene sayısı 3 334 591.Bu sayıda yaklaşık 400- 500 aile hekimliği ve diğer hastaneler yok. Burada bir yanlışlık var ama anlamadım.
31
Cevapla
drkayseri
kayseri eğitim araştırma hastanesinde sayının fazla olması poliklinklerde hekimler üzerine daha çok hasta bakacaksınız şu kadar sayıdan daha az bakamazsınız tarzı baskılardan kaynaklanıyor. çok hasta bakmaya mecbur bırakılıyorsunuz. Sanki bu hızla hasta bakmaktan doğacak malpraktisten biz sorumlu değiliz. Başhekimimizin tek düşündüğü şey daha çok hasta bakılması daha çok poliklinik açılması. doktorun sağlık çalışanın çalışma koşullarını umursadığını hiç sanmıyorum. biri gider biri gelir mantığıyla çalışıyor. çalışma koşulları sıkıntılı olunca giden gidiyor tabi. kalan hekimlerin yükü daha da artıyor. Ama tehtit mobbinge devam maalesef. şu kadar doktor var hiç biri memnun değil şu şu sorunlarımız var diyoruz istersem daha beter yapabilirim ona göre diyor. poliklinik sayının artması doktor sayısının azalması nöbet sayısının artmasını ve nöbet izinlerinin kaldırılması sonucunu getiriyor. Bu durum bizi daha da yıpratıyor. yani maarifet değil çok hasta bakılması. hastalara vakit ayıramadığımız gibi çok poliklinik yapmaktan çok nöbet tutup dinlenememekten yılmış durumdayız.
60
Cevapla
gökhan evren
10 ayda 3.3 milyon ise 1 yılda 3.96 eder , 2016 nufusu 1.3 milyon yani herkes yılda 3 kez muayane olmuş demektir. Ki o ilde tek hastane o da değil. Yapılan işlem ve yazılan ilaçlarda cari açık oluşturma riski old. düşünmekteyim..
31
Cevapla
DR
sağlık bakanlığı acillerin durumunu biliyor.acil hekimi perişan halde.
51
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir