Medimagazin logo

Hastası tarafından bıçaklanmıştı! Dava süreci başladı…

Iğdır Devlet Hastanesi'nde görev yaptığı sırada hastası tarafından bıçaklanan Dr.Serkan Yarımoğlu olayla ilgili hukuki süreci başlattı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Hastası tarafından bıçaklanmıştı! Dava süreci başladı…
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Iğdır Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmetini yapan Üroloji Uzmanı Dr.Serkan Yarımoğlu uğradığı bıçaklı saldırı sonrası kendisine saldıran hastasına karşı hukuki süreci başlattı.

Iğdır 2.Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek ilk dava 19 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek. 

Geçtiğimiz Eylül ayında hastası tarafından bıçaklanan Yarımoğlu, ameliyat sonrası uzun süre mesleğine ara verdi.  Ocak ayı itibari ile de can güvenliği olmaması nedeni ile görev yerinin değiştirilmesini istedi.  Nokta tayin ile İzmir’e atanan Yarımoğlu, hekimlere uygulanan şiddettin son bulması ve yeni olayların yaşanmaması  için gerekli tüm hukuk mücadelesini vereceğini kaydetti.  
 

sağlıkta şiddet
şiddet
Yorum (3)
acil
ACİLLERDE ŞİDDET VE SALDIRI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR.ACİL HEKİMİ VE ACİL ÇALIŞANI TEHLİKE ALTINDADIR.ACİLDE SABAHLARA KADAR HASTA MONİTÖRÜ TAKİP EDİYORUZ.HASTALAR SERVİSE ALINMIYOR.SAĞLIK BAKANLIĞI ACİLLERLE İLGİLENMEMEKTEDİR.SAĞLIKTA ŞİDDET TEŞVİK EDİLMEKTEDİR.
4
Cevapla
dr
Geçmiş yıllarda askerin, polisin düğmesini koparmak 6 aydan başlar diye bir yasa vardı. Benzerinin sağlıkçılar için de ivedilikle çıkması gerek. Şamar oğlanına döndük. Orman kanunu gibi, vatandaş sorunu ya da sorun olarak algıladığı herşeyi kaba kuvvetle halletmeyi adet haline getirdi. Yüzümüze karşı "boşuna dövmüyorlar bunları" diyorlar. Sağlıkçıya elini ya da dilini kaldıran içeri girecek. Normalleşmek için bu şart. Yasa çıkar çıkmaz, fazla uygulamaya bile gerek kalmadan asayiş sağlanır. Vatandaşımız bu yönüyle de çok zeki, kurnaz, anlayışlı ve kavrayışlıdır...
9
Cevapla
Luna Aksoy
Öncelikle meslektaşıma geçmiş olsun diliyorum. Ben Ankara'da (yüksek sosyokültürel şehir?) çalışıyor olmama rağmen işimi yapmaya çalışırken yaşadıklarım ve hasta şikayet konuları AKIL ALMAZ... Birkaç dakika önce annesine nemlendirici yazmadığım için "Ben seni hastane dışında bulmaz mıyım?" diye bir kadın tarafından tehdit edildim, halbuki yaşlılarda pruri ayırıcı tanısı önemli, MF için normal görünümlü deriden bx bile alınabiliyor, anlatmaya çalıştım ama anlamadı. Eğitim şart ama bu eğitim için doktorlar değil eğitimciler ve eğitim yaşı geçmişler için de medya kullanılmalı...
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir