Medimagazin logo

Hemşireler devlet hastanesine geçti, üniversite hastanesinde hizmet aksıyor

Bölge hastanesi konumundaki bin yatak kapasiteli Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hemşire sıkıntısı yaşanıyor.
Hemşireler devlet hastanesine geçti, üniversite hastanesinde hizmet aksıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Öğretim görevlisi, doktor, asistan ve memur kadrolarında sorun yaşanmayan hastanede, en az 500 hemşirenin verebileceği sağlık hizmetini 380 hemşire karşılamaya çalışıyor.

Özlük hakları daha iyi olduğu için devlet hastanelerine geçen hemşireler ve Sağlık Bakanlığı'nın hemşire dağıtım sisteminden kaynaklanan nedenlerden dolayı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki hemşire sorunu giderilemiyor.

Üniversite hastanesinden Sağlık Bakanlığı'na ait başka hastanelere geçiş yapmak isteyen bazı hemşireler, Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS)'na giriyor. Sınavda başarılı olan hemşireler ise soluğu başka hastanelerde alıyor. Bu duruma eski hastane Başhekimi Gökhan Köylüoğlu, bir çıkış yolu bulamayınca zorunlu küçülme kararı almış ve göğüs cerrahisi servisinin kalp damar cerrahisi bünyesine, çocuk cerrahisinin de pediatri servisine dâhil edilmesini gündeme getirmişti. Ancak Sağlık İl Müdürlüğü, üniversite hastanesinin kapasite küçültme gibi bir tasarrufunun olamayacağını hizmetlerin var olan personelle yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yeni Başhekimi Suphi Müderris de gündemlerinde kapasite küçültme gibi bir durumun olmadığını belirtti. Hastanede, öğretim görevlisi, asistan ve memur kadrolarında her hangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Müderris, hemşire sayısında sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Bin yatak kapasiteli hastanenin bölge hastanesi statüsünde olduğunu vurgulayan Müderris, "Bu hastanede en az, 500 hemşirenin görev yapması gerekiyor. Ancak hali hazırda bizim toplam hemşire sayımız 380 kişi. Bu sayı en az olması gerekenin de altında olunca hemşire arkadaşlarımızın iş yükü artıyor." diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı'nı, hemşire dağıtım sistemi ve tıp fakültelerindeki hemşirelerin özlük haklarını yeniden gözden geçirmeye davet eden Müderris, "Hemşirelerimiz özverili bir şekilde çalışıyor ancak bu sorunun kesinlikle çözülmesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığı'nın, hemşire dağıtım sistemini gözden geçirmesini ve bütün tıp fakültelerindeki hemşire kadrosunda yaşanan sıkıntıyı çözmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Müderris, eskiden olduğu gibi halka tepeden bakma diye bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.

Bu nedenle halkın artık üniversite hastanesine daha fazla ilgi göstermeye başladığını belirten Müderris, "Biz Sivas'ı seviyoruz onlar da bizleri sevsinler." dedi.

hemşireler
devlet
hastanesine
geçti
üniversite
hastanesinde
hizmet
aksıyor
Yorum (6)
Hasan Dağcı
Bilinçli olarak üniversite hastaneleri kötüleştiriliyor, yıpratılıyor. Kadro azaltılıyor, çalışanların imkanları, dönerleri vs kısıtlanarak devlet hastanelerine geçirilmeye zorlanıyor. Amaç:siz üniversite hastanelerini yönetemediniz, artık iflas bayrağını çekerek bize devrolun. Bizde bu numaraları çok iyi biliyoruz......
5
Cevapla
ey
Hemşire ebe gibi yardımcı sağlık personeli, yıllardır özelde ve üniversite hastanelerinde "az paraya çok iş" mantığı ile çalıştırılmakta, üstelik te, yeri yurdu belirsiz bir şekilde , her görevden ayrılış dönemlerinde kalanların daha çok çalışıp , daha fazla yeri idare etmek zorunda kaldığı düzende çalışmaktadırlar.Canına tak edip ayrılan hemşire hanımlardan da ders alınmamakta, hemşire ve ebelerin özlük haklarında sağlık bakanlığı kadar hiç bir özel kuruluş ya da üniversite hastanesinde iyileştirme yapılmamaktadır.
2
Cevapla
hüseyin cüretkar
bende üniversite çalışan kadrolu MR teknikeriyim..istifa edip devlete sözleşmeliye geçeceğim..2 aydır ne döner var ne bişey..hocaların keyfi yüzünden ,performans keyfi imzası yüzünden döner alamıyoruz..zaten devletteki dönerin yarısıkadar döner alıyoruz..artık zmanı geldi devlete geçmenin
1
Cevapla
hemm
ben de ünv hast çalşmaktym az kaldı istifaya sık nbt az para görev dışı çalşma hemşireye düşen hasta sayısı hocaların kaprisi vs vs vs
0
Cevapla
wathisdis
yıılardır özel ve ünv.hastan.kanımızı emdi.az para çok iş mantığına son vermedikçe buralarda eleman durmaz
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir