Medimagazin logo

İki günde 3 ölüm! Doktor adayı intihar etti!

İki günde 3 ölüm! Doktor adayı intihar etti! Asistan ve uzman hekimin ardından Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Yağmur Çavuşoğlu intihar etti.
İki günde 3 ölüm! Doktor adayı intihar etti!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde görevli 26 yaşındaki asistan doktor Ece Ceyda Güdemek, 6'ncı kattaki evinin balkonundan atlayarak yaşamına son verdi.

Batman Bölge Devlet Hastanesinde görevli kalp damar uzmanı Dr. Engin Karaku, evinde ölü bulundu. Yapılan incelemede Karakuş’un parçalanan cep telefonunun ve üzerinde “Bıktım baş ağrılarından” yazan bir notun bulunduğu belirtildi.
 

Son olarak ise Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Yağmur Çavuşoğlu intihar etti. 

İntihar nedeni henüz netlik kazanmamış olan genç doktor adayının cenazesi, İstanbul Tepekent Fatih Sultan Mehmet Camii'den kaldırılacak.

 

intihar
hekim
ölüm
Yorum (7)
A
Ne oluyor lan??!!
25
Cevapla
uzman
Doktorlarda insan ve doktorlarda tükenmişlik sendromuna girebiliyor. Sabrı kredisi sonsuz değil ki sürekli sömüresin. Eşinden çocuğundan ayrı mecbüri hizmet yapmaya mecbur edilmiş hikayelerden bir tanesi. Başka ne hikayeler var. Hangi meslek grubuna bu kadar vurdunuz. Doktor olan çocuğuna tıp yazdırmıyor, akıllı olan tıp yazmıyor artık bu memlekette, sağlığımız yarınlarda kimlere teslim haberiniz var mı ey doktorun hangi şartlarda yetiştiğini bilmeyen ve hangi şartlarda çalıştığından bihaber insanlar.
65
Cevapla
kerem can
sağlıkta dönüşüm ve performans sistemi meyvelerini veriyor. çok yazık.
51
Cevapla
SES
ACI KAYBIMIZ Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde pediatri asistanı olan Ece Ceyda Güdemek geride çalışma koşullarının ağırlığından da şikayet ettiği bir not bırakarak hayatına son vermiştir. Sevgili arkadaşımızın kaybı hepimizi derinden sarsmıştır. Ailesine ve çalışma arkadaşlarına baş sağlığı diliyoruz. Sağlık emekçileri üzerindeki baskı, mobing, uzun ve yoğun çalışma saatleri, tükenmişlik artık hayatlarımıza kastetmektedir. Bu son olsun diyor, yetkilileri derhal önlemler almaya davet ediyoruz..
151
Cevapla
postenflamatuar
Allah'tan meslektaşlarımıza rahmet ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Ağır çalışma koşulları ve kurumsal mobbing belli başlı sebeptir. Sorumlar er veya geç elbet cezasını ve belasını bulacak. Doktorluk bu ülkede yapılacak meslek değildir. Hekimlere düşman bir yönetim altında pembe rüyalar değil ancak kabuslar görülür ve yaşanır. Çocuklarını zorla tıp fakültesine gönderen aileler umarım gerekli mesajı alır.
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir