Medimagazin logo

İmplant tedavisinde yeni yöntem

Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyeleri, Japonya'daki Tohoku Üniversitesinin işbirliğiyle geliştirdikleri projeyle implant uygulamasının olumsuz etkilerini ortadan kaldıran tedavi yöntemi geliştirdi.
İmplant tedavisinde yeni yöntem
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğretim üyeleri, implant uygulamalarında kullanılan karışımların neden olduğu reaksiyonlara karşı yeni tedavi yöntemi geliştirdi.

TÜBİTAK'ın finansal desteği, Japonya'daki Tohoku Üniversitesi öğretim üyelerinin işbirliğiyle yürütülen projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

Metal implantlar reaksiyon oluşturuyor

Projenin yürütücülüğünü yapan YYÜ Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Dikici, metalik implantların vücudun hemen her noktasında sıklıkla kullanıldığını, ancak vücuda ilk temasında  bazı reaksiyonların oluşabildiğini aktardı. 

Basit bir iltihaptan, şiddetli reaksiyonlara kadar ulaşabilen rahatsızlıkların yaşanabildiğini dile getiren Dikici, şunları belirtti:

"Yaptığımız çalışmada oluşan mujik reaksiyonların önüne geçmek için metalik implantların üzerini doku benzeri, kemik karakterli bazı yapılarla kaplanmasını sağlıyoruz. Bunu kaplarken de implantın kullanıldığı yere bağlı olarak bazı katkılar ekliyoruz. Kullanacağımız metal implant bir diş implantıysa üzerine kemik benzeri bir yapıyla kapladıktan sonra içine antibakteriyel etki sağlayacak bazı parçacıklar ekliyoruz." 

İmplant vücuda ilk girdiğinde sanki metalle değil de kendinden bir parçayla karşılaşıyormuş gibi bir izlenim algılanmasını sağlamaya çalıştıklarını belirten Dikici, kullandıkları alaşımların ticari olarak satılanlardan farklı olarak toksit ve alerjik elementler içermediğine dikkati çekti.

implant
yuzuncu yil universitesi
japonya
implantta yeni yontem
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir