Medimagazin logo

İstanbul Sağlık Müdürlüğü: Bir kedi neden fotoğraflanmak için hastaneye sokulmaya çalışılır ki

Acil servislerde mevsimsel olarak yaşanan yoğunluk üzerinden sağlık sistemini karalamaya çalışan Hürriyet muhabirinin yalanı görüntülerle ortaya çıktı.
Kaynak: HABER7
İstanbul Sağlık Müdürlüğü: Bir kedi neden fotoğraflanmak için hastaneye sokulmaya çalışılır ki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

​Hürriyet muhabirinin manipülasyon ve uydurma habercilik konusunda çıtayı bu kadar yükseltmesiyle gazetecilik tarihine geçmesi bekleniyor.

"KEDİLER SEDYELERİN ÜZERİNDE"

Hürriyet'te 29 Ocak tarihinde yayınlanan "Hastanelerin durumu acillik!" başlıklı haberde Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisinde 'enfekte atık’ kutusuna giren kedilerin hasta sedyelerine çıktığı iddia edilmişti. Haberde ayrıca İstanbul'daki hastanelerin acil servisleriyle ilgili yalan yanlış ifadelere yer verilmişti.

KEDİYİ ACİL SERVİSE SOKUP HABER YAPTI

Haberin ardından harekete geçen İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, haberdeki iddiaların Hürriyet muhabirinin kurgusu olduğunu ortaya çıkardı. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisinin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen yetkililer habere konu olan kedinin, muhabir tarafından hastaneye sokulduğu, sonrada acil servise yönlendirip cep telefonuyla görüntülediğini tespit etti. 

 

 

 

AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gazetenin renkli sayfaları bir kedi ile süslenerek habere dikkat uyandırmak için apaçık bir hayvanın kullanıldığı bu haber sonra televizyonun renkli ekranına yansıtılmıştır. Haber detaylandırılıp kurumumuzca değerlendirildiğinde; acar muhabirimiz haber bulamamış olsa gerek ki, hastanemizin koridorlarında kedi kovalamış ve hayvanı sonunda fotoğraflayacak noktaya getirmiştir. Bir kedi neden fotoğraflanmak için hastaneye sokulmaya çalışılır ki bunun yorumunu sizlere bırakıyoruz.
Bu paylaşımı yapmamızdaki ana amaç haber bulamadığı için kedi kovalayan muhabirimize yardımcı olmak aslında; ilimizde yatırımı biten birçok sağlık tesisi bulunmakta, bunları haberleştirebilir mesela, bunun yanında yüzlerce güzel iş yapılmakta, bunlarla ilgili haberler yapabilir. Bu yanlı haberle ilgili kişi ve kurumlarla hukuk zemininde mücadeleye ve her türlü zor şartlarda da olsa asil milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz."

ACAR MUHABİR AÇIKLAMA YAPTI

Hürriyet'in acar muhabiri görüntülerin ortaya çıkmasından sonra "Kediyi çıkış kapısına doğru yönlendiriyorum. Burada amacım kediyi herhangi bir yere sokmak değil, işimi yapmaya yani video ve fotoğraf çekmeye çalışmak..."  açıklamasını yaptı.

Gelişmeler sonrası Sağlık Bakanlığı'nın da konuyla ilgili soruşturma açması bekleniyor.  HABER7

acil servis
yalan haber
istanbul sağlık müdürlüğü
Yorum (7)
A
Ben de devlet hastanesinde çalışıyorum. Kediler hastane içinde cirit atıyor ama kediler bizden daha temiz. Bir şey olmaz
32
Cevapla
Halit
Hahah, "Night Crawler" filmi gibi.. Bu muhabir bir yerlere gelir..
9
Cevapla
E
Ben de devlet hastanesinde çalışıyorum ve 16 yıllık uzman ve 23 yıllık doktorum. Hastane içinde kedi görmedim.
9
Cevapla
Op.Dr.Gökhan Gökçe
Palyatif tedavi şifa ile sonuçlanamayacak tedavi demektir. Acil servislere yapılan palyatif tedavilerle sonuç alınamayacağı ortada. Asıl hedef radikal ve küratif olmalı, bunun içinde doğru tanı ve tedavi gerekli... 24 yıllık hekim olarak acillerin sorunları için çözüm önerilerim: 1- Türk halkının acil sağlık bilinci maalesef zayıftır. Kendini acil hisseden acildir mantığı doğru değildir. Sağlık okuryazarlığı önemli bir konudur temel sağlık bilincini ve asgari sağlık bilgisini almayan bir toplumda acil başvuru sıklığı herzaman fazla olur. Eski nesil geçti yapacak birşey yok ama yeni neslin sağlıkta acil durum nedir, sağlıklı yaşamın temel öğretileri nedir , çok doktor görmek marifet değil asıl marifet sağlıklı yaşamın temel kurallarını bilerek doktorun yüzünü az görmektir gibi temel sağlık bilincini artırmaktır. Yani eğitim şart.... 2- Sağlıkta performansa dayalı hekim ücretlendirilmesine son verilmelidir. Bu sistem daha fazla hasta, daha fazla tedavi ve tanı, daha fazla ameliyat yani FAZLA TIP yaratıyor. Herşeyin fazlası zarar... 3- Sağlık hizmetlerinde filtreleme mekanizması çalışmıyor .Filtre olmalı .(1.basamak,2.basamak,3.basamak diye niye ayırıyoruz böyle bir geçiş yok ki her isteyen kafasına göre heryere başvuruyor zaten) 4- Triajda yeşil alan kodu alan hastadan acil hizmet farkı alınmalı. Madem boğazım ağrıyor, belim ağrıyor, ateşim var bi bakın diyen bir fark ücreti ödemeli. Bu caydırıcılık oluşturacak her şikayet için acile başvuran bunun bir bedeli olacağını ve gerçek acillerin hakkını almanın maliyetini üstlenecek. 5- Bu meslekte 24 yılımı geçirdim gece polikliniği düşük motivasyonla , bir an önce bak gönder mantığıyla yapılan bir hizmettir ve verimliliği düşüktür. Ben olsam kendim veya yakınımı gece polikliniğine götürmem.Boşuna dememişler gündüzün şerri gecenin hayrından daha iyidir diye... 3- Acilin yükünü azaltmak için bakanlık ciddi bir çalıştay düzenlemeli tüm hizmet veren tarafları dinlemelidir. Aile hekimini de ilgilendiren bir konu, acil tıp uzmanını da, beyin cerrahını da, ortopedi uzmanını da... yani çok taraflı konu çoğunluk ile çözülmeli. 4- Acil çocuk, acil dahiliye, acil kadın doğum, acil cerrahi ve travmatoloji branş uzmanlarınca ayrı polikliniklerde hastayı karşılamalı. 5- Acil hizmeti veren her sağlık çalışanı nöbet ücretini aslanlar gibi fazla fazla almalı. Sadece nöbet ücretini yükseltin işin hakkını verin çoğu çatlak ses ve vızıltı azalır. Acil tıp hizmeti zordur, meşakatlidir ,risklidir bunun bedelini bu hizmeti üretene hakkıyla vermek lazım.
24
Cevapla
Murat celikten
Siz bırakın onu bunu da bakan değiştikten sonra "Sağlık Skandalı" haberlerinin neden hortladığını konuşun!!! Kimlerin işine yarıyor bu haberler? Hangi çevreler mutsuz oldu da alttan alttan ayar vermeye algı yaratmaya çalışıyorlar onu düşünün. Mutsuz olanların niye mutsuz olup bu yollara başvurduklarını araştırın!!!
21
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir