Medimagazin logo

İstanbul’da aile hekimine bıçaklı saldırı

Sultanbeyli'de bulunan Süleyman Taşpınar Aile Sağlığı Merkezi'nde bıçaklı saldırgan paniği yaşadı. İşe giriş raporu almak için merkeze giden bir kişi, kendisine, rapor almak için gerekli prosedürü anlatan doktoru tartakladı ve bıçaklamaya kalkıştı. Saldırganın, doktoru tartaklamadan önceki söylediği şey ise şaşırttı.
İstanbul’da aile hekimine bıçaklı saldırı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık çalışanlarına yapılan saldırılara bir yenisi daha eklendi. İstanbul’da bulunan Süleyman Taşpınar Aile Sağlığı Merkezi’ne giden bir vatandaş, işe giriş raporu istedi. Raporu veremeyeceğini belirten doktora psikolojik sorunları olduğunu söyleyerek ilginç bir gerekçe sunan kişi, istediğini alamayınca doktoru tartaklamaya başladı.
Aile Hekimi Muhammed Burak Turan işe giriş raporu almak için gelen vatandaşa, rapor almak için gerekli prosedürü anlattı. Ancak hasta ikna olmadı. Önce psikolojik sorunları olduğunu söyledi ve rapor talebinde ısrarcı oldu, sonra da Dr. Turan'ın bilgisayarını kırmaya çalıştı. Muhammed Burak Turan, hastayı sakinleştirmeye çalışırken bir anda tokatların hedefi oldu ve tartaklandı. Hasta bununla da yetinmeyip doktora bıçak çekti. Meslektaşları ve aile sağlığı çalışanlarının araya girmesiyle saldırgan engellendi. Olay yerine gelen polisler saldırganı göz altına aldı.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gürsel Özer, saldırıyı kınadı. Bir ay önce de Sakarya'da Dr. Fikret Öztürk'ün benzeri bir saldırı sonucu bıçakla yaralandığını hatırlatan Gürsel Özer, yaptığı yazılı açıklamada: “Meslektaşımız Dr. Muhammed Burak Turan'a geçmiş olsun diyor ve saldırıyı kınıyorum. Ama biliyorum ki kınamak yetmez. Defalarca kınadık, suç duyurularında bulunduk, bakanlığımıza seslendik. Ancak hala gerekli olan yapılmadı. Bu şiddeti durdurmanın en etkin yolu bir an önce ‘Sağlıkta Şiddet Yasası'nı çıkarmaktır. Çeşitli usulsüz isteklerle hekim arkadaşlarımıza başvuruda bulunan, istekleri yapılmayınca da böylesine saldırganlaşan ve ‘psikolojik rahatsızlığı var' bahanesiyle serbest bırakılan kişiler oldukça, ben ve meslektaşlarım kendimizi hiç bir zaman güvende hissetmeyeceğiz. Bizim güvende hissetmemiz için, caydırıcı cezalar içeren yasaya ihtiyacımız var. Üzülürek söylüyorum ki, meslektaşlarımız art arda saldırıya uğrarken, yasa tasarısı henüz Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na dahi gelmemiş. Sağlık Bakanlığı’na, milletvekillerimize sesleniyorum. 2014-2015 yılında 20 bin 156 sağlık çalışanı saldırıya uğradı. Sağlıkta Şiddet Yasası'nı çıkarmak için daha kaç hekimin, hemşirenin, sağlık çalışanının saldırıya uğramasını bekleyeceksiniz?”

sağlıkta şiddet
aile hekimi
istanbul
bıçaklı saldırı
Yorum (2)
sema tunca
geçenlerde bir doktorumuzu hasta sıranı bekle dediği için aşiretini buraya getirmekle tehdit etti. polis geldi hastayı sakinleştirip gitti.. polisin yapacağı şey sadece gelip ifade alıp bırakmaksa eğer onlar da uğraşmıyorlar.. nasılsa bişey olmuyor diyen hasta da dozu daha da arttırıyor.. bıçak çekmeye geliyor olay en sonunda.. büyük emeklerle yetişmiş bir beyin Dr. Ersin Arslan gibi diğer öldürülen doktorlarımız gibi öldürülüveriyor..
16
Cevapla
acil
acillerde ciddi boyutta ve devamlı saldırı var.bıktık usandık.sağlık bakanlığı kesinlikle ilgilenmiyor.saldırganlar cesaretlendiriliyor.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir