Medimagazin logo

İzmir 112, hastaya ulaşma süresinde gelişmiş ülkeleri geçti

İzmir ‘de 112 acil sağlık hizmetlerine bağlı ambulansların şehir içindeki vakalara 10 dakika içinde ulaşım oranı yüzde 94,2 kırsal vakalara 30 dakika içinde ulaşım oranı yüzde 96,6 ‘nın üzerine çıkarak gelişmiş ülkelerdeki vakaya ulaşma sürelerini geçti. Diğer taraftan, İzmir, Türkiye genelinde bu oranı tutturabilen metropol illerin başında geliyor
İzmir 112, hastaya ulaşma süresinde gelişmiş ülkeleri geçti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 
İzmir İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; İzmir İl Ambulans Servisi, herhangi bir acil hastalık veya yaralanma halinde gelen yardım çağrılarına hızlı ve etkin şekilde müdahale ediyor.  İl Ambulans Servisinin yaygın istasyon ağı ve profesyonel ekipleriyle vakalara; kentlerde 10, kırsalda 30 dakikada ulaşma oranları yüzde 94'lerin üzerine çıkarıldı.  İzmir 112 Acil yardım hizmetleri kapsamında 2017 yılında kentsel vakalara 10 dakika içinde ulaşım oranı % 91,1 iken 2018 yılında oran  yüzde 94,2 olarak gerçekleştirildi.  2017 yılında kırsal vakalara 30 dakika içinde ulaşım oranı yüzde 96,4 iken 2018 yılında bu oran yüzde 96,6’lara yükseltildi.
 
“Acil vakalara ulaşım süreleri hayati bir öneme sahip”

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur acil vakalara ulaşım sürelerinin hayati bir öneme sahip olduğuna dikkate çekti. Ambulansın hastaya ulaşma süresinin ve hastayı olay yerinden aldıktan sonra hastaneye transport süresinin durumu ciddi olan hastaların sağ kalımı için çok önemli olduğunu belirtti. Bu sürenin kısaltılması için Komuta Merkezinin kesintisiz çalıştığını vurguladı. 112 Komuta Kontrol merkezinin sadece ambulansları hastalara yönlendirmediğini aynı zamanda hastayı alan ambulansların hastanın durumuna göre en uygun hastaneye yönlendirilme işini de yaptıklarını ifade etti.

Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur şöyle devam etti:
“112 Komuta Kontrol Merkezimiz 24 saat boyunca ilimizdeki hastanelerin imkânlarını ve boş yatak kapasitelerini de takip ediyor. Komuta Merkezi tarafından en uygun hastaneye yönlendirilen hastalarımızın en hızlı şekilde triajı yapılarak tedavisine en kısa sürede başlanabiliyor.”
    
“Vatandaşlarımız da ambulans konusunda daha duyarlı olmalı”

Acil Servis hizmetlerinin daha başarılı yürütülmesi ve ambulansların hastalara daha hızlı ulaşabilmesi için vatandaşımızın da daha duyarlı davranmasını isteyen İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur "112 hattını gereksiz yere meşgul etmemesi öncelikli olarak sağlanmalıdır. Ambulanslara trafikte kendimize yol açmak için müsaade vermek yerine, ambulanslara yol verilmesi için çaba gösterilmesi daha doğru olacaktır. Kaza ve benzeri olaylarla karşılaşan vatandaşlarımızın vakayı 112'ye doğru olarak bildirmeleri yerinde bir davranış olacaktır. Olay yeriyle ilgili detaylı ve açık adres mutlaka verilmelidir. Mümkünse adres tarif edilmelidir" hatırlatmasını yaptı.

i̇zmir i̇l sağlık
bediha salnur
acil hizmetler
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir