Medimagazin logo

Jinekomasti ameliyatı nasıl yapılır? Hangi durumlarda jinekomasti gerekir?

Görülme yaygınlığı son zamanlarda artmış olan jinekomasti, erkeklerde memenin aşırı büyümesi olarak ifade edilebilir
Jinekomasti ameliyatı nasıl yapılır? Hangi durumlarda jinekomasti gerekir?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Genellikle sağlığa zararlı bir durum oluşturmaz, ancak kişiyi ruhsal yönden etkiler ve utanma problemlerine, özgüven düşüklüğüne yol açabilir. Bu sebeple jinekomasti ameliyatı tercih edilerek rahatsızlıkların giderilmesi ve memenin küçültülmesi amaçlanır. Ergenlik dönemlerinde sıklıkla ortaya çıkabilen jinekomastinin birden çok nedeni olabilir. Bunlardan en temel olanı hormon düzensizliğidir.

Açıklamak gerekirse vücutta testosteron azalıp östrojen arttığında jinekomasti oluşumu ortaya çıkabilir. Hormonların dengesiz oluşunun altında her zaman çok ciddi sebepler yatmaz, doğal düzensizliklerden dolayı da jinekomasti oluşabilir ve ciddi bir sağlık sorununa yol açmaz. Bunlar dışında jinekomastinin kaynağı olabilecek sebepler arasında ilaçların bir kısmını da sayabiliriz. Bazıları antidepresan, anksiyete ilaçları, androjenler, kemoterapi ve bazı antibiyotikler olarak düşünülebilir. İlaçların ardından karşımıza çıkabilecek bir başka faktör ise hormonların dengesini bozması sebebiyle sağlık problemleridir. Tümör, karaciğer ve böbrek yetmezliği gibi sağlık sorunları yaşanıldığında jinekomasti gerçekleşebilecek bir durumdur. Birçok sebep bu rahatsızlığı tetikleyeceği için, ameliyat olmaya karar vermiş kişinin derinlerde buna yol açan ciddi bir sağlık problemi olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Jinekomastide yalnızca ameliyat seçeneği bulunmamakla birlikte, seçilecek tedavi yöntemine hastanın yaşı, jinekomastinin tipi gibi faktörlere bakılarak karar verilir. Ameliyat dışında ilaçla tedavi de, jinekomasti çok ciddi seviyede değilse kullanabileceğiniz bir yöntemdir. Ameliyatın hangi durumlarda gerekli olduğuna hastada bulunan doku diskinin çapı dikkate alınarak karar verilir. Bu disk 4-6 cm aralığındaysa ilaçla tedavi; çapı daha büyükse operasyon önerilir. Jinekomasti ameliyatı, bu rahatsızlığın tedavisinde en etkili yöntemdir. Ameliyat tipleri, tedavi yönteminde olduğu gibi jinekomastinin sınıflarına bakılarak ayrılmıştır. Yağlı doku yoğunluktaysa bu operasyonlarda liposuction uygulanır. Eğer siz de jinekomastiden dolayı rahatsızlık yaşıyorsanız ve ameliyat olmaya karar verdiyseniz operasyonun nasıl yapıldığını ve ameliyat sonrası aşamaları bilmeniz gerekir.

Ameliyat genel anestezi eşliğinde yapılır ve genellikle 1-2 saat sürebilir. Ameliyat sonrasında göğüslerde ağrı olabilir ancak verilen ilaçlar sayesinde hafifleyecektir, bu nedenle korkulacak bir şey yoktur. Önerileri dikkate almak ve ağır hareketlerden kaçınmak iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Bir süre korse takıldıktan sonra kısa sürede şişlikler iner ve meme normal şeklini alır. Ameliyat aşamaları dışında jinekomasti ameliyatında en çok merak edilen şeylerden biri iz kalması ve sonuçların etkili olup olmadığıdır. Operasyon sonrasında vücutta kalıcı bir iz kalmaz ve aşırı kilo değişimleri olmadığı takdirde sonuçlar kalıcıdır.

 

jinekomasti ameliyati
meme kucultulmesi
testosteron
ostrojen
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir