Medimagazin logo

Karayipler'in doğal jakuzileri: Trinidad ve Tobago

Valizlerinizi hazırlayın! Bu tatilde sizi vizesiz turlar arasında en güzel yerlerden biri olan Karayipler'in iki doğal jakuzisi Trinidad ve Tobago’ya doğru yolculuğa çıkarıyoruz.
Karayipler'in doğal jakuzileri: Trinidad ve Tobago
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Valizlerinizi hazırlayın! Bu tatilde sizi vizesiz turlar arasında en güzel yerlerden biri olan Karayipler'in iki doğal jakuzisi Trinidad ve Tobago’ya doğru yolculuğa çıkarıyoruz. 

Maldivler’i aratmayan bu eşsiz güzellikteki iki ada, Venezuela'nın kuzeydoğu kıyılarında yer alıyor ve ikisi de hem farklı hem özel karakterlere sahip. Trinidad ve Tobago’yu şöyle baştan sona gezmek için bir sonraki yurtdışı turu tatil rotanızı Karayipler'e çevirmeniz yeterli. Gemi turları ile rahatlıkla gezebileceğiniz Trinidad ve Tobago için öyle bir rehber hazırladık ki, milli parklardan lüks tatil köylerine, seyir noktalarından mavinin bin bir tonunu şahit olacağınız koylarına kadar her şey bu listede!

    Caroni Kuş Koruma Alanı, Trinidad

Burası Trinidad'ın milli kuşu olan ScarletIbis, Türkçe adıyla aynakgiller familyasından olan kızıl aynakların evi. Caroni'nin mangrov ağaçları arasında tırmanmak ve tam gün batımı vaktinde muhteşem bir manzaraya şahit olmak, gerçekten de bambaşka bir deneyim. Buradaki alan koruma altında 186 kuş türü de dâhil olmak üzere çok çeşitli yaban hayatı barındırıyor: Osprey, balıkçıllar, beyaz flamingo ve filetolar. Başkentin dışındaki Caroni Kuş Koruma Alanı'na kısa bir araba yolculuğunun ardından ulaşabilirsiniz. Bu bölgede yer alan yoğun bitki örtüsü, birçok küçük kanal ve bazı göller ve zengin  faunasıyla ünlü Caroni Bataklığı'na da mutlaka uğramanızı öneriyoruz. Caroni Bataklığı'nda bulunan kuş gözlemevlerine de gidebilirsiniz. Caroni Bataklığı, 15 bin dönümlük bataklık alanı, gelgit lagünleri ve mangrov ağaçları içeriyor. Binlerce Scarlet Ibis, namı değer kızıl aynaklar bu kutsal sayılan alanda yuvalıyor ve yatıyor. Ayrıca kızıl aynakların en sık görüldüğü zaman gün batmaya 2 saat kala olan dönemdir. Bu geniş lagün ve bataklık alanından, Trinidad'ın milli kuşu olan kızıl aynakların sürülerini izlemekse oldukça ilginç bir deneyim. 

•    Maracas Koyu, Trinidad

Karayipler turunuzun unutulmazlarından olmaya aday Maracas Koyu, Trinidad ve Tobago'nun hem başkenti hem de 3. büyük şehri olan Port of Spain'in kuzeydoğusunda, 45 dakikalık bir mesafede yer alıyor. Karayipler'in en güzel kıyılarından birinde tatil yapma fırsatını sakın kaçırmayın! Maracas Koyu’ndaki mucizevi yağmur ormanlarının çevrelediği dağları masmavi Karayip sularında yüzerken görebilirsiniz. Hatta görmekle de kalmayıp, birkaç tanesine tırmanma planı bile yapabilirsiniz. Maracas Koyu'nun şeftali renkli kumlarında bol bol güneşlenmeyi ihmal etmeyin. 

•    Fort George, Trinidad

Fort George, bir sur kalesi kompleksinden kalan önemli bir parçaydı. Kale, deniz savunmaları ve bir dizi destekleyici bataryadan oluşuyordu: York, Prenses Charlotte, Abercromby ve Cambridge alt yamaçlarda iken, daha kuzeyde Cumberland vardı. Bu da Fort George'u adadaki en büyük savunma kalesi yapıyordu. Söylentilere göre, Port of Spain tüccarları, en değerli eşyalarını bu kalede saklıyorlarmış. Fort George, 1846 yılında askeri amaçlara hizmet etmeyi sonlandırdıktan sonra burada sinyal istasyonu kuruldu ve Kasım 1964'e kadar bu şekilde devam etti.

•    Güvercin Noktası, Tobago

Güvercin Noktası ya da orijinal adıyla Pigeon Point, kilometrelerce uzanan yumuşak beyaz kumsalı, turkuaz renkli denizi ve hindistancevizi palmiyeleri ile Tobago'nun önde gelen turistik plajı. Bu plaj turistlerin deyimiyle adeta küçük bir cennet ve jet ski ve rüzgâr sörfü için inanılmaz popüler. Hatta rüzgar sörfüyle ilgili özellikle aralık ayından haziran ayına kadar olan dönemde gerçekleşen çok çeşitli yarışmaları izleyebilirsiniz.

•    Asa Wright Doğa Merkezi, Trinidad

Asa Wright Doğa Merkezi (AWNC) Karayipler'de kurulan ilk doğa merkezlerinden biri ve 1967'de kâr amacı gütmeyen" bir kuruluş olarak açılmış. AWNC, Karayipler'deki en iyi kuş gözlem noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Şimdiye kadar burada yaşayan toplam 160 kuş türü kaydedildi. Siz de Karayipler turunuza bir farklılık katmak istiyorsanız buraya gelebilirsiniz.

•    Main Ridge Forest Reserve, Tobago

Main Ridge Forest Reserve, bundan tam 200 yıl önce İngilizler tarafından koruma altına alınarak bir "Yağmur Ormanı" olarak ilan edildi ve batı yarımküredeki en eski korunan toprak ve orman rezervi haline geldi. Karayipler gezinize renk katacak bu yağmur ormanında yaklaşık 90 memeli, zehirli olmayan 24 yılan, 16 kertenkeleyle birlikte 220 kuş türünden olan binlerce kuş yaşıyor. Bunlardan biri olan beyaz kuyruklu kahverengi sinek kuşları hem nadir görülüyor hem de Tobago'ya özgü bir kuş türü.

 

karayip turu
karayipler gezi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir