Medimagazin logo

Mezolifting cildinizi gençleştiriyor

Uzmanlar, cildinizi gençleştirmek, ince çizgilerinden kurtulmak ve yaşınızı geriye atmak istiyorsanız mezolifting ile tanışın önerisinde bulunuyor.
Mezolifting cildinizi gençleştiriyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Este Sense Saç Estetik Cerrahi Kliniği Kurucusu Türkan Sezer, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Mezolifting, yaşlanmanın ciltte bıraktığı kırışıklıkları gideren bir uygulamadır. Cildi gençleştirme veya daha iyi görünüm sağlama amacı ile cilde uygulanan mikroenjeksiyon tedavileridir. El sırtında, yüz ve boyun bölgesindeki ince çizgi ve kırışıklıkların tedavisi, cilt gençleştirme bu yöntem ile gerçekleştirilir. Genellikle 35 yaş ve üstü kişilerde faydası daha belirgindir.

Uygulama; cilt içine küçük enjeksiyonlar halinde, cilt gençleştirici kokteylin verilmesi esasına dayanır. Mezolifting uygulaması, güneşin zararlı ışınlarından cildi koruyarak cilt yaşlanmasını geciktirir. Derinin tonusu ve dokusunu da etkileyen teknik, cildin genel durumunu iyileştirir. İşlem sırasında ağrı hissedilmez” dedi.


Yaşlanmayı etkileyen faktörleri; Beslenme ya da hormonal durum, Sigara, UV ışınlarına maruz kalma ve mekanik stres olarak sıralayan Sezer, “Mezolift kokteyl içeriğinde bulunan hyaluronik asit, su tutma kapasitesi yüksek olduğundan tedavi sürecinde önemli bir görevi üstlenir. Ayrıca kokteyl içeriğinde anti-oksidan vitaminler (A, E, C, D, B) oligoelementler ve dolaşım düzenleyiciler de kullanılır. Multivitamin olarak; A - E - C - D VE B grup (B1, B2, B3, B4, B5, B6) vitaminleri, Folik Asit, Oligoelementler; Cu-Zn-Mg-Potasyum Clorid, Na, Aminoasitler; L-Arginine, L-Alanine, L-Asparagine, L-Glutamic Acıd, L-Cysteine, L-Glycine. Diğer madddeler; Procain, SF, D-Glukoz gibi seyreltici maddeler eklenebilir” diye konuştu.


MEZOLİFTİN ETKİ MEKANİZMALARI NELERDİR?
Türkan Sezer, mekanik etki ve mezolift kokteylinin enjeksiyonu ile oraya çıkan etkinin iki türlü olduğunu kaydederek, “Bir yandan fibroblast aktivasyonu etkisi görülür, yani kollojen sentezi ile cilt elastikiyeti artar, diğer yandan cilt kendini mekanik etki ile yenilerken gerginlik artar. Her iki yol da fibroblast uyarısı ile elastin ve kollojen liflerinin sentezinin artmasına neden olur ve cildin nem içeriği artar.
Güneş ışığı(UV) ve stres gibi etkilerle oluşan cilt bozukluklarında, cildin tazelenmesinden sorumlu olan elastin ve kollajen liflerin sentezini sağlayan fibroblastların yapısı bozulur. Mezolift fibroblastları uyarıp elastin ve kollagen sentezini arttırdığı gibi cildin su tutma kapasitesini de arttırarak cildi güneş ışığının kurutucu ve yaşlandırıcı etkilerinden korur.Yani mezolifting hem cildi yeniler ve kırıklıkları tamir eder hem de yaşlanmaya karşı korur.
Mezoterapinin en önemli yararlarından biri de, cildinizi zararlı güneş ışınlarından korumasıdır. Bu etkisi nedeniyle mezoterapiyi güneşe çıkmadan bahar aylarında yaptırmanızı öneririm. Tüm bu süreç seansların sıklığı ve süresi ile yaşınıza ve mezoterapi uygulanacak olan bölgeye göre değişiklik gösteriyor. Genellikle 8 - 15 hafta yeterli olmaktadır” diye konuştu.

mezolifting
mezolifting nedir
mezolifting uygulamasi
mezolifting yan etkileri
kirisiklik
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir