Medimagazin logo

Patoloji için alınan parça bulunamayınca 100 bin TL'lik dava açtı

İzmir'de prostatı alınan hasta, tetkik için patolojiye gönderilmesi gereken doku örneği kaybolunca hastane aleyhine açtığı davada 100 bin lira tazminat talebinde bulundu
Patoloji için alınan parça bulunamayınca 100 bin TL'lik dava açtı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaptırdığı biyopside prostat kanseri olduğunu öğrenen 53 yaşındaki emekli Tamer Adaş, doktorların önerisiyle haziran ayında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyat oldu.

Üroloji servisinde robotik cerrahi yöntemiyle yapılan operasyonla prostat bezi alınan Adaş, kanserin diğer organlara yayılıp yapılmadığını belirleyecek patoloji sonuçlarını öğrenmek için hastaneye gittiğinde, vücudundan alınan parçaların bulunamadığını öğrendi.

Yazılı başvuru yaptığı hastane yetkililerinin de "Parçanın, konulduğu ameliyathane dolabında bulunamadığını" ifade etmesi üzerine Adaş, hastane hakkında dava açtı.

AA muhabirine açıklama yapan Adaş, konuyla ilgili görüştüğü hastane yetkililerinin ilk önce "Acemi bir personelin hatası nedeniyle prostatınızı bulamıyoruz," yanıtını verdiğini öne sürdü.

Konuyu ısrarla takip edince Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Semerci tarafından gönderilen bir yazıyla parçanın kaybolduğunun kabul edildiğini savunan Adaş, avukatı vasıtasıyla yaptığı suç duyurusunun kabul edildiğini, hastane hakkında da 100 bin liralık manevi tazminat davası açtığını söyledi.

Adaş, "Hastalığımın seyrini bilmediğim için psikolojik sıkıntı içindeyim. Psikolojik tedavi görmeye başladım. Prostatımla ilgili patolojik raporlar olmayınca kanserle mücadele yapılamıyor çünkü derecesi belli değil. Diğer organlarıma yayılma olup olmadığını da bilmiyorum. Ölüm korkusuyla yaşıyorum." dedi.

Parçanın kaybolması nedeniyle teşhis ve tedavinin ancak 3 ayda bir alınan kan tahlilleriyle yapılabildiğini anlatan Adaş, "Keşke ameliyattan sonra görevliler kapıda bekleyen aileme 'prostatı patolojiye götürün' deselerdi, o zaman bu sorunlar yaşanmazdı." görüşünü savundu.

Adaş, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istediğini söyledi.

- "Mesai bittiği için"

Adaş'ın başvurusu üzerine, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Bülent Semerci imzasıyla hazırlanan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Operasyon sonucunda alınan prostat dokusu, Dr. Kasım Emre Ergün tarafından ameliyathanedeki buzdolabına ertesi gün gönderilmek üzere konulmuştur. Ertesi gün gönderilmesinin nedeni kliniğimizde uygulanan protokol gereğince saat 16.00'dan sonraya sarkan ameliyatlarda mesai bittiği için çıkan parçalar sabaha kadar ameliyathane buzdolabında tutularak sabahleyin patoloji kliniğine gönderilmektedir ancak ertesi gün sabahleyin ameliyathanede bulunan dolapta 22.06.2016 tarihinde Tamer Adaş'a ait olan parçanın olmadığı ameliyathane sorumlusu tarafından farkedilmiştir. Ameliyathanedeki buzdolabının kontrolü ve operasyon sonrası çıkan parçaların patolojiye teslimi ameliyathane sorumlu hemşiresinin sorumluluğundadır."

katip celebi universitesi
biyopsi
prostat kanseri
patoloji
Yorum (2)
port
bak şu kurnaza 5 kuruş para vermeden 100 bin istermiş...
8
Cevapla
RKTR
Türkiye’de doktora gitmek sadece tedavi olma değil, aynı zamanda potansiyel bir “para kazanma” yöntemidir. Bu, “Milli Tıp Hukuku Formülü” uygulamaları ile garanti altına alınmıştır. Hekimleri ve hastaneleri her sebep ve her şekilde şikayet etmek, ve korkunç paralar istemek mümkün kılınmış, hatta teşvik edilmiştir. Daha evvelki sene, Üniversite hastanelerinde 2 bel ameliyatı sonrası oluşan komplikasyonlar için masif tazminatlara hükmedildi ve bunlar Yargıtay’ca da onandılar: birinde 2, diğerinde 2.5 milyonluk (eski parayla trilyonluk) cezalar verildi. Artı, tüm mahkeme, bilirkişi ve avukatlık masrafları. Tabii tazminatlara ek olarak, doktorlar “Taksirle Adam Yaralamak”tan HAPİS cezası ile de yargılandılar.
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir