Medimagazin logo

’Rapor al’ diyen öğretmene doktordan tokat gibi cevap

Doktorun öğretmene yazdığı cevap, sosyal medyada tıklanma rekorları kırıyor.
Kaynak: İHA
’Rapor al’ diyen öğretmene doktordan tokat gibi cevap
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Derse geç kaldığı için "yok" yazılan öğrenciden öğretmeni sağlık raporu istedi. Rapor talep edilen doktor tarafından öğretmene cevap yazıldı. İlginç cevap sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Hem öğrenciler ve hem de sağlık camiası tarafından beğenilen cevap paylaşım rekorları kırıyor. Cevapta, "Değerli hocam; öğrencinize "geç kaldın, yok yazıldın, git rapor al" dediğiniz tarafıma iletildi. Hasta olmayan sahsa rapor düzenlemem evrakta sahteciliğe giriyor. Öyleyse yoklamada öğrencinizi var gösterin. Saygılar…" denildi.

rapor
doktor
öğretmen
Yorum (10)
Ali Evren
Hay ellerine, gönlüne sağlık sevgili meslektaşım...32 yıllık hekimim. Bir ömür bu çelişkilerle mücadele ettim. Hâlâ da çalışırken aynı durumları yaşıyorum. Hepimiz yaşıyoruz. İşin ilginç ve zor tarafı karşı tarafın kendisinde bu taleplerini HAK olarak görmeleri!!! Oooooffff zor bu meslek. Hele şimdilerde daha zor!
21
Cevapla
ismail yetenek
Ayy...Gözlerim yaşardı..Ne kaa yiğit bi dr muş yaa...
6
Cevapla
Osman D
Halk arasında, daha önceki ihmallerin doktor üzerinden hazırlatılan sahte evraklarla çözülmesi alışkanlığı çok kötü. Daha geçtiğimiz gün bir uzak akrabam damadının iş yerinde yaşadığı bir sorun için üç ay kurul raporu talep etti. Bunu öyle bir rahatlıkla da istiyor ki, sanırsın bakkaldan yarım kilo beyaz peynir talep ediyor. Tabii, bunda biz doktorların da kabahati var. Ancak bunun artık bir yerde son bulması, doktora bu tür şeyleri teklif etmenin bile ayıp olduğu algısının yerleşmesi gerekiyor. Bu nedenle doktor hanımı tebrik ediyorum. Geçmiş yıllara göre azalan bu davranışların tamamen silinmesi için görev yine bir hekimlere düşüyor. Lütfen bu konuda herkes kararlı davransın.
36
Cevapla
Esatb
Öğrenciye önerilen yöntem yanlış, anlıyorum ama değerli öğretmenlerimizi rencide etmenin de bir gereği olduğunu düşünmüyorum. Daha uygun bir dil ile öğretmenimize böyle bir şeyin olamayacağını anlatılabilirdi.
11
Cevapla
dr
İzmirde istirahat raporu alan adam evde yatmıyor dışarda geziyor diye SGK tespit etti. 20 30 Doktora ceza gelmişti. SGK ajan mı tutuyor her neyse artık işler böyle yürüyor. Dikkat. Belki başka yerde de olmuştur ama ben o haberi hatırlıyorum.
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir