Medimagazin logo

'Sağlıkçılara yıpranma payı geriye dönük işletilmeli'

Sağlık personeline yıpranma hakkı sağlayan yasa teklifi, önümüzdeki hafta başında Meclis komisyonunda görüşülecek. Sağlık çalışanları, düzenlemeden memnun ancak sendikalar kapsamın genişlemesini istiyor.
'Sağlıkçılara yıpranma payı geriye dönük işletilmeli'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık çalışanları, bedelli askerlik yasa teklifine eklenen "yıpranma hakkı" düzenlemesinden memnun. 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde gündeme getirdiği düzenlemenin torba yasa teklifine girmesini olumlu bulduklarını söyledi. Ancak düzenlemenin içeriğine yönelik eleştirilerde bulunan Memiş, “Cumhurbaşkanı 2014 yılında bunu ‘5 yıl hizmeti olana 1 yıl yıpranma payı’ olarak söylemişti. Ama görüyoruz ki kanunun düzenlemesinde bu, ‘6 yıl hizmete 1 yıl olarak verilmiş. Yıpranma payının 5 yıla 1 verilmesi konusunda mücadelemizi ortaya koyacağız” dedi.

Memiş, yıpranma payı ve doktorların emekli maaşına sağlanan artışın, bütün sağlık personelini kapsamasını istedi, “Sağlık işinin bir ekip işi olduğunu, bu ekipteki çalışanların bu haktan niçin faydalanması gerektiğini raporlarla onlara sunacağız. 550 bin sağlık çalışanın tamamı yıpranma payından faydalanmalıdır, yıpranma payının geriye dönük işletilmesini de talep edeceğiz” ifadesini kullandı.

yipranma payi
saglik-sen
Yorum (21)
Hakkı yenen doktor
Herşeyi anlıyorum ama bu sendika başkanının sağlık çalışanları için canhıraş birşey istemeyip doktorlara bir hak verilince herkese verilmeli cümlelerini anlayamıyorum. Yahu sen bizim temsil ediyorsun hakkımızı savunsana böyle yapacağına.
42
Cevapla
mahmut
Bu kadar yormayın kendinizi sayın başkan....Dünya fani,yıpranma çok ani,...olmazsa ne yapalım yani?
11
Cevapla
T K
Yıpranma payının kesinlikle geriye dönuk işletilmesi gerekli.15 - 20 senenin üzerinde çalışan sağlık personelinın çogu tükenmiş durumda. Benım gözlemlediğim antıdepresan kullanan çok fazla. Bırakın bizi emekli olalım. Hastaya faydalı olmak için ruhen ve fiziken dinç olmak gerekir
93
Cevapla
Ufuk engin
Yine mi bu adam...
36
Cevapla
MUSTAFA YILDIRIM
ASLANLARI KEDİLER TEMSİL EDİYOR!! DOKTORLARIN SENDİKASI KESİNLİKLE AYRI OLMALI! DOKTORLAR SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İÇİNDE DİĞER YARDIMCI SAĞLIK PERSONELİNE ORANLA SAYI OLARAK AZINLIKTA KALIYOR BUDA KENDİLERİNDEN OLMAYAN İNSANLARIN DOKTORLAR ADINA KONUŞMASINI VE SENDİKALARDA TEMSİLİNİ SAĞLIYOR .YARDIMCI SAĞLIK PERSONELİNİN DOKTORA BAKIŞI ÇOĞU ZAMAN DİĞER MESLEK GRUPLARINDAN DAHA NEGATİF OLUYOR ÜNİVERSİTE SINAVINDA 2-3 MİLYON İNSANIN İÇİNDE İLK 15-20 BİN DE YER AL BİNBİR GÜÇLÜKLE OKU DAYAK VE ÖLÜM TEHDİDİ ALTINDA ÇALIŞ SONRA KENDİ SENDİKAN BİLE OLMASIN SENİN ADINA KONUŞAN KİŞİ DE DOKTOR NE YAPIYOR Kİ BU İŞİN ZORLUĞUNU BİZ YAŞIYORUZ MANTIĞIYLA SAÇMALASIN .BİZ ASKERDE DAYAK YEMİYORUZ BELKİ AMA HAYATTA SIRTIMIZDAN SOPA HİÇ EKSİK OLMUYOR.
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir