Medimagazin logo

'Seçim öncesi hemşire alımı yapılacak'

Sağlık Bakanı Müşaviri Fatma Aktaş, Sağlık Bakanlığının, ebe ve hemşirelerin sorunlarının giderilmesinde 14 yıldan bu yana çok büyük ilerlemeler katettiğini bildirdi.
'Seçim öncesi hemşire alımı yapılacak'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aktaş, Ebe ve Hemşireler Derneği (EHEM-DER) tarafından Samsun'daki bir otelde düzenlenen "Geçmişten Geleceğe Ameliyathane Hemşireliği" sempozyumunda yaptığı konuşmada, ebe ve hemşireliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

Ebe ve hemşirelerin birtakım sorunları bulunduğuna değinen Aktaş, "Sağlık Bakanlığı olarak 14 yıllık çalışmalar sonucunda ebe ve hemşirelerin sorunları hakkında çok büyük ilerlemeler katedildiğine şahit oldum. Hatta içerisinde de bulundum. Hemşire arkadaşlarımız daha önceki yıllarda, biliyorsunuz sağlık meslek lisesi çıkışlıydılar ama bizim çalışmalarımız, kendilerinin de özverili çalışmaları sonucu hepsi hemen hemen lisans, ön lisans, yüksek lisans mezunu oldu. Doktora yapan arkadaşlarımla da gurur duyuyorum" dedi.

Türkiye'de 141 bin 948 hemşire olduğunu bildiren Aktaş, Samsun'da ise 2 bin 143 hemşire ve 797 ebe bulunduğunu, genel seçimler öncesinde yapılacak alımlarla bu sayının daha da artacağına inandıklarını dile getirdi.

- "Hemşire sağlık işletmesinin odak noktasıdır"

EHEM-DER Genel Başkanı Kadriye Gülseren ise gelişen ve değişen sağlık sektöründe hemşireliğin ve ebeliğin öneminin arttığını ifade etti.

Sağlık sektöründe teknolojinin gelişimine dikkati çeken Gülseren, hemşirelerin ve ebelerin girişim işlemleri de dahil birçok tedavi ve bakım uygulamalarında bağımsız işlerinin arttığını kaydetti.

Bundan dolayı yoğun bakımlarda, ameliyathanelerde, özellikli birimlerde işi hemşirelerin yürüttüğünün altını çizen Gülseren, şöyle konuştu:

"Doktorlarımız gelip hastayı kontrol etmekte, tedavisini vermekte ama tedavi uygulaması, bakım süreci, hastanın taburcu olması açısından hızlandırma prosedürlerini, kalite ve verimlilik gereği hemşire sağlamaktadır. Dolayısıyla hemşire, sağlık işletmesinin odak noktasıdır. Bir klinikte hemşire azlığı enfeksiyonu artırmıştır. Dünya Sağlık Örgütü bunu kanıtlamıştır ve Türkiye'de de bunun istatistiki çalışmaları vardır. Hemşire yokluğunda biliyorsunuz, ne klinik ne yoğun bakım açılabiliyor."

Hemşirelerin nitelikli olmasının önemini vurgulayan Gülseren, branşlaşmaları, kendilerini geliştirmeleri ve yenilemeleri gerektiğini ifade etti.

Sempozyum, kongre ve bilimsel çalışmalarla hemşirelerin arkadaşlarına ışık tutmalarını isteyen Gülseren, "Koruyucu hizmetlerde ebelerimizin önemi gittikçe artıyor. Koruyucu hizmetlerdeki ebeler sahada geri çekildiği zaman, bebek ve anne ölümlerinin arttığı görülüyor. Böyle olunca doğal niteliğe ve branşlaşmaya önem vermeliyiz" dedi.

Sempozyum, gün boyu yapılacak sunumların ardından sona erecek.

'seçim
öncesi
hemşire
alımı
yapılacak'
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir