Medimagazin logo

Şehir hastanesinde ilk gün 3 bin hasta muayene edildi

Mersin Şehir Hastanesi, ilk gün 3 bin hasta kabul etti. Kapıda karşılanıp tekerlekli sandalye ve golf arabalarıyla taşınan vatandaşlar, “Allah her hastaya böyle hastane nasip etsin” dedi
Kaynak: SABAH
Şehir hastanesinde ilk gün 3 bin hasta muayene edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "14 yıllık hayalim" diyerek açılışını yaptığı Mersin Şehir Hastanesi, tam kapasiteyle çalışmaya başladığı ilk günün ilk saatinde bin 350, gün boyunca ise 3 bin hastayı kabul etti. Hastaneye gelen vatandaşlar, girişteki kadın görevliler tarafından karşılanıp yönlendirildi. Yürümekte zorluk çekenler ise refakatçileri eşliğinde tekerlekli sandalyelerle muayene olacakları polikliniklere götürüldü. Hastanede yatan yakınlarını ziyarete gelenler de golf sahalarında kullanılan araçlarla hastalarının yanına götürüldü. Hastalar ve yakınları sıralarını da 5 yıldızı aratmayan salonlarda oturarak bekledi.

'GOLFE GİDİYORUZ SANDIM'
İlk gün hastaları, memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi;
 İlknur Kocaman (30): "Ayağımdaki rahatsızlık nedeniyle ortopedi servisine geldim. Görevli beni tekerlekli sandalyeye bindirip götürünce şaşırdım. İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Vatandaşın hak ettiği her şey bu hastanede var. Cumhurbaşkanımız hem kendisinin hem de bizlerin hayalini gerçekleştirdi."
 Ali Torun (81): "Burada herkes güler yüzlü. Hayatım boyunca böyle bir ilgiyle karşılaşmadım. Sanki hastaneye değil otele getirdiler sandım. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz."
 İlhan Eruçar (75): "Eşimle araçtan iner inmez görevli hemen yanımıza geldi. Bir şey oldu sandım. Meğerse beni almaya gelmiş. Mükemmel bir hastane yapmışlar" şeklinde konuştu.
 İzzet Birgül (51): Bir hasta yakınımı ziyarete geldim. Hastaneye girince yanımıza bir araç durdu ve hepimizi bindirdiler. Golf sahasına gidiyoruz sandım. Hastaneye geze geze yakınımızın yanına gittik. Hayatım boyunca böyle bir ilgi görmedim ve unutmayacağım."

mersin şehir hastanesi
Yorum (4)
drcevdett
Hastane güzel. Fiziki şartlar mükemmel. Sırada öncelikle hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarının MORAL VE MOTİVASYONUNU artıracak uygulamalar yapmak lâzım. 10 yıl önceki ek ödeme gelirlerimizle şu anki ek ödeme gelirlerimiz aynı. Emekli hekim maaşlarına 1 yıl önce Başbakanımız 1000 tl zam sözü vermişti. Şimdi onu gerçekleştirmek zamanı. Sorumluluğumuz karşısında aldığımız emekliliğe yansıyan maaşlar çok düşük.
27
Cevapla
uz.dr.
Otelcilik hizmetleri iyi peki bu kadar buyuk hastaneler yapmak işlevselmidir? Diğer yandan neden kimse bu hastanelerde hizmet verenlerin sorunlarından neden kimse bahsetmiyor. Ornegin bir hekim bir savci hakim maaşini haketmiyor mu?Haberlerde geciyor 13.500 Tl maaş alacaklarmış benim emekliligime yansiyan maaşım 3bin Tl. Konusu gecen Şehir Hastanelerine 5.6.bolgede mecburi hizmet yapan ve Kurum İçi Atama bekleyen yüzlerce hekim varken neden torpilliler ''Mecburi'' hizmete atanir? Emekli hekim maaşlari aclık sınırında kaç kere soylendi sonuc ne sıfır...
18
Cevapla
Zafer
bazı şeyler söyleniyor; devlet arazisine milletin cebinden dolar üzerinden borçlanarak yapılmış filan? ayrıntıları açıklayın lütfen... ayrıca, hakim savcıya 13.500 veriliyorsa, hekime 14.000-15.000 verilmesi gerekiyor
12
Cevapla
emmi
tüm otellere devlet el koysun,bedava golf arabaları ile bedava tatil yapalım.. battı balık .....
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir