Medimagazin logo

SGK Başkan Yardımcısından ortopedistlere: Malzemeli işlere yönelme var

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Orhan Koç, kurumun mevcut kaynaklarını, hastanın aldığı sağlık hizmetinin kalitesini artırmaya yönelik harcamayı her zaman hedef olarak belirlediklerini vurgulayarak, "Bundan sonraki süreçte de hızlı iyileşme süreçlerini hem ortopedi hem diğer vakalar için önemsediğimizi tekrar bildirmek istiyorum." dedi.
SGK Başkan Yardımcısından ortopedistlere: Malzemeli işlere yönelme var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği tarafından Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen 26. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi'nde konuşan SGK Başkan Yardımcısı Orhan Koç, Sağlıkta Dönüşüm Programı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Reformu ile bütün vakalarda iyileştirme sürecinin hızlandırıldığını söyledi.

Bunun yeterli olmadığını belirten Koç, hastaların konforunun artırılmasına yönelik de çalışma yapıldığını ifade etti.

Birey, vaka, hasta odaklı sistemin tümünü gözden geçirmek, yapılması gerekenleri planlamanın önemine işaret eden Koç, "Eskiden hastanedeki fiziki alt yapımız, koğuş tipi bir hastane yapılanması, kişi başı müracaatlar, hekim başına düşen hasta sayısı, poliklinikteki sıklıklar ve geri ödeme modelleri derken bunlara 'İyi olur, ama...' deyip geçiyorduk. Şimdi, 'Hayır tam zamanı' diyebiliyoruz." dedi.

Son bir yıldır artroplasti (hastalıklı eklemin cerrahi yolla yeniden şekillendirilmesi) ile ilgili yürütülen düzenleme çalışmalarından da bahseden Koç, burada geri ödemenin yaptığı olumsuz etki olup olmadığına bakmak gerektiğini ifade etti.

Paket ödemesinin artroplasti işlemlerinde olumsuz etkileri olabileceğine değinen Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların hepsini tartışmak lazım. Şu anda, hasta değerlendirmesi, ameliyat esnasında hekim değerlendirmesi, beraberinde evde sağlıkla entegre edip hastayı taburcu etme, orada hastanın takip edilmesi gibi bütün alt yapı hazır. Hatta bir ötesi daha var, sağlıklı yaşam merkezi... Dün Afyon'da gezdik. Sağlıklı yaşam merkezinde gerçekten daha önceden duyduğumuzda, 'Sağlık Bakanlığı burada ne yapacak, herkes aynı şeyi yapıyor' diyorduk. Ama sonucunu gördük. Diz, kalça ameliyatı olan bir hastayı taburcu ederken fizik tedavi veya fizyoterapist yardımıyla belli bir alışkanlık kazandırdınız, bu kişilerin normal yaşamda da aktivitesini devam ettirmesi lazım. Sağlıklı yaşam merkezi ile bir protokol yapılabilirse bu, süresiz devam edebilir. Bunu yapılandırmamız lazım."

Koç, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak koruyucu sağlık hizmetleri, tedavi edici, rehabilitasyon, evde sağlık ve bakım hizmetlerini önemsediklerini ve bunu finanse ettiklerini vurguladı.

Türkiye'de son 2 yılda özel sektör ve üniversitelerde artroplasti ile ilgili operasyon sayısında rakamlar sabit duruyorken maliyette artışlar olduğuna işaret eden Koç, özellikle son dönemde malzemeli işlemlere yöneliş olduğunun altını çizdi.

Koç, yapılacak işlemlerin iyileştirilmesi için ellerindeki tüm verileri paylaşmaya hazır olduklarını belirterek, "Mevcut kaynağımızı, hastanın almış olduğu sağlık hizmetinin kalitesini artırmaya yönelik harcamayı her zaman hedef olarak belirlediğimiz gibi, bundan sonraki süreçte de hızlı iyileşme süreçlerini hem ortopedi hem diğer vakalar için önemsediğimizi tekrar bildirmek istiyorum. Çıktılarla birlikte 2017 için bir eylem planı yapalım ve beraber çalışalım diyorum."

Kongre, cumartesi günü sona erecek.

ortopedi
turk ortopedi ve travmatoloji kongresi
orhan koc
Yorum (5)
Frankie Bellevan
İyi , temiz kalpli , güvenilir , vicdanlı ve aynı zamanda zeki bir insandır.. Zor görevinde başarılar dilerim.. Allah basiret versin , yardımcıları olsun.. Fetocu Hainlerin şerrinden korusun...
12
Cevapla
Frankie Bellevan
SGK'ndaki bu değerli insanları hiçkimse kandıracağını düşünmesin.. Bu insanlar her şeyin , kimin , hangi ilde ve hangi hastanelerde ne dolaplar çevirdiğini çok iyi biliyorlar.. Kötü niyetli kendilerini kurnaz sanan geri zekalı haram yiyiciler artık doymak bilmez iştahlarından ve sevdalarından bir an önce vazgeçsinler.. Milletin ; Emekçi , Asgari ücretle , Alınteriyle , Akılteriyle çalışan Namuslu , Dürüst , Vicdan sahibi pek çok Gariban insanın Hakkını yemeyi bıraksınlar.. Bugün Milletin iktidara getirdiği insanlar bunun Hesabını sormazlarsa elbette Allah zamanı ve yeri geldiğinde , süre dolduğunda sorar...
18
Cevapla
tugrul
SGK başkanı malzemeli işlere yönelme var derken, 'akçeli' işlere yönelmeyi kastetmiş olmalı. Ancak herkes biliyor ki SGK daki bu ağır faturanın çoğu önü alınamayan tetkik-tahlil ve performans sistemidir. SGK başkanı istediği kadar sitem etsin. Sistem öyle bir yere evrildi ki SGK bu 'akçeli' işlere bir el atsa, Türkiyedeki ortopedi ameliyatlarının çoğunun da duracağını çok iyi biliyor. Bunu 1-2 yıl önce görmedik mi?.
16
Cevapla
Port
Sezaryanla uğraşırken malzeme olayını pardon devletin parasını caldirmissiniz
4
Cevapla
ramazan yağmur
Özellikle Üniv.hast'ndeki ortapedicilere en kısa sürede müdahale şart.insanlar devlet hstnde protez vs. içeren ameliyatları olmak istemedikleri için üniversitedeki hocalara servet ödüyorlar.vatandaş servet ödedikçe hocalarda malzemelere yöneliyorlar.denetim şart,yasada düzenleme şart.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir