Medimagazin logo

SGK Başkanından e-reçete açıklaması

SGK Başkanı Selim Bağlı Ekonomi Muhabirleri Derneğinde düzenlenen sohbet toplantısına katıldı.
 SGK Başkanından e-reçete açıklaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bir soru üzerine, kağıt reçete yazılmasının başhekim onayına bağlanması uygulamasına da değinen SGK Başkanı Bağlı, "E-reçete bizim sosyal güvenlik uygulamalarımızın önemli parametrelerinden biri. Doktor isterse E-reçete yazıyor isterse kağıt reçete yazıyordu.

E-reçete oranını yüzde 100'e çıkartmak için belli düzenlemeler yapmamız gerekiyordu. Bu konuyu Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Eczacılar Birliği ile çalıştık. Vatandaşı mağdur edecek bir durum asla söz konusu olmayacak." dedi.

e-recete
kagit recete
selim bağlı
Yorum (1)
bg
https://www.medimagazin.com.tr/eczaci//tr-acilde-yazilan-manuel-recetelerde-bashekimlik-onayina-gerek-yok-4-18-71577.html orda yazdığımı teyyit eden bir açıklama. Amaç baş hekimlik sayesinde baskı kurmak. Güvenliği konusunda bizi inandır, isteyenler için sadece reçetede geçerli olacak bir imza ayarla; zaten kullanılmaması için bir sebep yok. Unutanlar falan kullanmaz. Türkiye'de e-imza kullanma oranını bilmiyorum. Bankacı, avukat, iş adamı mutlaka kullananları vardır. kullanmayanı daha çoktur. Ama biliyoruz ki artık bütün doktorların e-imzası var. su istimale çok açık. Ben hacker olsam dr lerle uğraşırıdım doğrusu.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir