Medimagazin logo

Şiddete uğrayan diş hekimi: Bu saldırgan en ağır ceza ile cezalandırılmalı ki herkese örnek olsun

'Görevi sadece şifa dağıtmak ve tedavi etmek olan doktorlara yapılan bu saldırılar artık son bulmalı. Bu saldırgan en ağır ceza ile cezalandırılmalı ki, herkese örnek olsun'
Şiddete uğrayan diş hekimi: Bu saldırgan en ağır ceza ile cezalandırılmalı ki herkese örnek olsun
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tedavi için gittiği Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Diş Doktoru Hilal Cansız'ı yumruklayarak darp eden Onur Türkoğlu (24), Elbistan Sulh Ceza Mahkemisi tarafından akıl sağlığının araştırılması için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Saldırganın en ağır cezaya çarptırılmasını isteyen Doktor Cansız, "Verilen ceza örnek olmalı ki, bir daha sağlık çalışanlarına saldırmasınlar" dedi.

OLAYI ANLATTI
Darp edildikten sonra 'iş göremez' raporu alan Diş Doktoru Hilal Cansız olayı SABAH Güney'e şöyle anlattı: "Merkezde yoğunluk vardı. Ben odamda hastalarımı tedavi ediyordum. Saldırgan içeri girerken, 'Hâlâ ne işi var bu başı kapalıların burada?' diyerek homurdandı. Aldırış etmedim. Hasta kırık olan dişlerinin köklerinin çekilmesini istedi. Muayene ettim ve dişlerden bir tanesinin çekilebileceğini söyledim. İşlem bitti. Bir süre sonra hasta koltuktan kalktı." "Birden ne olduğunu anlayamadan suratıma yumruk indirdi. Çığlık atınca dışarıda bekleyen hastalar ve görevliler içeri girdi. Beni elinden güçlükle aldılar. Saldırganın çılgın hali gözümün önünden gitmiyor. Yaralarım bir süre sonra iyi olacak ama kırılan gururum ve incinen vicdanım var. Görevi sadece şifa dağıtmak ve tedavi etmek olan doktorlara yapılan bu saldırılar artık son bulmalı. Bu saldırgan en ağır ceza ile cezalandırılmalı ki, herkese örnek olsun."

sağlıkta şiddet
diş hekimi
hilal cansız
Yorum (7)
bozeren
geçmiş olsun sn meslekdaşım. aynı şeyleri ben de temenni ederim ama.. bu memlekette bu çok zor gibi görünüyor. Allah topluma ve başımızdakilere akıl izan ve anlayış versin. bizlere de sabır ve dayanma gücü versin.
40
Cevapla
dr metin
SAĞLIK BAKANLIĞI ŞİDDETİ TEŞVİK ETMEMELİDİR.HASTA HAKLARI VE MEMNUNİYETİ ADI ALTINDA DOKTOR MAĞDUR EDİLİYOR.SAĞLIK BAKANLIĞI İLGİLENMİYOR.ACİL DOKTORU BU BAKIMDAN EN KÖTÜ DURUMDADIR.
33
Cevapla
ACİL
YETER artık.bu ne rezillik.sağlık bakanlığı çalışan doktorunu korumak zorundadır.doktor şamar oğlanı olmuştur.gelen vuruyor giden vuruyor.
41
Cevapla
mehmet
"şiddet" her ne şekilde olursa olsun ağır cezalandırılmalıdır.mazereti falan da olmaz.hekim-hasta ilişkisinde özellikle biz hekimlerin kırmızı çizgileri olmalı.hasta her kim olursa olsun ilişki hep belli bir saygınlık ve seviyede olmalıdır.Bu olayda eğer hasta odaya "ne işi var bu kapalıların burada" şeklinde girdiyse hekim arkadaş önce hastanın bu provokatif söylemini tutanak tutarak tespit etmeli sonra hastanın bu provokasyonuna karşı hastayı reddetme hakkını kullanarak hastayı başka bir hekime yönlendirmeliydi.Hekim arkadaşımıza geçmiş olsun diler bu tarz üzücü haberlerin bir an önce sonlanmasını dilerim.
38
Cevapla
mehmet celal almaz
doktora şiddet gösterenlerin sgkları iptal edilmeli bence...
36
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir